Traangoot filler behandeling

Home Botox & fillers

Traangoot filler

Wallen onder de ogen verminderen en verwijderen

Wallen, donkere kringen, een vermoeide blik? Het heeft allemaal te maken met de traangoot, het geultje dat loopt van de binnenste ooghoek richting de wang. Met een traangoot filler behandeling worden wallen onder de ogen vermindert of zelfs verwijdert.

Overweegt u een Traangoot filler behandeling?

Een eerste consult is gratis

Reken af met die vermoeide blik

Iedereen heeft wel eens last van wallen, maar soms zijn deze permanent aanwezig en dat geeft een blijvende vermoeide blik. Een traangoot wordt zichtbaarder door volumeverlies. Naarmate we ouder worden neemt dit proces geleidelijk aan toe, maar een meer aanwezige traangoot, kan ook genetisch bepaald zijn, of vanaf de jeugd al meer aanwezig zijn. Het volumeverlies zorgt voor een dieper geultje, donkere kringen, extra schaduwvorming en wallen onder de ogen.

Met een traangoot filler behandeling reken je permanent af met een vermoeide blik.

Oorzaken van diepere traangoot

Volumeverlies is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van een diepere traangoot. Daarnaast zijn er nog andere factoren van invloed:

 • Leeftijd
 • Stress
 • Vermoeidheid/ slecht slapen
 • Roken
 • Alcohol
 • Pigment (huidtype)
 • Talg
 • Vitamine gebrek

Traangoot filler behandeling (voor en na)

Traangoot filler behandeling voor en na

Hoe gaat de traangootbehandeling in zijn werk?

Als er sprake is van volumeverlies, dan is het terugbrengen van volume in dit gebied de meest effectieve aanpak. Dit gebeurt met een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een zachte, soepele gel van lichaamseigen materiaal, die zorgt voor minder diepte en een zachtere overgang van het onderooglid naar de wang en het jukbeen. Het volume in de huid wordt zo op een natuurlijke manier hersteld met als resultaat een minder vermoeide blik en een frisse energieke uitstraling.

 

Via slechts één prikgaatje, ter plaatse van de bovenkant van de wang wordt de canule (stompe naald) ingebracht. Vervolgens kan het gebied van de traangoot onderhuids worden benaderd om het hyaluronzuur achter te laten. De traangoot filler behandeling heeft geen downtime en duurt slechts 15 tot 20 minuten.

Combinatiebehandeling traangoot en jukbeen

Volumeverlies speelt zich af op meerdere gebieden. Wanneer de wallen doorlopen in een plooi in de wangen, dan is het aan te bevelen om ook de wangen en het jukbeen te behandelen.

 

Boek een gratis consult

Meer weten over de mogelijkheden van een traangoot filler behandeling? Maak een afspraak en kom langs voor een vrijblijvend consult met één van onze cosmetisch artsen.

FAQ traangoot filler behandeling

De kosten voor een traangootfiller behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid en het type product. Er wordt over het algemeen gestart met een verdeling van 1 ml over beide kanten, dus 0,5 ml per kant. Op de prijslijst staan de actuele prijzen voor een hyaluronzuur filler. Tijdens een consult maakt de arts een specifiek behandelplan.

De traangootbehandeling heeft geen downtime en geeft een minimale kans op blauwe plekken. Dit komt doordat er gewerkt wordt met een canule (stompe naald). Direct na de behandeling zie je alleen twee kleine rode stipjes op de plek waar het prikgaatje is gemaakt. Dit trekt snel weg en kan met minerale make-up worden gecamoufleerd.

Er hoeft per kant slechts één prikgaatje gemaakt te worden. Dit voelt als een speldenprik. Daarna gaat de canule onder de huid, hier ervaar je geen pijnsensatie van.

Direct na de behandeling is er volume teruggebracht door de filler, dus is er een duidelijk verschil te zien ten opzichte van voor de behandeling. Een hyaluronzuur filler gaat wél nog iets vocht aantrekken en zich nog meer egaliseren, dus na 3 weken kunnen we het eindresultaat goed beoordelen. Benieuwd naar de werkelijke resultaten? We hebben voldoende voorbeelden van traangoot filler voor en na die we tijdens een gratis consult graag laten zien.

Een hyaluronzuur die voor de traangoot wordt gebruikt blijft gemiddeld 12 – 14 maanden zitten. Het volume neemt geleidelijk aan af en de behandeling kan worden herhaald.

Soms wordt een lege traangoot versterkt door donkere kringen, veroorzaakt door pigment, of talg. Ook kan de huid verslapt zijn. Met professionele huidverbetering kan de kwaliteit van de huid, op het gebied van kleur, structuur en verslapping doelgericht worden aangepakt. We adviseren dit als aanvulling, maar bij mild volumeverlies ook als alternatief. De huidtherapeut kan aanvullend advies geven over alternatieve salonbehandelingen om de kwaliteit van de huid aan te pakken. Wanneer er echt leegte is, door volumeverlies, blijft een hyaluronzuur filler de meest effectieve aanpak.

Als er sprake is van een sterk verslapte huid met fors huidoverzicht, dan is een plastische correctie soms de beste oplossing. Indien er milde verslapping is, maar meer volumeverlies, dan biedt een hyaluronzuur filler een oplossing.

In onze kliniek wordt gewerkt met natuurlijke en veilige fillers van A-merken. Een hyaluronzuur is altijd biologisch afbreekbaar. De behandeling wordt uitsluitend uitgevoerd door cosmetisch artsen KNMG.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Volg ons

 

HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie:


  Left Menu Icon