Sculptra

Volume herstellen door de aanmaak van lichaamseigen collageen bij ingevallen slapen, slappere wangen, of een afgezakte kaaklijn? Dan is Sculptra de ideale injectable! Ouder worden gaat gepaard met volumeverlies, het uitzakken van bepaalde gebieden in het gezicht en de vorming van vele fijne lijntjes of juist meer diepe rimpels. Dit verouderingsproces begint al op een leeftijd van 25 jaar. Een Sculptra collageen stimulerende behandeling kan uitkomst bieden bij het:

 • Opvullen van ingevallen slapen;
 • Volume geven aan ingevallen wangen;
 • Liften van de traangoot en het jukbeen;
 • Verzachten en verminderen van de neus-lippenlijn;
 • Liften van een slappe kaaklijn.

Biedt Sculptra mij de juiste resultaten?

Vraag het onze arts tijdens een gratis consult.

Natuurlijk resultaat

Een collageenstimulator zoals Sculptra wordt gebruikt om het volumeverlies te verminderen door de diepe, onderliggende structuur van de huid te herstellen. De resultaten verschijnen geleidelijk aan na de behandeling en kunnen 2,5 tot 3 jaar aanhouden.

sculptra

Wat is Sculptra?

Sculptra bestaat uit poly-L-melkzuur. Een natuurlijk stof, die ook door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Het is dus 100% biologisch. Sculptra stimuleert de huid om collageen (bindweefsel) aan te maken, waardoor de diepte van de rimpel vermindert. Afhankelijk van de leeftijd, leefgewoonten, de kwaliteit van de huid en uw verwachting van het resultaat, zijn er een tot drie behandelingen nodig.

Hoe werkt Sculptra?

De vloeistof wordt in de diepste huidlaag (diepe dermis) geïnjecteerd en zorgt voor hernieuwde aanmaak van uw lichaamseigen collageen. Doordat uw eigen collageenproductie in gang gezet wordt, zal de structuur en het volume van uw huid herstellen en het gezicht een liftend effect krijgen. De vloeistof wordt na een aantal dagen volledig opgenomen door het lichaam en na ca. 4 weken start vervolgens de collageen aanmaak. De opbouw van het collageen zal in een periode van 4 weken tot 3 maanden geleidelijk aan het volume in het gezicht aanvullen en diepere rimpels en lijntjes doen verminderen. De huid voelt voller, elastischer en steviger aan.

Sculptra specialist

Als het gaat om het vinden van een Sculptra specialist in Den Haag of Oegstgeest is Van Lennep Kliniek toonaangevend. Onze specialisten zijn ervaren, NVCG gecertificeerd en dragen de titel cosmetisch arts KNMG. Veiligheid, bekwaamheid en kwaliteit zijn gewaarborgd. Er wordt ruim de tijd genomen voor iedere behandeling. Er is oog voor detail maar ook het totaalbeeld wordt nauwlettend in de gaten gehouden, waarbij een natuurlijk eindresultaat wordt nagestreefd.

“Ik werk al meer dan 15 jaar met Sculptra en er zijn maar weinig artsen in Nederland die deze behandeling aanbieden. Het is een hele mooie methode om de eerste tekenen van beginnend volume verlies aan te vullen, of juist het diepere volumeverlies aan te pakken. Het geeft een mooi subtiel resultaat.”

Ludy Holst, Cosmetisch arts KNMG, opleider en founder Van Lennep Kliniek

FAQ Sculptra

Met Sculptra kan er een fullface behandeling worden gedaan en het is uitermate geschikt om in het gebied van de slapen, wangen, of kaaklijn geïnjecteerd te worden. De arts zal tijdens het consult bespreken welk behandelgebied voor u belangrijk is voor het gewenste resultaat.

Sculptra richt zich op volumeherstel in de diepste lagen. Het resultaat aan het oppervlak zal dus subtiel naar voren komen en bij herhaling van de behandeling meer effect geven. Na 4 weken start de collageen aanmaak en begint u geleidelijk aan zichtbare resultaten te zien. Na 3 maanden is het effect beter zichtbaar.

Het door de behandeling aangemaakte collageen blijft 2,5 tot 3 jaar zitten.

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per persoon. Er wordt standaard verdovingsvloeistof aan de Sculptra toegevoegd. Een half uur na de behandeling heeft u geen last meer van het verdoofde gevoel. Er kan een dag later wat stijfheid in de kaken optreden. Dit verdwijnt vanzelf na 1-3 dagen. Het behandelde gebied kan wat beurs aanvoelen. Dit is echter meer voelbaar, dan zichtbaar.

Sculptra is een veilige behandeling en geeft een mooi resultaat, zolang deze door een ervaren cosmetisch arts KNMG en met de juiste techniek wordt uitgevoerd. De behandeling is FDA-goedgekeurd en en wordt sinds 1999 wereldwijd gebruikt. Sculptra is gemaakt van een synthetisch materiaal, poly-L-lactic acid, wat op een natuurlijk manier wordt opgenomen door het lichaam.

Sculptra is gemaakt om in de diepste huidlagen te worden ingespoten, waar het collageen zich goed kan ontwikkelen. Onze ervaren artsen zijn getraind om Sculptra behandelingen op de juiste manier uit te voeren. De kans op een collageen ophoping is daardoor verwaarloosbaar.

Er is geen downtime na de behandeling en de kans op een blauw plekje is zeer klein. Eventuele roodheid op de plaatsen van de prikjes kan gecamoufleerd worden met minerale make-up. Wij adviseren u de eerste week na een Sculptra behandeling uit de zon te blijven en geen gebruik te maken van een sauna of zonnebank. U dient het behandelde gebied 3 dagen lang, 3 keer per dag, 3 minuten lang te masseren, zodat de Sculptra goed egaal kan worden opgenomen. De arts geeft u deze instructies na de behandeling.

Elk van deze behandelingen wordt ingezet met een ander doel; Ontspanning, volume herstel, of accentueren. Sculptra kan dus goed gecombineerd worden. De gecombineerde aanpak maakt het dat uw eigen natuurlijk uitstraling behouden blijft.

Heeft u interesse in Sculptra en wilt u een indicatie van de kosten? Bekijk dan onze Sculptra prijzen pagina. Vanaf 30 jaar, starten wij met 1-2 flacons en vanaf 35 jaar adviseren wij om 2-3 flacons op te bouwen. 1 flacon herstelt zo’n 10 jaar volumeverlies.

Meer lezen over Sculptra? Lees ons leuke blog.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie:


  Left Menu Icon