Moedervlekken

Home Huidproblemen

Moedervlekken

Moedervlekken

Moedervlekken, ook wel naevi, zijn goedaardige pigmentvormige cellen in de huid. Vrijwel iedereen heeft moedervlekken, gemiddeld zo’n twintig per persoon. Vooral blootstelling aan de zon is een belangrijke factor voor de ontstaanswijze. Moedervlekken zijn goedaardig, zolang deze niet van vorm of kleur veranderen.

Moedervlekken verwijderen

Diverse kleine huidaandoeningen, vergroeiingen, of andere problemen die u ontsierend of hinderlijk vindt kunnen wij verwijderen. Denk hierbij aan ouderdomsvlekken- of wratten, steelwratjes, of microangiomen en goedaardige moedervlekken. Vaak is het medisch niet noodzakelijk om er iets aan te doen. Het verwijderen hiervan doen we vanuit esthetisch oogpunt.

Dit geschiedt via een kleine chirurgische ingreep. Door middel van snijden (shaving), branden (micro-coagulatie), of bevriezen (cryo-pen) haalt de cosmetisch arts het plekje weg. De cosmetisch artsen of huidtherapeuten geven u graag meer informatie over de verschillende behandelmogelijkheden en voorzorgsmaatregelen.

Methodes, enkel of gecombineerd voor weghalen moedervlek

– Shaving (met scalpel dunne plakjes eraf snijden), incl lokale verdoving

– Micro-coagulatie

– Bevriezen van oppervlakkige huidafwijkingen met de cryopen

ABCD regel

Sommige moedervlekken kunnen zich echter ontaarden in een melanoom: een kwaadaardige moedervlek. Om een kwaadaardige moedervlek/melanoom te herkennen, kan gebruik worden gemaakt van de ABCD-regel:

A: asymmetrie

B: border/rand

C: colour/kleur

D: diameter

Wanneer een moedervlek asymmetrisch is, een grillige rand/onregelmatige begrenzing heeft, twee of meer kleuren bevat of over een diameter groter dan 6mm beschikt, is het zeer aan te raden uw moedervlek te laten controleren door een arts. Ook wanneer een moedervlek pijn doet, gaat bloeden of jeukt is het erg belangrijk dat u deze laat controleren.

Prijs moedervlekken verwijderen

15 min. incl. lokale verdoving

€ 175

30 min. incl. lokale verdoving

€ 250

40 min. incl. lokale verdoving

€ 375

Heeft u nog vragen?

Eerste consult is gratis

Bel met 070-737 00 88
of stuur een e-mail naar Info@vanlennepkliniek.nl.

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak

Voorkeurslocatie: