Fractional Laser

Home Behandelingen Laser/IPL

Fractional Laser

Huidverjonging met Fractional laser

Steeds vaker wordt de laser ingezet voor het verjongen van de huid. Met een zogenoemde fractional laser, of laser facelift wordt met behulp van een gefractioneerde laser een laserstraal in de huid gebracht. De huid wordt veerkrachtiger en voller. De behandeling is dan ook zeer geschikt voor de 30+ huid.

Fractional lasers zorgen voor een algehele huidverbetering. Deze behandeling kan worden ingezet om de huid te verfijnen en te verjongen. Ook vervagen pigmentvlekken, omdat de opperhuid vernieuwd wordt. De laser zorgt voor een fijnere huidstructuur en een egale kleur, door het huidvernieuwing proces te versnellen. Fractional lasers zorgen voor een maximaal resultaat dat behaald kan worden op het gebied van huidverjonging door lasertherapie.

 

Bekijk de video hieronder voor een impressie van de behandeling.

Biedt Fractional laser mij de juiste resultaten?

Vraag het onze huidspecialisten tijdens een gratis consult.

Huidverjonging met Fractional laser

Met deze huidvernieuwende laserbehandeling kunnen de volgende huidproblemen worden behandeld:

 • (acne) littekens
 • hyperpigmentatie
 • huidveroudering
 • oneffen of grove huidstructuur
 • slapper wordende huid, grove poriën
 • oppervlakkige rimpels en lijntjes

Hoe werkt Fractional laser?

De laser werkt gefractioneerd, dat wil zeggen dat er per laserpuls een gedeelte van de huid wordt behandeld. Er worden zogenoemde microbeams, of gaatjespatronen in de huid gemaakt. Tussen de gaatjes in blijft intact huidweefsel aanwezig. Deze intacte huid helpt de minuscule gaatjes sneller genezen door de aanmaak van nieuwe huidcellen. Op deze manier is de behandeling veilig en gecontroleerd en herstelt de huid in enkele dagen. Aan het oppervlak van de huid zie je kleine puntvormige korstjes ontstaan, op de plaats waar de gaatjes patronen zijn gemaakt. De warmte van de laser zorgt voor krimping van het weefsel, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd.

Fractional laser voor aanmaak van collageen

De Fractional laser is een meer verfijnde uitvoering dan de traditionele laser. Door middel van een fractional laserbehandeling worden laserstraaltjes in de lederhuid gestuurd, de laag onder de opperhuid. De fibroblasten in de lederhuid worden op deze wijze gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. Collageen zorgt voor huidvernieuwing en het strakker worden van de huid. Zo krijgt de huid via de fractional laserbehandeling een natuurlijke lift. Oneffenheden worden tevens hersteld. Al  twee of drie weken na de fractional laserbehandeling ontstaat een jonger uitziende huid: de huid wordt steviger en ziet er frisser en gladder uit. Door de toegenomen collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd.

Laser specialisten

Bij Van Lennep Kliniek zijn onze huidtherapeuten gespecialiseerd in huidverbetering en beschikken wij over meerdere type lasers, waardoor een behandeling op maat mogelijk is. Niet alleen op het gebied van huidverstrakking, of littekens, maar ook roodheid, vaatjes en pigment kunnen effectief behandeld worden. Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake.

Margot de Nennie

Huidtherapeut

Lees meer...

Fleur Dwars

Huidtherapeut

Lees meer...

Sabrina Hoefdraad

Huidtherapeut

Lees meer

Lees ook ons leuke blog over de fractional laserbehandeling.

FAQ Fractional laser

De hoeveelheid benodigde behandelingen en diepte van de behandeling met de fractional laser hangt af van het door u gewenste resultaat. Ook de huidige staat waarin uw huid verkeerd is van belang om te bepalen hoeveel laserbehandelingen er ongeveer nodig zullen zijn. Gemiddeld worden er zo’n 2-3 behandelingen aangehouden, maar geeft elke behandeling huidverbetering. Tijdens een intakegesprek worden de mogelijkheden van de fractional laser voor huidverjonging met u besproken.

De behandeling duurt gemiddeld 60 minuten, op basis van een behandeling van het hele gezicht.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar goed te verdragen. Het kan warm tot branderig aanvoelen. Er wordt geen verdoving aangebracht, zodat wij uw huidreactie goed kunnen monitoren en u kunt aangeven of u de warmte in de huid kunt verdragen. Zo wordt de kans op overbehandelen verkleind.

Ja, juist deze fijne lijntjes worden minder door dit type laser behandeling.

Afhankelijk van de diepte van de behandeling, is er meer of minder downtime. Er worden light, medium, of deep behandelingen aangeboden. Light: de huid vertoont een licht korrelig peeling effect, de hersteltijd is 2-4 dagen. Medium: De huid vertoont een lichte schilfering en milde korstjes, dit geeft een week hersteltijd. Deep: de schilfering en korstjes zijn wat dikker en opvallender en dit geeft ongeveer 10 dagen hersteltijd.

Van Lennep Kliniek adviseert kalmerende producten te gebruiken voor een sneller en beter herstel van de huid. Ook is een UV-bescherming onmisbaar en geven wij een dringend advies om deze dagelijks aan te brengen in de periode na de behandeling. Uw behandelaar informeert u over de nazorg.

Ja, dit kan en heeft geen nadeling effect op eerder ondergane botox, of fillerbehandelingen. Wanneer u een permanente filler heeft in het gezicht, dan zal dit gebied vermeden moeten worden tijdens de behandeling.

De kosten kunt u vinden op onze prijzenpagina. Tijdens een intakegesprek bespreekt de huidtherapeut de exacte kosten per behandeling, het aantal behandelingen en de diepte van de behandeling.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Eerste consult t.w.v. €50,- is gratis

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie:


  Left Menu Icon