Botox lippen. De feiten op een rijtje

‘Botox lippen’, het is één van de meest gezochte termen op internet op cosmetisch gebied. Als je deze woorden intypt in Google krijg je uiteenlopende resultaten te zien van behandelde lippen. Het is dan ook niet vreemd dat we regelmatig vragen krijgen van klanten over een ‘botox lippen’ behandeling, terwijl deze in de praktijk helemaal niet eens bestaat!
Botox lippen? The feiten op een rijtje
Een lip kan simpelweg niet worden ingespoten met botox. Weg met alle fabels, het is tijd dat we de feiten weer even op een rijtje zetten!


Feit 1
 

Botox en fillers zijn allebei voorbeelden van injectables. Beide worden namelijk ingespoten met een naald.


Feit 2

De vorm en het volume van de lippen kunnen verfraaid worden met een filler, bestaande uit hyaluronzuur.


Feit 3

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox zorgt ervoor dat spieren zich ontspannen waardoor dynamische rimpels (veroorzaakt door beweging) minder zichtbaar worden en zich langzaam ontvouwen. De meest populaire behandeling is de frons.

Een filler wordt gebruikt voor het herstellen van gezichtsvolume en het verfraaien van de gezichtsvorm en -contour. Hierdoor verminderen statische rimpels of lijntjes en kunnen contouren worden versterkt. In de kliniek wordt gewerkt met fillers bestaande uit hyaluronzuur, of met Sculptra poly-melkzuur.


Feit 4

Met uitzondering van het lippenrood en de lipcontour, kan er in het gebied rond de mond wel met botox gewerkt worden. Bijvoorbeeld voor de behandeling van afhangende mondhoeken, spierspanning op de kin waardoor er putjes ontstaan, of een gummy smile. Hier is het doel een afname van de overmatige spierkracht in plaats van het verkrijgen van volume. Ook kan, indien er overmatige mimiek is, het tuiten van de lippen iets minder krachtig gemaakt worden en daarmee de lijntjes minder zichtbaar. Vaak wordt dat dan nog ondersteund met een Restylane Skinbooster behandeling.

Left Menu Icon