Home

Oorlelcorrectie

Oorlelcorrectie

Ingescheurde of doorgescheurde oorlellen kunnen ontstaan door het jarenlange gebruik van (zware) oorbellen. De gaatjes scheuren uit, wat kan leiden tot verlies van je sieraden, maar ook tot een ontsierend uiterlijk van de oorlel(len). Daarnaast kan het zijn dat uw oorlellen uitgerekt zijn door het dragen van “stretchers” en u deze niet langer meer wenst te dragen. Gelukkig is dat met een kleine ingreep onder lokale verdoving prima te verhelpen. Een oorlel geneest zeer mooi, zonder zichtbaar litteken. Door middel van een oorlelcorrectie kunnen de oorlellen hersteld worden en kunnen er zelfs na enige maanden weer opnieuw gaatjes in worden geschoten.

De Behandeling

Bij een uitgescheurde oorlel wordt het weefsel rondom de uitscheuring verwijderd en de huid naar elkaar toe gebracht en gehecht. Hou er rekening mee dat het litteken altijd zichtbaar kan blijven. Vraag uw behandelend arts naar onze Colostrumgel van Environ, welke zeer geschikt is om het wondje en het litteken goed te laten genezen.

Bij een te grote oorlel of een reconstructie van de oorlel zal de plaats van de incisie en het litteken afhankelijk zijn van het type reconstructie. Deze zal bij een verkleining aan de onderkant van de oorlel lopen. Na de reconstructie van de oorlel worden de wondranden aan elkaar gehecht met oplosbare hechtingen en afgeplakt met een pleister. Na de ingreep kunt u direct weer naar huis en uw dagelijkse bezigheden oppakken.

Resultaat

Na de ingreep kan de huid rond de oorlel gevoelig zijn. De huid staat dan nog onder spanning. Het kan voorkomen dat de oorlellen één tot twee weken na de ingreep nog rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos zijn. Al deze klachten zijn niet zorgelijk en verdwijnen na een paar weken.

 

Het resultaat verschilt per huidtype, maar over het algemeen zullen de littekentjes van een oorlelcorrectie na verloop van tijd vaak nauwelijks zichtbaar zijn.

 

In het geval van een behandeling van een uitgescheurde oorlel, zit het litteken op een meer zichtbare plek. Dit litteken zal wel zichtbaar blijven. Na een herstelperiode van een paar maanden zijn de huid en onderliggende structuren vaak weer sterk genoeg om eventueel nieuwe gaatjes voor oorbellen aan te brengen.

FAQ

De kosten voor deze behandeling, enkelzijdig, of dubbelzijdig kunt u terugvinden in onze prijslijst.

Het herstel duurt gemiddeld ca. 10 dagen, maar het behandelde gebied kan de eerste paar weken nog gevoelig, of juist ongevoelig zijn.

De oorlelcorrectie gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 30 minuten, waardoor u na de operatie onmiddellijk naar huis kan. In tegenstelling tot een oorcorrectie (otoplastiek) is het dragen van een hoofdband niet nodig.

Een oorlelcorrectie wordt toegepast bij zowel mannen, als vrouwen, bij wie een oorlel er anders uitziet, groot is of gescheurd door bijvoorbeeld het dragen van een oorbel of stretchers. Zelfs na een oorlelcorrectie kunt u weer uw favoriete oorbellen dragen na enkele maanden.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Volg ons

 

Left Menu Icon