Het belang van SPF in de herfst

Bij Van Lennep Kliniek nemen we onze huidgezondheid erg serieus. Zonbescherming is een belangrijke factor in het gezond houden van de huid. De meeste mensen denken dat SPF alleen nodig is in de zomer, maar niets is minder waar. Fleur, een van onze huidtherapeuten, legt jou vandaag uit waarom het gebruik van SPF in de herfst zo belangrijk is. 

 

Fleur: “Als huidtherapeut krijg ik regelmatig de vraag of het beschermen van de huid in de herfst en winter nou echt zo van belang is? En het antwoord is: absoluut!  
 

UVA Straling

Uiteraard nemen de zonkracht (ook wel aangegeven als de UV-index) en de zonuren per dag in het najaar aanzienlijk af, toch is de schadelijke straling van de zon is nog steeds aanwezig. Deze schadelijke straling is de UVA-straling en deze dringt dieper door, zelfs door de wolken en door glas heen. Hierdoor is zonbescherming op grijze en regenachtige dagen nog steeds van cruciaal belang.  
 
De UVA-straling heeft een negatief effect op de huid en zorgt voor huidveroudering zoals pigmentvlekken, lijntjes, rimpeltjes en verslapping. En omdat voorkomen beter is dan genezen, raad ik iedereen aan om lekker het hele jaar door te blijven smeren.

Vitamine D

Nu volgt er vaak de vraag of er dan nog wel voldoende vitamine D wordt aangemaakt door de huid als er zo weinig zon is en de huid ook nog eens bedekt is met een laag bescherming. Gelukkig is dat niet iets om je zorgen over te maken.  

De vitamine D productie in de huid wordt namelijk vooral gestimuleerd door UVB-straling. Daarnaast maken we in de zomer vaak al genoeg vitamine D aan om de wintermaanden mee door te komen. Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om jouw vitamine D aan te vullen met supplementen in overleg met een arts.
 

Wil jij nou een persoonlijk advies over het gebruik van zonbescherming of wil je jouw protocol uitbreiden met een goede SPF? Plan dan vrijblijvend een gratis consult bij Fleur of een van onze andere huidtherapeuten. Je kunt ook binnenstappen, zonder afspraak, in een van onze klinieken voor deskundig advies door onze front-office medewerkers.

Left Menu Icon