Wratjes en Fibromen

Home Huidproblemen

Wratjes en fibromen

Wratjes & fibromen

Wratten, ook wel verrucae, zijn goedaardige gezwelletjes van de huid die meestal worden veroorzaakt door een virus. Er bestaan verschillende soorten verrucae en soms is het verschil met een moedervlek lastig te zien. Gelukkig kunnen moedervlekken en wratjes goed worden behandeld. Onderstaand een overzicht van de verschillende soorten waarvoor u bij Van Lennep Kliniek terecht kunt.

 • Verruca vulgaris: huidkleurige, vlakke of halfbolvormige wratjes met een verhoornd oppervlak. De grootte varieert van kleiner dan een millimeter tot groter dan een centimeter. Veelal gelokaliseerd op de vingers, handruggen, ellebogen en knieën.
 • Verrucae plantares: verhoornde wratten onder de voetzolen met een centrale inzinking. Karakteristiek voor deze wratten zijn zwarte puntjes.
 • Slagerswratten: bloemkoolachtige laesies op de handruggen, vingers, rond de nagels en in de handpalmen.
 • Ouderdomswratten, ook wel verruca seborrhoica, ietwat kleine verheven plekjes in eerste instantie geel gekleurd en later bruin tot zwart gekleurd. Veelvoorkomend bij mensen ouder dan 50 met voorkeurslocaties op het gezicht, de borst, buik en rug.
 • Fibromen/steelwratjes: ook wel verruca filiformis, zijn zachte goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een bobbeltje of steeltje. De huidkleurige- of lichtbruine gezwelletjes kunnen overal op het lichaam voorkomen. Voorkeurslocaties zijn echter de hals, oksels, onder de borsten en in de liezen.

Behandelmogelijkheden Van Lennep Kliniek:

 • Cryotherapie (bevriezing)
 • Chirurgische excisie (wegsnijden/knippen van de uitstulping)
 • Lasertherapie

 

De keuze van de behandeling is afhankelijk van de aard van de verrucae. Tijdens een vrijblijvend consult stelt de medisch specialist vast om welke vorm het gaat.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Behandelingen prijzen

HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie:


  Left Menu Icon