Vergoedingen huidtherapie 2021 


Eind 2020 nadert en dat betekent dat veel mensen overwegen om over te stappen van zorgverzekering. Door een kritische blik op de zorgverzekering te werpen kunnen kosten bespaard worden. Wist u al dat ook voor diverse huidtherapeutische behandelingen een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk is? Lees hieronder meer over de mogelijkheden. 

Een huidtherapeut is een paramedicus en behandelt als BIG geregistreerde behandelaar medische problemen zoals acne, rosacea en pigment problematiek. Huidtherapeuten zijn sinds 2011 direct toegankelijk. Dat houdt in dat u geen verwijzing nodig heeft van de huisarts of een medisch specialist. 

 

Behandelingen die uitgevoerd worden door onze huidtherapeuten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Om in aanmerking te komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw huidtherapeutische behandeling kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Voorbeelden van dit soort huidtherapeutische behandelingen zijn bijvoorbeeld acnetherapie, littekentherapie en camouflagetherapie. 

Welke behandelingen en producten kunnen vergoed worden? 

  • Reinigende acne behandelingen 
  • Chemische peelings bij acne(littekens) 
  • Microneedling bij (acne)littekens 
  • Verwijderen van huidoneffenheden 
  • Jane Iredale camouflageproducten 

 

Het verschilt per zorgverzekeraar en zorgverzekering welke behandeling en hoeveel procent er vergoed wordt voor een behandeling. Daarnaast hanteren sommige zorgverzekeraars bepaalde voorwaarden, zoals het hebben van een doorverwijzing van een arts of medische specialist. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw zorgverzekeraar. 

 

Hoe werkt de betaling? 

Na de behandeling dient u direct te betalen. U krijgt de factuur dan direct per email toegestuurd, welke u in kunt dienen bij uw zorgverzekeraar. U krijgt indien van toepassing de desbetreffende vergoeding vanuit uw zorgverzekering teruggestort. Van Lennep Kliniek heeft geen contracten met zorgverzekeraars.

Left Menu Icon