Botox

Laten rimpels, of een sterke frons u er onnodig ouder of vermoeid uitzien? Zou u het fijn vinden om er uit te zien zoals u zich voelt? Wellicht is een behandeling met Botox geschikt. Van Lennep Kliniek biedt een Botox behandeling in Den Haag en Oegstgeest.

 

Botox specialist Ludy Holst

Wanneer kiezen voor Botox?

Bepaalde tekenen van veroudering, zoals rimpels of fijne lijntjes, kunnen veroorzaakt worden door het samentrekken van de spieren in het gelaat, oftewel onze mimiek. De injectable botulinetoxine, ook wel Botox genoemd in de volksmond, zorgt ervoor dat overmatige spieractiviteit tijdelijk wordt verminderd, waardoor lijntjes de tijd hebben om te ontvouwen en minder zichtbaar te worden.

 

Daarnaast geeft de behandeling een stukje verlichting in de vorm van een ontspannen gevoel. Ook kan het helpen bij migraine, of spanningshoofdpijn. Een andere indicatie is overmatig zweten (hyperhidrosis), waarbij botox wordt ingespoten in de zweetklieren van de oksels. Dit resulteert in een reductie van transpiratie en zorgt meestal voor volledig droge oksels.

Overweegt u een Botox behandeling?

Een eerste consult is gratis

Wil je weten hoe Phylicia de Botox behandeling heeft ervaren? Bekijk dan de onderstaande video:

Botox Den Haag en Oegstgeest

Botox heeft een ontspannende werking op de spieren waardoor dit product ideaal is om ouderdomsverschijnselen zoals rimpels te bestrijden. Ook andere indicaties kunnen behandeld worden. Voor Botox Den Haag of Oegstgeest kunt u terecht bij Van Lennep Kliniek. Wij bieden de volgende Botox behandelingen:

-Fronsrimpels
-Voorhoofdsrimpels
-Kraaienpootjes
-Wenkbrauwlift
-Migraine
-Afhangende mondhoeken
-Putjes in de kin

-Rimpeltjes op de neus (bunny)
-Rimpeltjes op de bovenlip
-Strakkere kaaklijn (Nefertiti)
-Halslijnen
-Overmatig zweten
-Tandenknarsen / kaakklemmen
-Gummy Smile (tandvleeslach)

De behandeling

Bij Van Lennep Kliniek hechten wij veel waarde aan een intake gesprek, zodat we uw wensen en de mogelijkheden goed kunnen bespreken. Voordat de botox behandeling wordt uitgevoerd, stellen wij eerst een behandelplan op.

De behandeling zelf duurt ca. 5 – 15 minuten, afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden (zones). De arts gebruikt het meest fijne naaldje, om de botox mee in de spier te injecteren. Het voordeel hiervan is dat het een nagenoeg pijnloze behandeling is, welke u kunt vergelijken met het epileren van een haartje. Lees hier meer over onze pijnloze botox methode.

Optimaal resultaat na twee weken

Nadat de botox is ingespoten is het eindresultaat niet direct zichtbaar. Na ongeveer een week beginnen de eerste effecten zichtbaar te worden en na twee weken is het eindresultaat bereikt en zal de spier optimaal geblokkeerd zijn. Dat is het moment waarop wij een controle uitvoeren. Botox zorgt ervoor dat de spier ontspant en de huid een ontspannen karakter krijgt. Hierdoor krijgen rimpels de kans om te verdwijnen of om minder zichtbaar te worden.

Gemiddeld is het effect van de Botox behandeling drie tot zes maanden zichtbaar. Dit verschilt per persoon. Na deze periode kunt u de behandeling herhalen. Ondergaat u een botox behandeling tegen overmatig zweten of tandenknarsen? Dan kan het effect zelfs tot 8 maanden zichtbaar blijven.

Botox specialist

Als het gaat om het vinden van een botox specialist in Den Haag of Oegstgeest is Van Lennep Kliniek toonaangevend. Onze specialisten zijn ervaren, NVCG gecertificeerd en dragen de titel cosmetisch arts KNMG. Ze nemen ruim de tijd voor iedere behandeling. Er is oog voor detail maar ook het totaalbeeld wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een botox behandeling wordt ingezet om verschillende soorten klachten op een natuurlijke en effectieve manier te behandelen. Zo kan Botox er bijvoorbeeld voor zorgen dat u uw jonge uitstraling weer terugkrijgt.

 

“Ik vind het bijzonder dat ik ervoor kan zorgen dat mensen zich zelfverzekerder voelen als ik de harde trekken in hun gezicht kan verzachten zodat ze er voor hun leeftijd goed uitzien.”

Ludy Holst, Cosmetisch arts KNMG, opleider en founder Van Lennep Kliniek

 

“Met een full face botox behoudt je jouw mimiek, maar verzacht je wel de ‘harde randjes’, waardoor je rust meer creëert in je gezicht.”
Carina Domingues, Cosmetisch arts KNMG

botox Oegstgeest

Voor en Na foto's

Veelgestelde vragen

Botox wordt met heel kleine naaldjes in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk. Het is een behandeling die slechts enkele minuten in beslag neemt. Het is een behandeling die al meer dan 30 jaar wordt toegepast en zeer veilig is gebleken. Mits de adviezen en voorschriften goed worden opgevolgd is het een behandeling met zeer weinig kans op ongewenste bijwerkingen.

Een botox behandeling brengt over het algemeen geen zichtbare bijwerkingen met zich mee. Incidenteel kan het voorkomen dat er een klein blauw plekje ontstaat dat na enkele dagen weer wegtrekt. Dit blauwe plekje kan uiteraard gecamoufleerd worden met make-up.

Botulinetoxine kan er op langer termijn voor zorgen dat de beweging in de behandelde gebieden zacht kunnen blijven. Dit komt omdat de zones voor langere tijd niet overmatig actief gebruikt worden. Ook kan het voorkomen dat u het gebruik van diverse spieren verleerd bent. Een voorbeeld hiervan is de fronsrimpel behandeling. Het kan voorkomen dat u na de Botox behandeling een stuk minder zal gaan fronsen doordat u dit niet meer gewend bent.

Botox is een merknaam, net als Azzalure of Bocouture. Al deze merken bevatten Botuline Toxine. Botuline toxine is een eiwit-complex dat door de Botulisme bacterie wordt uitgescheiden. Cosmetische botox is een gezuiverd toxine en eerst uitvoerig getest in een laboratorium. Dit bijzondere stofje werkt heel selectief op de zenuwuiteinden, precies daar in de spieren waar het wordt ingespoten. Doordat het alleen plaatselijk werkt is botuline toxine zeer geschikt voor medische en cosmetische toepassingen. Een spier die is geïnjecteerd met botuline toxine zal gedurende een aantal maanden minder krachtig samentrekken. Na de gedeeltelijke blokkade van de spier herstelt de kracht van de spier zich weer volledig. Het resultaat is dus geheel reversibel.

Veilig medicijn

Vanaf de jaren ‘70 werd het gebruik van botox al als medicijn ingezet door oogartsen en neurologen. Zij zetten het middel in om zonder bijwerkingen en heel secuur spastische spieren te laten

ontspannen. Dit kan bij een scheefstaande nek, of een spastisch been goed van pas komen. Daarbij worden veel hogere doseringen gebruikt dan bij cosmetische doeleinden. Al ruim 30 jaar wordt botuline toxine op veel grotere schaal gebruikt voor medisch cosmetische doeleinden.

Over het algemeen is een Botox behandeling in de meeste situaties uitvoerbaar. Alleen bij zwangerschap of bij bepaalde zeldzame spierziektes zal de behandeling niet uitgevoerd worden. Hier zal in het intake gesprek ook naar gevraagd worden.

Bekijk hier onze scherpe Botox prijzen en abonnementsvormen.

De naam Botox is een merknaam. De werkzame stof van de injectable heet botuline toxine. Andere merknamen van botuline toxine zijn Dysport, Azzalure, Bocouture en Vistabel. Van Lennep Kliniek maakt alleen gebruik van de A-merken.

Sommige mensen hebben ongewild een norse uitdrukking op het gelaat. Dit kan veroorzaakt worden door rimpels. Rimpels die veroorzaakt worden door overmatige spierspanning kunnen goed behandeld en voorkomen worden met Botox:

 

 

Botox rimpels? Eerst een intake

De arts of consulent zal starten met een intake gesprek.  Tijdens de intake wordt uw totale gelaat bekeken, niet alleen de rimpels waaraan u zich stoort. Soms is het aan te raden om meerder zones in het gelaat te behandelen. In andere gevallen kan het resultaat nog mooier worden door juist extra volume toe te voegen.

 

De cosmetisch arts zal u uitgebreid en eerlijk informeren over de diverse (combinatie) mogelijkheden en eventuele Botox aanbiedingen. Vervolgens zal een behandelplan gemaakt worden.  Een combinatie van diverse huidverbeterende behandelingen, zoals Botox en fillers is ook mogelijk.
Meer informatie over het eerste consult.

 

Pijnloze Botox behandelingen, verdoving mogelijk

U kunt bij ons terecht voor een pijnloze Botox behandeling. De artsen zijn zeer ervaren en plaatsen de injecties met zachte hand. De Botox injecties worden met een minuscuul fijne naald uitgevoerd en zijn nagenoeg pijnloos. Een verdoving is veelal niet nodig, maar wel mogelijk.

 

Een zeer kleine hoeveelheid zal op gelijkmatige afstand worden toegediend. De arts kan vragen om enkele keren boos-fronsend en heel verbaasd te kijken. Bijvoorbeeld bij de behandeling van rimpels op het voorhoofd.

 

Na de behandeling

De artsen zorgen ervoor dat u de na de behandeling in de kliniek de dagelijkse gang van zaken weer normaal kunt oppakken. Een mooie minerale make-up zal enige roodheid netjes verbloemen.

 

Na ongeveer een week is het volledige resultaat van de behandeling zichtbaar. Na ongeveer twee weken komt u terug bij de arts voor een controle, en om te bekijken of het gewenste eindresultaat is bereikt. De behandeling zal ongeveer 3-4 maanden aanhouden en is veilig te herhalen.
Na het vaker toepassen van Botox kunt u uiteindelijk een herhaalbehandeling verwachten tussen de 5 tot 9 maanden.

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of (chronische) migraine. Het is zeer lastig om de exacte oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn te achterhalen. Wel zijn er aanwijzingen dat verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol kunnen spelen.

Van Botuline Toxine is aangetoond dat het een verlichting kan brengen bij hoofdpijn en ook de frequentie van hoofdpijn kan verminderen. Dit maakt de injectable een effectief middel bij behandeling van verschillende vormen van migraine veroorzaakt door een verhoogde spierspanning.

botox migraine

De arts zal een aantal prikjes in de (frons)spier geven, waardoor deze minder sterk gemaakt wordt. Deze prikjes zult u nauwelijks voelen.

Om de behandeling op maat te maken zal de arts vragen om een dagboek bij te houden waarin u kunt aangeven welk effect de behandeling op de hoofdpijn heeft. De behandeling wordt als niet pijnlijk ervaren. Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (3 tot 6 maanden).

Veel mensen hebben last van overmatig transpireren of zweten. Zowel mannen als vrouwen kunnen hiermee te maken krijgen. Oksels, handen maar ook het gezicht vertonen een verhoogde zweetproductie, soms gepaard met een hinderlijke geur. Dit is erg vervelend en kan een behoorlijke impact hebben op het sociale leven. De medische term voor overmatig zweten is hyperhidrose. Bij sommige zorgverzekeringen krijgt u een vergoeding voor deze medische behandeling Botox bij zweten.

 

Hyperhidrose? Botox dry!

De oorzaak van de overmatige transpiratie is lastig te achterhalen. Gelukkig werkt een botox oksel behandeling goed. Bij een oksel behandeling worden kleine hoeveelheden Botox ingespoten. Botuline toxine zorgt er namelijk voor, dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% wordt gereduceerd, zonder de reguliere transpiratie elders op het lichaam te beïnvloeden. De normale zweetproductie voor het afscheiden van afvalstoffen blijft gewoon intact. De behandeling wordt ook wel BotoxDry genoemd.

 

De behandeling

Tijdens de hyperhidrose behandeling zal de arts fijne prikjes plaatsen. Deze injecties zijn zeer oppervlakkig maar kunnen wat gevoelig zijn. Hiervoor kan de huid licht verdoofd worden middels een crème, maar de ervaring leert dat de meeste patiënten niet veel last ondervinden van de behandelingen. Het resultaat kan beoordeeld worden binnen een maand.

Na 2 weken tot een maand zal het optimale resultaat opgemerkt worden en zal de productie van zweet maximaal gereduceerd zijn. Ieder persoon ervaart een andere werkingsduur. De gemiddelden liggen tussen de 6 tot 12 maanden. Na die periode kunt u de behandeling gewoon herhalen.

Trekt uw bovenlip net even te ver naar boven tijdens het lachen? Heeft u asymmetrische lippen? Een onschuldig maar vaak hinderlijk probleem. De hefspier van de bovenlip werkt waarschijnlijk net even te hard waardoor u last heeft van een zogenaamde gummy smile.

 

Enkele kleine prikjes in de spier, net naast de neus, zorgen voor een tijdelijke verzwakking, waardoor de lip minder zal optrekken. De werking van Botox is tijdelijk en het effect zal na ongeveer 8 maanden uitgewerkt zijn. Na die periode kunt u de Botox gummy smile behandeling nogmaals toepassen.

Kom eens langs voor een behandeling met Botox in de kliniek in Den Haag of Oegstgeest.

Botox is geen filler. Soms vraagt men om Botox lippen, dat kan dus niet. Wel kan het gecombineerd worden met fillers om het  mooiste, natuurlijkste resultaat te verkrijgen. Bent u geïnteresseerd in een lip vergroting? Kies dan voor een lipfiller.

Botox ontspant de spieren die de mondhoeken naar beneden trekken. Door een kleine hoeveelheid botox toe te voegen kunnen de mondhoeken gelift worden.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Volg ons

 

HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak    Geboortedatum:

    Telefoonnummer:
    Voorkeurslocatie:


    Left Menu Icon