Moedervlekken

Home Huidproblemen

Moedervlekken

Moedervlekken

Moedervlekken, ook wel naevi, zijn goedaardige pigmentvormige cellen in de huid. Vrijwel iedereen heeft moedervlekken, gemiddeld zo’n twintig per persoon. Vooral blootstelling aan de zon is een belangrijke factor voor de ontstaanswijze. Moedervlekken zijn goedaardig, zolang deze niet van vorm of kleur veranderen.

Sommige moedervlekken kunnen zich echter ontaarden in een melanoom: een kwaadaardige moedervlek. Om een kwaadaardige moedervlek/melanoom te herkennen, kan gebruik worden gemaakt van de ABCD-regel:

 

A: asymmetrie

B: border/rand

C: colour/kleur

D: diameter

 

Wanneer een moedervlek asymmetrisch is, een grillige rand/onregelmatige begrenzing heeft, twee of meer kleuren bevat of over een diameter groter dan 6mm beschikt, is het zeer aan te raden uw moedervlek te laten controleren door een arts. Ook wanneer een moedervlek pijn doet, gaat bloeden of jeukt is het erg belangrijk dat u deze laat controleren.

Behandelmogelijkheden moedervlekken Van Lennep Kliniek

Goedaardige moedervlekken kunnen bij Van Lennep Kliniek op effectieve wijze worden verwijderd met behulp van de hiervoor bestemde laserapparatuur. De cosmetisch artsen of huidtherapeute geven u graag meer informatie over de verschillende behandelmogelijkheden en voorzorgsmaatregelen.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult is gratis

Bel met 070-737 00 88
of stuur een e-mail naar Info@vanlennepkliniek.nl.

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak

Voorkeurslocatie: