Home

Camouflagetherapie

Camouflage therapie

Maak kleurverschillen in uw huid minder zichtbaar door middel van camouflagetherapie! Een behandeling die veelal vergoed wordt door zorgverzekeraars. Camouflagetherapie wordt toegepast om kleurafwijkingen in de huid minder zichtbaar te maken. Hierbij gaat het meestal om pigmentvlekjes, roodheid, littekens, of acne.

In onze klinieken in Den Haag en Oegstgeest gebruiken wij voor de camouflage van de huid de minerale make-up van Jane Iredale. Deze lijn adviseren wij niet alleen als camouflagetherapie, maar ook als dagelijkse foundation en verzorging van de huid met UV-bescherming.

U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend consult. Onze deskundige huidtherapeut kijkt samen met u of camouflagetherapie tot de mogelijkheden behoort.

Camouflagetherapie voor acne

Acne wordt vaak geassocieerd met jeugdpuistjes en ontstaat op het moment dat er een talgklier verstopt raakt. Helaas kan een onzuivere huid ook voorkomen op latere leeftijd, bijvoorbeeld tijdens de overgang. Alle vormen van onzuiverheden kunnen door onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten goed behandeld en gecamoufleerd worden. Zo behandelen wij cliënten met acne variërend van milde puistjes tot hevige acne. Tevens bieden wij behandelingen aan gericht op het voorkomen van onzuiverheden, zoals peelings, of HydraFacial.

Camouflagetherapie voor pigment

Heeft u last van pigmentvlekken? Of is er een pigmentvlekje overgebleven na een pukkeltje, of trauma? Ook een zwangerschapsmasker (melasma) kan ontsierend zijn. Zonder de juiste verzorging, of professionele behandeling is het onmogelijk om van ongewenst pigment af te komen. De huidtherapeuten van Van Lennep Kliniek kunnen pigmentvlekken makkelijk en veilig behandelen met IPL laser, professionele huidverbeteringsprotocollen voor pigmentvermindering, of met camouflagetherapie.

Camouflagetherapie voor littekens

Een litteken kan, afhankelijk van de oorzaak, overal op het lichaam of het gezicht voorkomen en is vooral vanuit cosmetisch oogpunt storend. Ook kan het een blijvende herinnering aan een vervelende gebeurtenis geven. Dit is een van de redenen waarom mensen kiezen voor het behandelen of camoufleren van een litteken. Een microneedling behandeling fractional laser- of plasmage behandeling kan een litteken soms blijvend verminderen.

Camouflagetherapie voor roodheid

Roodheid, of couperose, is een veel voorkomende aandoening. Rode wangen worden vaak beschouwd als een teken van gezondheid. Maar roodheid kan ook vormen aannemen waar we niet zo blij mee zijn. De huidtherapeuten in Den Haag en Oegstgeest kunnen roodheid eenvoudig en veilig behandelen met verschillende behandelingen, zoals  camouflagetherapie, of IPL laser.

Veelgestelde vragen over camouflage

Onze huidtherapeut kijkt tijdens het consult samen met u of camouflagetherapie tot de mogelijkheden behoort. Tijdens de instructie wordt de kleur van de foundation bepaald en laten we u zien hoe de make-up het beste aangebracht kan worden. De kosten voor de instructie, de benodigde Jane Iredale producten en evt. aanvullende behandelingen, kunt u vervolgens zelf declareren bij uw zorgverzekeraar, als dit in uw aanvullende pakket zit.

Het verschilt per zorgverzekeraar of een camouflagetherapie behandeling, of camouflagetherapie instructie wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Meer weten over vergoedingen voor huidtherapeutische behandeling in 2021? Lees ons blog.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult is gratis

Bel met 070-737 00 88
of stuur een e-mail naar Info@vanlennepkliniek.nl.

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak    Geboortedatum:

    Telefoonnummer:
    Voorkeurslocatie:


    Left Menu Icon