Cliënt instructies voor- en nazorg Microneedling behandeling

Waarom deze instructie?

Wanneer u een microneedling behandeling ondergaat, zullen wij er alles aan doen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij hebben wij ook uw medewerking nodig! Hieronder vindt u een aantal instructies. Door het volgen van de instructies is de behandeling voor u comfortabeler, het herstel gaat sneller en het bevordert een optimaal eindresultaat. Daarom is het belangrijk dat u onderstaande instructies goed doorleest en nauwkeurig opvolgt. U dient altijd een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen zodat wij het BSN nummer kunnen opnemen in onze administratie en een leeftijdscheck kunnen uitvoeren.  

 

Vóór de behandeling

Bescherm de huid 3 weken voor de behandeling aan blootstelling van zonlicht of zonnebank. Wij adviseren om vanaf 3 weken voor de behandeling de huid dagelijks te beschermen met een SPF 30 tot SPF 50.  

 

Tijdens de behandeling

Er worden foto’s gemaakt van de te behandelen gebieden. Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden. De behandeling duurt afhankelijk van de indicatie 15 – 30 minuten bij deelbehandelingen 60 minuten voor een volledig gelaat. U kunt direct daarna naar huis, zonder begeleiding.  

 

Na de behandeling

Een microneedling behandeling kan de huid laten schilferen, dit verdwijnt binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid. Na de behandeling kan het voorkomen dat de huid enigszins roder kleurt en/of rode puntjes in de huid ontstaan. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt veelal binnen enkele dagen na de behandeling. In zeldzame gevallen kan er hyper- of hypopigmentatie, korstvorming of blaasjes optreden. Dit is meestal een tijdelijk effect en het verdwijnt op den duur. Niet krabben aan de behandelde huid. Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur. Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.  

 

Controle

De arts of huidtherapeut zal bepalen of het nodig is bij uw indicatie om terug te komen voor een controle of voor een vervolgbehandeling.  

 

Pijnstilling

De behandelaar zal bepalen of u een doktersrecept verdovende crème nodig heeft. Deze brengt u 60 minuten voor de behandeling thuis aan op het te behandelen gebied.  

 

Verzorging en resultaat

Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht tot 4 weken na de behandeling. Gebruik zo nodig een zonnebrandcrème met een hoge UV-beschermingsfactor. Het behandelde gebied camoufleren met make-up is geen probleem met de juiste producten. Vraag ernaar bij uw specialist. Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken tot maanden. Het proces in de huid heeft zijn tijd nodig. Het volgen van een kuur is aan te bevelen. Werken en Sport Meteen na de behandeling kunt u weer werken.  

 

Contact met de kliniek

Bij de volgende problemen dient u direct contact op te nemen met onze kliniek: Abnormale zwelling of koorts boven de 38,5°C.  

 

Vragen? U mag ons altijd bellen!

Van Lennep Kliniek, telefoon 070 – 737 00 88 of in geval van nood, telefoon 06 – 5169 0024

Left Menu Icon