Moedervlekken

Home Plastische chirurgie

Moedervlekken verwijderen

Moedervlekken verwijderen

Een moedervlek (naevus naevocellularis) is een zichtbare, meestal gepigmenteerde huidaandoening. Het bestaat uit een toename van pigmentvormende cellen in de huid, ook wel melanocyten of naevuscellen genoemd. De kleur en vorm kunnen verschillen, dit is afhankelijk van deze pigmentvormende cellen. Moedervlekken zijn meestal goedaardig, maar kunnen onrustig (atypisch) of kwaadaardig worden. Een goedaardige moedervlek is regelmatig in kleur en vorm, terwijl een kwaadaardige moedervlek vaak grillig, asymmetrisch en onregelmatig van kleur is.

 

Cosmetisch arts, Den Haag

Onze arts, Dr. Domingues, is gespecialiseerd in het onderzoeken en verwijderen van moedervlekken. Zij kan beoordelen of de moedervlek goedaardig, atypisch of kwaadaardig is. Een goedaardige moedervlek kan om cosmetische redenen verwijderd worden. De kosten van het verwijderen van een goedaardige moedervlek worden niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Wanneer een moedervlek laten verwijderen

Zodra een moedervlek groter wordt, pijnlijk is, van vorm of kleur verandert, jeukt en/of gemakkelijk bloedt, is het verstandig de moedervlek te laten nakijken door onze ervaren arts. Een atypische of kwaadaardige moedervlek moet verwijderd worden en het weefsel zal worden onderzocht. Afhankelijk van het weefselonderzoek zal bepaald worden of er een aanvullende behandeling geïndiceerd is. Dit valt onder verzekerde zorg. Hier heeft u een verwijzing van de huisarts voor nodig. Het doel van de behandelaar zal altijd zijn om het litteken zo klein en onopvallend mogelijk te maken.

De behandeling

Tijdens het gesprek over de behandeling worden uw wensen uitgebreid besproken. U krijgt vervolgens een uitgebreide uitleg over de ingreep en de verwachtingen van het cosmetisch resultaat. De arts zal voor de operatie de moedervlek aftekenen, rekening houdend met de zogenaamde huidlijnen. Dit zijn lijnen waarin de huid plooit en zal leiden tot een minder opvallend litteken. Zeker als het gaat om moedervlekken verwijderen in het gezicht is het van groot belang om een zo esthetisch mogelijk resultaat te bereiken. Daarvoor bent u bij Van Lennep Kliniek aan het juiste adres!

 

De ingreep vindt plaats onder een lokale verdoving. U heeft geen pijn tijdens de ingreep. De ingreep duurt ongeveer 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de plaats en grootte van de moedervlek. Na het verwijderen van de moedervlek wordt de wond gehecht en komt er een hechtpleister op.

Nazorg

Na de ingreep kunt u direct naar huis. Er zal een vervolgafspraak gemaakt worden voor het verwijderen van de hechtingen (na 1 week in het aangezicht en na 2 weken op het lichaam). Rust van het geopereerde lichaamsdeel is aan te raden totdat de hechtingen verwijderd zijn, om een zo fraai mogelijke genezing te stimuleren. Bescherm tevens het litteken tegen de zon met een sun block 50 of hoger gedurende 1 jaar.

Kosten moedervlekken verwijderen

Wilt u een moedervlek laten verwijderen? Maak dan even een afspraak. Voor de actuele behandelprijzen verwijzen wij u naar de tarieven pagina.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak    Geboortedatum:

    Telefoonnummer:
    Voorkeurslocatie:


    Left Menu Icon