Hybride Fillers: Een Gesprek met Cosmetisch Arts Ludy Holst

Cosmetische trends evolueren voortdurend, en een van de nieuwste sensaties in de wereld van schoonheid is de hybride filler. Deze innovatieve aanpak maakt gebruik van de expertise van ervaren cosmetisch artsen om niet alleen esthetisch prachtige resultaten te bereiken, maar ook om een op maat gemaakte mix van twee verschillende injectables te creëren die perfect aansluit bij de behoeften van de cliënt. 

 

In het recente interview van Wies Verbeek met onze cosmetisch arts Ludy Holst, ontdek je hoe de hybride filler werkt en wat je ermee kunt bereiken. 

Ludy: “Tegenwoordig is het mengen van verschillende soorten fillers populair, en ik ben een groot voorstander van deze benadering. We noemen het ook wel hybride fillers. Bij deze behandeling worden collageen stimulerende injectables, zoals Sculptra en Radiesse, gecombineerd met een hyaluronzuurfiller. Het grote voordeel hiervan is dat je twee doelen tegelijkertijd bereikt. Hyaluronzuur zorgt onmiddellijk voor zichtbare resultaten. Het vult en geeft ondersteuning aan de huid, wat vooral aantrekkelijk is voor mensen die snel verbeteringen willen zien. Aan de andere kant stimuleert de collageenstimulerende injectable de aanmaak van collageen, wat na 4-6 weken merkbaar wordt.” 

 

Dus, collageen stimulerende injectables doen iets anders dan de traditionele fillers? 

“Ja, er is een verschil tussen een hyaluronzuur filler zoals Belotero, Juvederm en Restylane, en een collageenstimulerende injectable zoals Radiesse en Sculptra. Hyaluronzuur fungeert als een ‘vulmiddel’ dat extra volume geeft waar dat nodig is en trekt vocht aan, waardoor de huid er voller uitziet. Met een collageenstimulerende injectable wordt de werkzame stof diep in de huid geïnjecteerd, waar deze de eigen collageenaanmaak stimuleert. Het duurt meestal 4-6 weken voordat het effect zichtbaar wordt, en het kan tot wel twee jaar aanhouden. In tegenstelling tot hyaluronzuur, dat na verloop van tijd wordt afgebroken, biedt collageenstimulatie blijvende resultaten. Deze stoffen kunnen zelfs worden gemengd dankzij een speciaal verbindingsstuk. Hoewel er kant-en-klare hybride fillers beschikbaar zijn, zoals HArmonyCa, biedt het zelf mengen de mogelijkheid om de dosering aan te passen en meerdere effecten in één behandeling te bereiken. Ik pas deze techniek nu al meer dan een jaar toe, en de resultaten zijn werkelijk prachtig. Voor degenen die nog niet klaar zijn voor traditionele fillers, kunnen skinboosters zoals Profhilo ook worden gemengd met collageenboosters.” 

 

Kun je ons vertellen wat skinboosters precies zijn? 

“Skinboosters zijn hyaluronzuren die met kleine prikjes in de bovenste laag van de huid worden geïnjecteerd om de huid van binnenuit te hydrateren en de algehele huidconditie te verbeteren. Deze behandeling maakt gebruik van puur hyaluronzuur, al dan niet verrijkt met actieve ingrediënten zoals antioxidanten en peptiden. Enkele voorbeelden van skinboosters zijn Profhilo, Juvederm Volite, Belotero Revive en de Polyneclotide Art Fill. Het doel is om de huid te stimuleren zichzelf te verbeteren.” 

 

Bekijk hieronder de video van het interview!

 

Seizoens Special: Full Face Deluxe Pakket

Er op je best uit zien dit najaar? Op basis van onze meest populaire hybride behandelingen hebben wij twee mooie Full Face Deluxe voordeel pakketten voor jou samengesteld:

 

🌟Youthful Boost & Hydratatie pakket🌟
1,5 cc Radiesse voor een jeugdige uitstraling
1 ml Hyaluronzuur voor een intense hydratatie
Van €1090 Voor slechts €695

 

🌟Powerful Lift, Contour & Hydratatie pakket🌟
3 cc Radiesse voor een krachtige lifting en contouring
2 ml Hyaluronzuur voor ultieme hydratatie
Van €2067 Voor €1295

 

Enthousiast om één van deze hybride full face behandelingen uit te proberen?
Boek dan vrijblijvend een consult bij één van onze cosmetisch artsen. 

 

Maak een afspraak

 

 

Left Menu Icon