Melasma

Melasma of zwangerschapsmasker

 

Heeft u bruine verkleuringen, pigmentvlekken in het gelaat, decolleté, armer of benen die juist in het voorjaar of de zomer donkerder worden? Wellicht heeft u melasma, een vorm van hyperpigmentatie.

Voor en na melasma pigmentvlekken

Resultaat na 4- 6 weken gebruik van het Skin Brightening Program van ZO Skin Health.

Wat is melasma

Melasma is een pigmentatie probleem van de huid, dat veroorzaakt wordt onder invloed van de UV licht, zoals de zon of zonnebank. Ook hormonen kunnen de pigmentvlekjes veroorzaken. Men noemt het dan ook wel ‘zwangerschapsmasker’. Melasma komt vooral voor bij vrouwen en zorgt voor bruine of grijze verkleuringen. De vlekjes komen vooral voor in het gelaat, op de wangen en kin.
We zien ze zo nu en dan ook vrouwen met verkleuringen op de armen, benen en decolleté. Vrouwen met een donkere huid hebben een verhoogde kans op melasma aangezien er meer actieve pigmentcellen aanwezig zijn.

Melasma behandeling

Indien melasma veroorzaakt wordt door hormonen (bijvoorbeeld na een zwangerschap) kunnen de vlekjes na verloop van tijd uit zichzelf vervagen. Dit kan echter enkele jaren duren. De belangrijkste melasma behandeling begint thuis. Door het gebruik van een goede zonnebrandcrème, ook in de winter, voorkomt u een verergering van de pigmentvlekken. In de kliniek bieden wij diverse soorten melasma behandelingen aan.

 

 • Peelings
 • ZO Medical producten voor normalisatie van de actieve pigmentcellen
 • Camouflagetherapie met de producten van Jane Iredale

melasma behandeling

Uitleg melasma behandelingen

Een behandeling met de laser wordt bij melasma of zwangerschapsmasker niet aanbevolen.

De peeling is zeer geschikt bij oppervlakkig gelegen pigmentvlekjes. De peeling wordt uitgevoerd door onze huidtherapeute. Zij zal allereerst een intake houden waarbij  ze het gelaat goed zal bekijken en de behandeling zal uitleggen.
De peeling zal een vernieuwing van de opperhuid stimuleren. De oude huid zal vervellen, afschilveren en de vlekjes  sterk verminderen. De medische peeling wordt soms vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Dit kunt u nagaan in uw verzekeringspolis.

ZO 3-Step Stimulation Peel
De huidtherapeute zal de algehele conditie van de huid bestuderen en een passende behandeling kiezen. Bij melasma biedt de ZO 3 Step peeling verbluffende resultaten.

U kunt de storende vlekjes op het gelaat eenvoudig camoufleren met visagie. Een natuurlijke make-up, op basis van mineralen, zorgen voor een zacht gevoel, verzorgen de huid en laten deze ademen.
Daarnaast bevatten de make-up producten een zonnefilter; onmisbaar bij een zwangerschapsmasker of melasma. Kom gerust eens langs in de kliniek. De huidtherapeute laat u graag kennismaken met de producten, helpt u bij de juiste kleurkeuze en kan u meer vertellen over het correct aanbrengen van de make-up.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie:


  Left Menu Icon