Chemische Peelings

Home Behandelingen

Chemische peelings

Peeling

Een peeling verwijdert beschadigde en dode huidcellen van de buitenste huidlaag. De gezonde huid zal verschijnen en wordt gestimuleerd om collageen aan te maken. De huid zal hierdoor strakker en steviger zijn, voorzien van een frisse look. Een chemische of medische peeling is zeer effectief bij:

 • het verminderen van fijne lijntjes
 • het opfrissen van een grauw gelaat
 • het verminderen van acne
 • het verminderen van pigmentvlekjes of zon schade

Onze professionele chemische peelings zijn op basis van zuren. Er zijn verschillende sterktes mogelijk; van light tot intens. Onze huidtherapeute zal van te voren uw huid screenen om te bekijken welke peeling voor u geschikt is. Van Lennep Kliniek maakt enkel gebruik van veilige peelings, bijvoorbeeld van Environ en ZO Skin Health.
Tip: Lees ook eens ons blog over het verschil tussen scrubs en peelings.

Onze light peeling van Environ zorgt voor de verwijdering van een dun laagje huid. Middels een lage concentratie lactaatzuur wordt een ph-verlaging van de huid bewerkstelligd en wordt het vrijgeven van groeifactoren gestimuleerd. Bacteriën worden vernietigd, hydratatie van de huid bevorderd en dode huidcellen verwijderd. De huid wordt zuiverder, de huidstructuur gladder en oneffenheden vervagen. Voor een optimaal resultaat wordt de peeling aangeboden in een kuur van 3 tot 6 behandelingen.

 

De behandeling:

Allereerst zal de huid worden gereinigd waarna de peeling, toegespitst op de huidconditie, wordt aangebracht. Vervolgens worden er huidverbeterende en beschermende producten aangebracht en wordt er, indien gewenst, een gezonde make-up aangebracht van Jane Iredale.

 

Huidreacties na de light peeling behandeling:

De eerste dagen na de behandeling kan de huid droger en gevoeliger aanvoelen en kunnen kleine schilfertjes zichtbaar worden. Na ongeveer een week zal de huid stralender en gezonder ogen.

 

Indicaties:

 • verouderde huid
 • verhoornde/verdikte huid
 • zonbeschadigde huid
 • rosacea

Kosten light peeling
Een light peeling van Environ kost  €75,-

De Facial Stimulator Peel van ZO Skin Health is een AHA (Alpha Hydroxy Acid) en BHA (Beta Hydroxy Acid) medium peeling, o.a. opgebouwd uit een combinatie van glycolzuur, citruszuur en melkzuur. De huid wordt gestimuleerd tot celvernieuwing en de huid krijgt een heldere teint. Voor een optimaal resultaat kan de peel om de 4 weken worden toegepast.

 

De behandeling:

Allereerst zal de huid worden gereinigd, gescrubd en worden voorbereid op de peel. Vervolgens worden de zuren aangebracht, wat een prikkelend gevoel kan geven. Wanneer de peel voldoende is ingewerkt wordt deze geneutraliseerd. Tot slot worden het ‘Growth Factor Serum’, de ‘Daily Renewal Crème’ en de ‘Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30’ aangebracht om de huid te voeden en beschermen.

 

Huidreacties na de milde peelingbehandeling:

Bij deze peeling is geen downtime van toepassing waardoor u er direct na de peeling toonbaar uitziet.

 

Indicaties:

 • verouderde huid
 • acne
 • zonbeschadigde huid
 • verhoornde/verdikte huid
 • hyperpigmentatie
 • melasma

 

Kosten facial peel
Een Facial Stimulator Peel van ZO Skin Health kost  €120,-

De medium intens peeling bestaat uit een mix van 17% salicylzuur, 10% TCA en 15% melkzuur en verwijdert de bovenste huidlagen van de epidermis. De glycerine zorgt voor een verbeterde hydratatie. De peel is geschikt voor alle huidtypen en kleuren en kan voor een optimaal resultaat om de 3-4 weken worden herhaald. De huidtoon en textuur worden geëgaliseerd en diepere huidlagen gestimuleerd.

De peeling behandeling:

Allereerst zal de huid worden gereinigd en worden voorbereid op de peeling. Vervolgens wordt de peel aangebracht waarbij ‘frosting’  van de huid kan optreden. Tot slot wordt er retinol aangebracht om de celvernieuwing en collageenproductie verder te stimuleren en om het DNA van de huid te beschermen.

Huidreacties na de behandeling:

De huid kan de eerste 2 dagen na de peel droog aanvoelen en rood zien. Hierna zal deze donkerder kleuren. Op dag 2 zal de huid gaan schilferen wat mogelijk tot dag 5-7 aan zal houden.

Indicaties voor de intens peeling:

 • acne
 • melasma
 • zonbeschadigde huid
 • verouderde huid
 • grove huidstructuur
 • grove poriën
 • vale huidtoon

Intens Peeling Kosten
Een 3 Step Stimulation Peel  van ZO Skin Health kost  €350,-

Onze peeling specialisten

Een peeling bij Van Lennep Kliniek wordt altijd uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut.
Onze huidtherapeuten zijn paramedisch specialisten en aangesloten bij de beroepsvereniging van huidtherapeuten (NVH).

Margot de Nennie

huidtherapeut

Meer over Margot

Danique van der Meulen

huidtherapeut

Meer over Danique

Danielle Buitendijk

huidtherapeut

Meer over Danielle

Seline Koek

huidtherapeut

Meer over Seline

Peeling Den Haag of Oegstgeest

Heeft u interesse in een huidverbeterende behandeling? Maak dan eerst even een afspraak. U kunt kiezen voor een peeling in Den Haag of Oegstgeest. Bekijk onze locaties!

Heeft u nog vragen?

Eerste consult is gratis

Bel met 070-737 00 88
of stuur een e-mail naar Info@vanlennepkliniek.nl.

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Volg ons

 

HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraakGeboortedatum:

Telefoonnummer:
Voorkeurslocatie: