Fronsrimpel verwijderen

De verticale lijnen of rimpels tussen de wenkbrauwen noemen we fronsrimpels. De fronsrimpel kan al op jonge leeftijd ontstaan en zorgt soms voor een ongewenste strenge of boze blik. Veelal worden de diepe groeven veroorzaakt door het overmatig aanspannen van de spieren tussen de wenkbrauwen. Om te voorkomen dat deze gewoonterimpel een blijvende groef wordt is het aan te bevelen om de fronsrimpel preventief te behandelen, bijvoorbeeld met botulinetoxine.

fronsrimpel

Fronsrimpels behandelen

De kliniek hanteert diverse veilige methoden en behandelingen om de fronsrimpel te verwijderen, bijvoorbeeld door middel van:

In sommige gevallen zal de cosmetisch arts, in goed overleg, ervoor kiezen om verschillende methoden te combineren voor het beste resultaat. Een eerste consult is altijd gratis. Maak wel even een afspraak voor een intakegesprek.

Frons rimpel verwijderen?

Vraag om goed advies

Behandeling frons met Botox

Fronsrimpel BotoxBotox is een uiterst effectief en veilige manier om de rimpels tussen de wenkbrauwen te verwijderen. Botox is een merknaam van Allergan. De werkzame stof heet botulinetoxine.

Andere A-kwaliteit injectables met dezelfde werkzame stof zijn bijvoorbeeld Dysport, Azzalure en Bocouture. Botulinetoxine zorgt voor een afname van de spieractiviteit. De fronsrimpel zal sterk verminderen.

Behandeling frons met fillers

fronsrimpels fillersDe geavanceerde en veilige fillers van tegenwoorden zijn zeer goed in staat om een lange termijn oplossing te bieden bij fronsrimpels. De hyaluronzuur fillers (Restylane, Juvederm) bevatten een lichaamseigen stof en vullen de groef als het ware op.

Voor en Na foto’s

FAQ Botox fronsrimpel

Het resultaat is niet direct zichtbaar. Na 5 tot 8 dagen begint de spieractiviteit te verminderen en het eerste resultaat zichtbaar te worden. Het maximale effect van een botox behandeling is zichtbaar tussen dag 10 en dag 14 en blijft gemiddeld 3-4 maanden effectief.

De spier zal ongeveer na drie maanden weer op volle kracht zijn. Een eerste herhaalbehandeling is na drie maanden dan ook aan te raden. Na het vaker toepassen van Botox kunt u uiteindelijk een herhaalbehandeling verwachten tussen de 5 tot 9 maanden.

Een behandeling met Botox duurt ongeveer 10 minuten. U krijgt enkele kleine prikjes tussen de wenkbrauwen. Deze voelen aan als een speldenprikje en zijn goed te verdragen. Een verdoving is niet nodig. De huid kan direct na de behandeling wat rood worden en soms licht opzwellen.

Bekijk onze tarieven pagina voor een indicatie van de prijzen.

FAQ Filler fronsrimpels

Het effect is per direct zichtbaar en zal, afhankelijk van de diepte van de groef, evenals de huidconditie 12 tot 18 maanden aanwezig zijn. Vervolgens kan de behandeling probleemloos herhaald worden.

Een fillerbehandeling voor de fronsrimpel duurt ongeveer 10 minuten, en zal vaak in combinatie met een botox behandeling worden uitgevoerd voor het maximale resultaat.

Houdt rekening met een tarief van ongeveer 375,- euro. Dit kan per persoon verschillen. Bekijk ook onze prijzen pagina.

Wat kunt u zelf doen om de fronsrimpel te verminderen?

Om de fronsrimpel tegen te gaan zijn verschillende factoren van belang. Allereerst een stukje bewustwording. Probeer alert te zijn op uw mimiek en tracht het gelaat te ontspannen. Probeer niet te knijpen tegen de felle zon maar draag een zonnebril. Erfelijke aanleg speelt ook een rol, soms ziet u er ouder uit dan u bent, dan raden wij een behandeling met botuline toxine aan. Een massage van de huid kan ook verlichting bieden. Voor een professionele bindweefselmassage kunt u ook bij ons terecht.

Daarnaast is het van belang de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, passend bij uw leeftijd en huidtype. Naarmate de huid ouder wordt, zal het bindweefsel verslappen en minder veerkrachtig worden. Ook de zon en voeding zijn van invloed op de huidconditie. Tijdens uw bezoek aan de kliniek kunnen wij een 3-D huidanalyse uitvoeren. Vervolgens brengen wij uw behoefte in kaart en kunnen u huidverzorgingsproducten op maat aanbieden.
Maak een afspraak voor een huidanalyse, of kom langs voor een gratis eerste consult.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak    Geboortedatum:

    Telefoonnummer:
    Voorkeurslocatie:


    Left Menu Icon