Cliënt instructies voor- en nazorg Sculptra behandeling

Instructies

Om het mooiste effect met Sculptra® te bereiken, is het belangrijk om alle adviezen van uw arts over de nazorg ná elke behandeling met Sculptra® op te volgen. Wanneer u een behandeling met Sculptra ondergaat, zullen wij er alles aan doen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij hebben wij ook uw medewerking nodig! Hieronder vindt u een aantal instructies. Door het volgen van de instructies is de behandeling voor u comfortabeler, het herstel gaat sneller en zij bevorderen een optimaal eindresultaat. Daarom is het belangrijk dat u onderstaande instructies goed doorleest en nauwkeurig opvolgt.

 

Voor de behandeling

Er worden eerst foto’s gemaakt. Eventuele make-up wordt verwijderd. U dient altijd een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen zodat wij het BSN nummer kunnen opnemen in onze administratie en een leeftijdscheck kunnen uitvoeren. De arts vraagt u tijdens het consult naar uw medicijngebruik. Gebruik van bloedverdunners vlak voor een behandeling kan gevaarlijk zijn en leiden tot complicaties. Indien u dergelijke medicijnen gebruikt kunnen dindien gewenst in overleg met uw voorschrijvend arts (huisarts of specialist) minimaal 1 week van tevoren gestaakt worden. De meest voorkomende bloed verdunnende medicijnen zijn: Acetylsalicylzuur (Aspirine, Ascal-38, Ascal-Cardio), Persantin, Plavix, Sintrom en Marcoumar.  

 

Tijdens de behandeling

Indien wenselijk wordt het te behandelen gebied verdoofd. De behandeling duurt ongeveer 30-45 minuten en u kunt direct daarna naar huis.

 

Na de behandeling

U kunt gewoon alles doen zoals u dat gewend bent. U kunt uw huid op de normale wijze reinigen en verzorgen en eventueel (minerale) make-up of een concealer gebruiken. Als u gevoelig bent voor blauwe plekken en/of zwelling is het verstandig te koelen. Breng 24uur na de behandeling meerdere keren per dag gedurende 5-10 minuten een ‘coldpack’ aan op de behandelde zones in het gezicht, om de zwelling te verminderen. Wikkel de ‘coldpack’ altijd eerst in een doekje, vermijd rechtstreeks contact tussen het ijs en de huid. U dient uw huid, zolang u met Sculptra behandeld wordt, dagelijks (stevig) te masseren ,met cirkelvormige bewegingen gedurende 5 minuten en doe dat 5 keer per dag, 5 dagen lang (of zoals voorgeschreven door uw arts). Gebruik voor de massage een geschikte crème om wrijving te verminderen. Vermijd blootstelling aan de zon en/of UV-lampen tot de eventuele zwelling en roodheid zijn verdwenen. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied goed beschermt tegen de zon met een goede UV beschermingsfactor (factor 30 of hoger).

 

Controle

Na 1 – 2 maanden kan er een vervolgbehandeling plaatsvinden. Eindcontrole vindt plaats in overleg met uw behandelend arts.

 

Opmerkingen

Sculptra stimuleert de aanmaak van collageen; deze aanmaak kost tijd! Het kan zeker 6 maanden duren totdat er resultaat zichtbaar is.

 

Zwelling

Na de behandeling kunnen er bloeduitstortingen (blauwe plekjes) en wat zwelling ontstaan, deze verdwijnen weer vanzelf. Soms voelt het behandelde gebied wat vreemd aan door de verdoving, dit trekt binnen een aantal uur weg. Het is belangrijk dat u een eventuele blauwe plek goed beschermt. Onder invloed van zonlicht kan een blauwe plek verkleuren of langer zichtbaar blijven. U kunt koude compressen (cold- packs) gebruiken tegen de zwelling. Vanaf dag twee kunt u een aantal dagen spierpijn in de kaken voelen welke zelfs kan resulteren in het lastig (ver) openen van uw mond. Dit is normaal en trekt binnen een aantal dagen bij.

 

Pijnstilling

Als u een pijnstiller wenst te gebruiken dan kan dat; u kunt daarvoor paracetamol 500 mg nemen, maximaal 6 tabletten per 24 uur.  

 

Werken en sport

Meteen na de behandeling kunt u eventueel weer werken. Sporten wordt voor de eerste 24 uur afgeraden ivm het mogelijk toenemen van zwelling.

 

Contact met de kliniek

Bij de volgende problemen dient u direct contact op te nemen met onze kliniek:

  • heftige pijn die niet verdwijnt of erger wordt na het gebruik van paracetamol
  • infectie van de inspuit opening: u merkt dat aan plaatselijke roodheid, zwelling, pijn en eventueel pus
  • abnormale zwelling of koorts boven de 38,5°C

Vragen? U mag ons altijd bellen!

Van Lennep Kliniek telefoon 070 – 737 00 88 of in geval van nood, telefoon 06 5169 0024.

Left Menu Icon