Meimaand is huidkankermaand bij Van Lennep Kliniek

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in de wereld. En in Europa is Nederland de koploper. Dat is zeker niet iets om trots op te zijn. De verwachting is dat één op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt in zijn of haar leven. Margot de Nennie (Huidtherapeut): “Ook wij zien steeds vaker cliënten op het spreekuur met te veel zonneschade. We voelen ons geroepen om een steentje bij te dragen in de bewustwording van de schade die de zon met zich meebrengt en wat de gevolgen kunnen zijn.”

 

“Wij huidtherapeuten zijn dagelijks bezig met het gezonder en mooier maken van het grootste orgaan, de huid. Wij zijn opgeleid en getraind om voortijdige tekenen van zonschade, of aktinische keratose te signaleren. Onze aanpak bestaat niet alleen uit behandelingen in de salon, maar juist ook uit professionele skincare thuis”, Sabrina Hoefdraad.

 

Fleur Dwars (Huidtherapeut): “Voorkomen is beter dan genezen. Draag iedere dag een UV-bescherming, of zonnebrandcrème. Niet alleen wanneer je gaat zonnen, maar wanneer je met het daglicht in aanraking komt. Zoek de schaduw op in de zomer of op zonvakantie, tussen 11 en 15 uur. En draag ter aanvulling beschermende kleding. Want een té zongebruinde huid is niet gezond.“

 

De hele maand mei draagt het team van Van Lennep Kliniek de Black Ribbon. Dit doen we om extra aandacht te vragen voor huidkanker en de preventie ervan.

 

Bekijk hier onze Youtube video

Left Menu Icon