Pigmentvlekken

Home Behandelingen

Pigmentvlekken

Veilig uw pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken zijn bruine verkleuringen op de huid. Deze verkleuringen, o.a. ouderdomsvlekken, sproetjes, moedervlekken, en zwangerschapsmasker (melasma), kunnen overal op het lichaam voorkomen maar met name op de lichaamsdelen welke veelvuldig zijn blootgesteld aan de zon.

Pigmentvlekjes kunnen zeer succesvol behandeld worden met onze speciale IPL huidlaser. Afhankelijk van uw huidtype en de kleur van uw pigmentvlek wordt er bepaald welke laser behandeling het beste is. Het laseren van pigmentvlekken kan in onze klinieken in Den Haag en Oegstgeest.

Pigmentvlekken behandelen in Den Haag of Oegstgeest?

Informeer naar de mogelijkheden!

Welke pigmentvlekjes kunnen wij behandelen?

 • Lentigines: ouderdomsvlekken
 • Epheliden: sproetjes
 • Cafe-au-lait vlekken: lichtbruine gekleurde pigmentvlekken
 • Melasma: zwangerschapsmasker
 • Lentigo solaris: bruin tot zwart vlekje door de zon
 • Postinflammatoire hyperpigmentatie: bruinverkleuring na ontsteking
 • Dermatosis papulosis nigra: een klein zwart stipje pigment op de wangen
 • Acanthosis nigricans: donker gekleurde verdikking van de opperhuid, vaak gepaard met steelwratjes
 • Poiklioderma van Civatte: pigmentverschuiving met name in de hals

pigmentvlekkken-gezicht

Pigmentvlekken & laser/ IPL, uitleg

De laser en of IPL geeft een lichtimpuls op de huid welke uit een bepaalde golflengte bestaat. De energie van dit licht wordt door de gepigmenteerde huid geabsorbeerd en omgezet in warmte. De pigmentvlek wordt sterk verhit waardoor deze hierna zal worden vernietigd. Na verloop van tijd wordt de pigmentvlek door het lichaam opgenomen en zal het verdwijnen. Er zijn gemiddeld drie tot vijf  behandelingen nodig met een tussenpoos van minimaal 4 weken.

Vier weken voorafgaand aan de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank, niet zonnebaden en geen gebruik van zelf bruinende crème. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen moet u gebruik maken van een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor, SPF 30 of hoger.
Twee weken voorafgaand aan de behandeling geen etherische oliën gebruiken!

Pigmentaandoeningen zijn te behandelen met de Intense Pulsed Light (IPL) of met de laser.
• De IPL-techniek (540nm) werkt op basis van intensief flitslicht en is een selectieve behandeling. Dit houdt in dat alleen de pigmentvlekjes reageren op het licht waardoor er geen kans is op schade aan de rest van de huid. De korte lichtflits is te vergelijken met een elastiek dat tegen de huid wordt geschoten. Dit gevoel duurt zo kort dat de behandeling meestal goed wordt verdragen en de huid nauwelijks geïrriteerd raakt.
• De laser maakt ook gebruik van lichtenergie. Deze laser wordt ingezet bij de wat dieper gelegen pigment. Net als bij de IPL-techniek worden de pigmentvlekjes verwarmd en zullen deze sterk verhit en vernietigd worden. De behandeling is goed te verdragen, de laserstraal voelt als een speldenprikje Het resultaat is meestal zichtbaar na meerdere behandelingen. In sommige gevallen zullen de pigmentvlekjes vervagen in plaats van verdwijnen.

Na de behandeling kan de huid (licht)rood gekleurd zijn. Soms ontstaan er korstjes, blaartjes of bloeduitstortingen die vanzelf genezen. Niet krabben aan eventuele korstjes.  De behandeling geeft een donkerdere verkleuring van het behandelde gebied. Binnen een á twee weken trekt dit vanzelf weg. Tevens kan zwelling optreden (zeker bij gebieden rond het oog, de wangen, de kin en de lip). Koelen met ice packs kan dit enigszins beperken. Ook de zwelling is tijdelijk en zal binnen enkele dagen verdwijnen. Op de dag van behandeling zelf niet intensief gaan sporten, geen hete baden of sauna. Tot de volgende behandeling gebruik maken van een zonnecrème met hoge beschermingsfactor.

 

Gebruik als nabehandeling de Colostrumgel en de RAD SPF15 van Environ. Ook is ZO Medical Oclipse SPF50 bij sterke zonexpositie aangeraden.

week 1 en 2: tweemaal daags aanbrengen.

week 3 en 4: eenmaal daags aanbrengen

Tip: Pigmentvlekken camoufleren
Pigmentvlekken kunnen tevens goed gecamoufleerd worden met de minerale make-up van Jane Iredale. Onze schoonheidsspecialiste geeft u graag advies over het camoufleren van pigmentvlekken.

 

 

Voor- en na foto’s van behandelingen:
handen_voorHanden na

Harmony_Chest_beforeHarmony_Chest_after

Benieuwd naar de prijzen? Bekijk dan even onze tarieven pagina.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie:


  Left Menu Icon