Couperose

Couperose is een toename van kleine bloedvaatjes in het gezicht (teleangiectasieen). Hoe het precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van Rosacea; een ontstekingsreactie van de huid. Een spider naevus is een kleine rode stip met uitlopers (zoals een spinnetje).

Veelvuldige zonblootstelling en roken is een risicofactor voor het ontwikkelen ervan.

Het is volkomen onschuldig echter wel cosmetisch storend en soms gepaard gaand met een onaangenaam brandend gevoel door een verstoring van de uitwisseling van voedingstoffen en afvalstoffen.

Een laserbehandeling bij dergelijke vaatafwijkingen is zeer effectief.
couperose-behandeling-laser

Couperose behandeling

Met de laser kunnen de overtollige vaatjes zeer succesvol behandeld worden, zonder omliggende weefsels en huid te beschadigen. Na 2 behandelingen zal er al een forse verbetering zijn, echter meestal zijn er 3 behandelingen nodig. Belangrijk is om in de periode dat u behandeld wordt goede zonbescherming te gebruiken en niet naar de zonnebank of sauna te gaan.

Gesprongen adertjes

Gesprongen adertjes, spinnenkopjes of spider naevi zijn plaatselijke verwijdingen van kleine bloedvaatjes in de huid. Deze komen veelal voor op het gelaat.
Ook dit is een volkomen onschuldige aandoening welke wel ontsierend is.
Met behulp van de laser kunnen deze adertjes vaak in 1 behandeling verwijderd worden, zonder de omliggende huid te beschadigen.

FAQ couperose behandeling

Meestal leveren twee behandelingen al een forse verbetering op. Soms zijn er drie tot vijf sessies nodig. Afhankelijk van de hoeveelheid couperose. De tussenliggende periode van de behandelingen is drie weken, langer mag ook

Weg is weg, maar de erfelijke aanleg blijft. In de loop der tijd kunnen dus nieuwe vaatjes opduiken. Uw huid kunt u verstevigen door de juiste verzorgingsproducten en wij beschikken tevens over apparatuur die huidverstevigend werkt. Een stevige huid voorkomt nieuwe adertjes. Vraag naar de mogelijkheden.

Direct na de behandeling kan uw huid rood en geïrriteerd zijn, zoals bij een zonnebrand. Dit mag gekoeld worden. Het zonnebrandgevoel vermindert al na enkele uren. Soms ontstaat er een zwelling of vertonen zich korstjes. Na zeven tot tien dagen zijn deze verdwenen. In de meeste gevallen worden de adertjes na de behandeling donkerder. Dit is een goed teken. Dit geeft aan dat de adertjes zijn beschadigd en snel zullen verdwijnen. Camoufleren mag. Complicaties na de behandeling zijn uiterst ongewoon. Heeft u last van eczeem of een koortslip? Dan kan de behandeling die soms aanwakkeren.

De rode huid is zeer goed te camoufleren met de minerale make-up van Jane Iredale. De huidtherapeute laat u graag zien welke producten het beste bij uw huidskleur passen en hoe u deze kunt aanbrengen.
rosacea-camoufleren

Bent u geïnteresseerd in de prijs van een couperose behandeling? Bekijk dan onze tarieven pagina.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Volg ons

 

HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak    Geboortedatum:

    Telefoonnummer:
    Voorkeurslocatie:


    Left Menu Icon