Blog: Seline deelt haar ervaring over de nieuwe behandeling Microneedling & Peel | GLOW

Onlangs heb ik de nieuwe combinatiebehandeling mogen ondergaan, Microneedling & Peel | Glow. Graag deel ik mijn ervaring en resultaten van deze mooie behandeling. Bij deze behandeling wordt er eerst microneedling toegepast tot een diepte van maximaal 0,5 mm. Vervolgens wordt de gelpeel van SkinCeuticals aangebracht. Deze bestaat uit 20% glycolzuur en 10% lactaatzuur.

 

Mijn huidkwaliteit voorafgaand aan de behandeling:

· Iets doffe huid;

· Er is PIH aanwezig (pigmentvlekjes die ontstaan na pukkeltjes en ontstekingen). Vooral op de kaaklijn en wangen en onderkin en hals;

· Poriestructuur is redelijk grof;

· Kleine acné uitbraken, vooral ter plaatse van de onderkin, kaaklijn en kin;

· Mild melasma onder de ogen en op het jukbeen.

Hoe ervaar ik de behandeling?

Microneedling is altijd iets gevoelig, maar aangezien er bij deze behandeling op max. 0,5 diepte gewerkt wordt, valt het reuze mee. De behandeling wordt daarnaast erg snel uitgevoerd, dus de gevoelige sensatie is zo voorbij. Enkel tijdens het ”needlen” voel je een soort mini schuurpapiertje die goed aanwezig is, wat scherp aanvoelt, en over de huid ”glijdt”. De peeling die erna aangebracht wordt geeft ongeveer 3 minuten lang een prikkend gevoel. Vervolgens voel je een milde (fijne) warmte in de huid. Dit mag niet gekoeld worden.

Direct na de behandeling:

De huid voelt warm en een beetje strak aan, de huid voelt ook iets voller en steviger aan. Een beetje een plumping effect. De huid is wat roder en iets warmer dan normaal en gevoelig.

Foto 1: Resultaat direct na microneedling & peel | GLOW

1-2 dagen na de behandeling

De huid voelt wat trekkerig en strak aan en er is milde roodheid aanwezig. Verder is het iets gevoelig bij aanraken. Deze sensatie houdt ca. 2 dagen lang aan.

Foto 2: Resultaat 1-2 dagen na de Microneedling & Peel | GLOW.

3 tot 4 dagen na de behandeling

De derde en vierde dag is de roodheid zo goed als weggetrokken. Je ziet nog een heel milde rode gloed. Het ziet ernaar uit dat mijn huid een heel gezonde kleur heeft. De huid is niet meer gevoelig en trekkerig. Ik merk nu al dat er minder PIH is, dat ik minder acne(uitbraken) heb en daarnaast begint mijn pigment langzaam weg te trekken. Ook voelt mijn huid gladder en gezonder aan.

Foto 3: Resultaat 3-4 dagen na Microneedling & Peel | GLOW

Een week na de behandeling

Mijn huid is erg rustig. Ik heb minder acne uitbraken, minder PIH en het melasma is ook minder. De poriestructuur is nu ook minder grof. Al met al ben ik erg te spreken over de nieuwe behandeling en merk ik echt een mooi verschil in: acne, PIH, melasma en poriestructuur. Ook merk ik nu langzaam dat het volume en stevigheid wat toeneemt.

Interesse in deze, of andere peelings? Maak een afspraak bij één van onze huidtherapeuten

Tags :
Left Menu Icon