Chemische Peelings

Home Behandelingen

Chemische peelings

Professionele peeling

Tijdens een professionele of chemische peeling wordt de huid behandeld met een (hoge) concentratie zuur. De ingrediënten in de peeling verlagen de PH-waarde (zuurgraad) van de huid, wat ervoor zorgt dat dode huidcellen makkelijker loslaten en cel vernieuwing gestimuleerd wordt. Dit resulteert in een frisse, egale, gehydrateerde huid. Het heeft een gunstig effect op de diepere huidlagen, doordat collageen en elastine worden aangemaakt. Het resultaat? Een vermindering van fijne lijntjes en rimpels.
Van Lennep Kliniek biedt de volgende gezichtspeelings:

 

Environ - LACM Cool Peel system

Met een lage concentratie lactaatzuur wordt een ph-verlaging van de huid bereikt waarmee groeifactoren aan de huid worden gestimuleerd en vrijgegeven. Bacteriën worden vernietigd, dode huidcellen worden verwijderd en de hydratatie van de huid bevordert. De LACM Cool Peel is ideaal voor de vermindering van fijne lijntjes en rimpels, een dikke en ruwe huid met open poriën, of een probleemhuid zoals bij acné en rosacea. Ook is deze milde peeling zeer geschikt om de door de zon verouderde huid te ontdoen van bv. actinische keratose, een mild stadium van huidkanker. De huid kan zich weer herstellen en is beter beschermd tegen het optreden van zonschade en uiteindelijk huidkanker. Deze peeling verhoogt de opname van vitaminen aanzienlijk. De huid wordt zuiverder, de huidstructuur gladder en oneffenheden vervagen. De sterkte van de peeling wordt aangepast aan de individuele huidconditie. Het is ons doel de huid gezonder te maken op een zachte maar effectieve manier, met weinig ongemak en zonder langdurige herstelperiode. Voor een optimaal resultaat wordt de peeling aangeboden in een kuur van 3 tot 6 behandelingen met tussenpozen van een week, waarbij de intensiteit kan worden opgebouwd. Bij deze peeling is weinig tot geen downtime zichtbaar, waardoor u er direct na de peeling toonbaar uitziet.

Indicaties:

● Acne

● Rosacea

● Een vochtarme huid

● Fijne lijntjes en rimpels

● Zonschade

● Actinische keratose

● Een zeer gevoelige huid

Environ - TCA Peeling Anti-Aging

De TCA peeling van Environ bestaat uit 2,5% tri-chloorazijnzuur en is erop gericht om een zonbeschadigde, verouderde huid aan te pakken en te verbeteren. De mate van intensiteit kan worden opgebouwd door meerdere lagen aan te brengen op het gezicht. Een Medium TCA Peeling bevat tussen de 1-3 lagen en een Strong TCA Peeling bevat 4-6 lagen. Na de medium peeling kan de huid tijdelijk wat meer rood zijn en bij een sterkere TCA peeling kan de huid gaan vervellen. Omdat de Environ peelings een veilige concentratie bevatten, is zowel de roodheid als de vervelling van korte duur (maximaal 5-7 dagen). Na de behandeling dient de huid goed beschermd te worden tegen UV-licht. Met een minerale make-up kunnen wij de huid er weer direct toonbaar uit laten zien na de behandeling. Onze huidtherapeuten adviseren na elke peeling welke producten thuis aanvullend gebruikt kunnen worden om de huid te beschermen en het resultaat van de behandeling te verlengen. Voordat u deze peeling kunt ondergaan, dient u minimaal 3 aaneengesloten weken vitamine A te gebruiken.

 

Indicaties:

● Fijne lijntjes

● Rimpels

● Een grove huidstructuur

● Een zonbeschadigde huid

ZO Medical - Facial Stimulator Peel

De Facial Stimulator Peel van ZO Skin Health bestaat uit een AHA (Alpha Hydroxy Acid) en BHA (Beta Hydroxy Acid) zuur. Hierbij wordt een combinatie van glycolzuur, citroenzuur en melkzuur gebruikt. De huid wordt gestimuleerd tot celvernieuwing en krijgt een gezondere uitstraling. Ook het pigment wordt verhelderd, wat resulteert in een egale teint. Na een Facial Stimulator Peel is er weinig tot geen downtime, u ziet er direct toonbaar uit. Voor een optimaal resultaat adviseren wij de peeling in kuurverband te ondergaan.

Indicaties:

● Een verouderde huid

● Acne

● Een zonbeschadigde huid

● Een verhoornde/verdikte huid

● Hyperpigmentatie, zonnevlekken, ouderdomsvlekken

● Melasma (zwangerschapsmasker)

ZO Medical - 3 Step Stimulation Peel

Deze zeer sterke peeling bestaat uit een combinatie van TCA (10%), salicylzuur (17%), melkzuur (5%) en retinol (6%) en zorgt voor effectieve exfoliatie van de bovenste beschadigde huidlagen en stimulatie van de onderliggende huidlagen. Dit resulteert in een gezonde stralende huid en verbetering op het gebied van pigment, structuur en rimpels. De peeling is geschikt voor alle huidtypen, mits de huid goed is voorbereid. Vraag hierover advies aan uw behandelaar. Deze peeling heeft over het algemeen een langere hersteltijd. De huid is de eerste 2 dagen na de peeling roder van kleur en voelt droog en trekkerig aan. Vervolgens kleurt de huid donkerder en start het proces van vervellen. Dit zal tussen de 7-10 dagen aanhouden. Lees ook ons blog met onze eigen ervaring. Voor een optimaal resultaat wordt de peeling aangeboden in kuurverband.

Indicaties:

● Acnelittekens

● Melasma (zwangerschapsmasker)

● Hyperpigmentatie

● Een zonbeschadigde huid

● Een verouderde huid

● Een grove huidstructuur

● Grove poriën

● Een vale huidtoon

SkinCeuticals - Micropeel 30

De micropeel 30 van SkinCeuticals bestaat uit 30% glycolzuur. Deze peeling vermindert de eerste tekenen van huidveroudering en verfijnt de structuur van de huid (fijne lijntjes, rimpels en grove poriën). Daarnaast voorkomt en bestrijdt de peeling onzuiverheden, zoals puistjes en mee-eters met een gezonde glow als resultaat. De behandeling heeft een minimale downtime en geeft de beste resultaten in kuurverband, bijvoorbeeld eens per 4-6 weken.

Indicaties:

● Acné

● Fijne lijntjes

● Overproductie van talg

● Comedonen (mee-eters)

● Zonschade

SkinCeuticals - Pigment Balancing Peel

De Pigment Balancing Peel bestaat uit 40% glycolzuur en kan worden ingezet voor de aanpak van o.a. pigmentproblemen en acne. De peeling bestaat uit een combinatie van verhelderende en ontstekingsremmende ingrediënten met een krachtige exfoliatie om celvernieuwing te versnellen en pigmentvlekken te verminderen. Hierbij bestrijdt de peeling photo-aging, pigmentvlekken, melasma, rimpels, huidverslapping en hyperpigmentatie. De huid krijgt weer een frisse, gezonde glans. Deze peeling heeft over het algemeen een langere downtime. Na de behandeling kan er roodheid, geringe korstvorming en schilfering op de huid ontstaan. Schilfering begint vaak 2 dagen na de peeling. Dit proces van vervellen kan enkele dagen tot een week duren. Voor een optimaal resultaat wordt de peeling aangeboden in kuurverband.

Indicaties:

● Pigmentatie door zonschade

● Melasma

● Hyperpigmentatie

● Rimpels

● Huidverslapping

● Oneffen teint

● Doffe huid

Voor de prijzen van de verschillende peelings, verwijzen wij u naar onze prijslijst.

Gezichtspeeling? Eerst advies op maat

Een chemische peeling bevordert de gezondheid van de huid en dat maakt de behandeling zeer geschikt voor verschillende aandoeningen en voor huidverbetering. Welke chemische peeling geschikt is voor u, is afhankelijk van uw type huid en wat u wenst te bereiken. Onze huidtherapeuten zorgen voor een op maat gemaakt behandelplan. Zo wordt de juiste peeling (kuur) geadviseerd, passend bij uw huidconditie.

Peeling Den Haag of Oegstgeest

Heeft u interesse in een huidverbeterende behandeling? Maak dan eerst even een afspraak. U kunt kiezen voor een peeling in Den Haag of Oegstgeest. Bekijk onze locaties!

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Volg ons

 

HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak    Geboortedatum:

    Telefoonnummer:
    Voorkeurslocatie: