Cliënt Instructies voor- en nazorg Plasmage

Wanneer u een plasmage behandeling ondergaat, zullen wij er alles aan doen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij hebben wij ook uw medewerking nodig! Hieronder vindt u een aantal instructies. Door het volgen van de instructies is de behandeling voor u comfortabeler, het herstel gaat sneller en het bevordert een optimaal eindresultaat. Daarom is het belangrijk dat u onderstaande instructies goed doorleest en nauwkeurig opvolgt.

De dag van de behandeling

Op het moment dat u de afspraak voor plasmage maakt, sturen wij u een doktersrecept toe voor EMLA, verdovende zalf. Deze kunt u bij uw eigen apotheek ophalen. Breng de EMLA 60 minuten voor de geplande afspraak aan op het te behandelen gebied. Breng het ruim en rijkelijk aan zodat het goed kan inwerken. Er worden voor de behandeling foto’s gemaakt.

Tijdens de behandeling

De tijdsduur is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Een behandeling van een fibroom of moedervlek duurt 15 minuten. Een behandeling van oogleden of een gebied rond de mond kan 30 – 45 minuten duren. U kunt direct na de behandeling naar huis

Na de behandeling

De volgende verschijnselen na een plasmage behandeling zijn gebruikelijk:

  • De behandelde huid kan enige roodheid en zwelling vertonen
  • U kunt een branderig gevoel ervaren, vergelijkbaar met een zonverbranding. Dit verdwijnt na enkele uren
  • Na de behandeling zijn kleine korstjes zichtbaar, die er na 5-7 dagen vanzelf af zullen vallen.

Wat u kunt doen om de genezing te bevorderen:

Het is aan te bevelen om de behandelde gebieden te koelen om eventuele zwelling tegen te gaan. Dit kan bv. met een icepack, of een zak diepvriesdoperwtjes. Zorg dat er altijd iets tussen uw huid en de koelelement zit (gaasje of washandje). Doe dit gedurende maximaal twee dagen met regelmaat 10 minuten per keer.

Pijnstilling na de behandeling is meestal niet nodig, maar u mag gerust paracetamol innemen. Kijk op de bijsluiter welke hoeveelheid aan inname wenselijk is.

Houd het behandelde gebied tenminste 2 dagen droog, dus ook geen dagcrème aanbrengen. Aanbevolen wordt het behandelde gebied te reinigen met water en/of een milde reiniger. Uw arts kan adviseren welke reiniging te gebruiken. Het is belangrijk niet te wrijven. Dep de huid droog met een schone handdoek.

Bij het genezingsproces van het behandelde gebied ontstaan heel kleine korstjes op de kleine gaatjes die met plasma in uw huid zijn gemaakt. Deze zullen vanzelf loslaten (niet krabben of wrijven). Deze korstjes houden ongeveer 5-7 dagen aan en verdwijnen dan weer vanzelf. De ‘nieuwe huid’ kan in het begin nog lichtjes roze van kleur zijn. Dit trekt vanzelf bij.

De behandelde huid is extra gevoelig voor UV-straling. Vermijd daarom direct zonlicht gedurende 14 dagen vanaf de behandeldag. U dient het behandelde gebied ten minste 3 maanden te beschermen tegen de zon met een UV-bescherming. Dit voorkomt het ontstaan van pigmentvlekken. Gebruik van de zonnebank raden wij af. Uw arts kan advies geven over de juiste UV-bescherming.

Wij adviseren de eerste 14 dagen na de behandeling een sauna bezoek af.

Wij adviseren de eerste 14 dagen na de behandeling een sauna bezoek af.Zolang er nog zichtbare korstjes zijn in het behandelde gebied, adviseren wij om niet intensief te sporten.

Na 48 uur mag u weer make-up aanbrengen, maar het liefst zo min mogelijk zolang er zichtbare korstjes zijn en gebruik daarnaast het liefst minerale make-up om het genezingsproces te bevorderen.

Controle

Er zal een vervolgafspraak gemaakt worden na 6 weken. Het effect is dan grotendeels te beoordelen. De huidverstrakking door de stimulatie van het collageen en elastine zal nog enkele maanden doorgaan. De behandeling kan herhaald worden.

Contact met de kliniek

Plasmage is een niet-invasieve en zeer veilige behandeling. Mocht u onverhoopt toch problemen ondervinden, dan kunt u contact opnemen met onze kliniek. Tijdens openingstijden zijn wij bereikbaar op 070 – 7370088. In geval van nood, buiten openingstijden kunt u contact opnemen met het volgende nummer 00316-51690024.

Left Menu Icon