Acne Littekens

Home Behandelingen

Acne littekens

Acne littekens

Acne littekens ontstaan na beschadiging of ontsteking van de huid. De wondgenezing wordt verstoord en er ontstaan kleine putjes in de huid; acnelittekens. In enkele gevallen kunnen littekens irriteren en rood verkleuren. Deze littekens liggen wat hoger op de huid en veroorzaken soms jeuk.

Acnelittekens kunnen worden onderverdeeld in drie typen:

 1. Icepick scars: 1-2 mm grote littekens reikend tot diep in de huid
 2. Grotere ingezonken littekens
 3. Multipele atrofische muculae: in eerste instantie paars van kleur, na een aantal maanden wit gekleurd en minder opvallend

Behandelmogelijkheden bij acnelittekens

Van Lennep Kliniek biedt meerdere behandelmogelijkheden voor het verminderen van littekens, zowel in de kliniek in Den Haag als Oegstgeest. Dit zijn:

 • Lasertherapie (fractional laser) voor huidvernieuwing,
 • Injectable met hyaluronzuur ter opvulling, skinboosters
 • Littekenmassage
 • Microneedling behandeling met dermapen / enterpen, medical roller
 • Producten / protocol ZO Skin Health / ZO Medical,SkinCeuticals en Environ
 • Chemische peelings.

Welk behandelplan voor u geschikt is, zal de arts bepalen na het eerste, gratis consult. Graag horen we uw wensen en bespreken we met u welke behandelingen geschikt zijn en de resultaten die u kunt verwachten. Maak wel even een afspraak.
acne littekens behandelen

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Hier komen straks de reviews

Volg ons

 

Behandelingen acne littekens

acne behandeling laserDoor het laseren met een fractionele laser wordt de aanmaak van nieuw en sterker bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor zal het littekenweefsel dat door acne ontstaan is verminderen en plaatsmaken voor een gezondere huidstructuur. Voor het laseren van littekens met de fractional laser wordt uitgegaan van minimaal 4 tot 6 behandelingen. Uw behandelaar zal u adviezen voor thuis meegeven.

Groeven en putjes in het gelaat bij acne littekens kunnen worden opgevuld met injectables. Hyaluronzuur is een veilige, lichaamseigen stof due nagenoeg geen bijwerkingen geeft. Het vult de groeven netjes en natuurlijk op, van binnenuit. De huid wordt zichtbaar egaler.

acnebehandeling Den HaagOok Microneedling met de Enterpen stimuleert de aanmaak van nieuw en sterker bindweefsel. In plaats van laserlicht wordt de huid middels kleine naaldjes gestimuleerd om nieuw weefsel aan te maken, waardoor de acnelittekens zullen verminderen.  Voor het behandelen van littekens met de Enterpen wordt uitgegaan van minimaal 4 tot 6 behandelingen. Uw behandelaar zal u daarna adviezen voor thuis meegeven.

Acnelittekens in het gelaat kunnen middels een peeling minder zichtbaar gemaakt worden. Door het gebruik van speciale zuren wordt de huidstructuur verbeterd en egaler gemaakt, waardoor littekens verminderen en minder opvallend zullen zijn. Voor het behandelen van acne littekens met peelings wordt uitgegaan van minimaal 4 tot 6 behandelingen. Uw behandelaar zal u daarna adviezen voor thuis meegeven.

Het behandelplan verschilt per persoon, en wordt volledig op u afgestemd.

De producten van dermatoloog Zein Obagi zijn zeer effectief bij het creëren van een gezonde huid. Als u last heeft van acne littekens, is de huid teint ook ietwat rood en kunnen er vlekjes ontstaan. De producten van ZO Medical en ZO Skin Health zorgen voor een optimale huidvernieuwing. De productenlijn voor thuisgebruik sluit naadloos aan bij bijvoorbeeld de medische Obagi Blue Peel behandeling in de kliniek.
Meer informatie over ZO Skin Health of ZO Medical.

Voor de actuele prijzen mbt littekenbehandelingen verwijzen wij u naar de tarieven pagina.

HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie:


  Left Menu Icon