Onze consulent Kristel onderging een 3-step peel

Een 3-Step Stimulation Peel van Dr. Zein Obagi, is een peeling met TCA, retinol, salicylzuur, melkzuur en glycerine, waarbij de gehele opperlaag van je gezicht binnen 7 dagen gaat vervellen en vernieuwen, met als doel een egaal strak babyhuidje te verkrijgen. Dat klonk me intens, maar oh zo interessant in de oren! Iets wat ik zeker wel wilde proberen. Dus heb ik hup, de peeling meteen maar op 2 januari gepland, waarom ook niet? 2019 is geweest, dus die ‘oude huid’ mocht er van mij wel af. Op naar dat nieuwe jaar en die nieuwe stralende huid! Lees hieronder meer over mijn ervaring en bekijk de fotoreportage van de  dagen na de peeling.

intro

De voorbereiding

De ZO 3-Step Stimulation Peel is niet iets wat je zomaar kunt ondergaan. De huid moet goed voorbereid worden, om het herstel daarna zo goed mogelijk te laten verlopen. Uiteindelijk wil je natuurlijk een wow-effect. Afgelopen september heb ik met de Visia Reveal camera een diepte foto van mijn gezicht gemaakt, om n.a.v. deze huidanalyse een geschikt protocol aan ZO Skin Health producten te kunnen samenstellen. Conclusie: Een vette huid met diffuse roodheid en veel pigment.

 

Mijn reinigingsritueel bestaat uit Exfoliating Cleanser, Exfoliating Polish en Oil Control Pads. Daarna breng ik Daily Power Defense aan, met twee extra serums; Rozatrol serum tegen de roodheid en Brightalive serum om het pigment te verminderen. Dit laatste serum meng ik met een doktersrecept ‘Hydroquinon’, uitgeschreven door onze cosmetisch artsen, om de pigmentcel nog minder actief te maken en een sneller effect te verkrijgen. Als laatste stap breng ik overdag een SPF aan, Daily Sheer met factor 50. Het lijkt ‘veel’, maar het kost me slechts 3 minuutjes. In de avond is het belangrijk om naast de reiniging en de serums, retinol op te bouwen. Ik wissel twee sterke producten met elkaar af, Wrinkle & Texture Repair 0,5% en Retinol Skin Brightener 1%.

 

Dit gehele protocol is mijn voorbereiding op de peeling. Het heeft echt een aantal maanden geduurd, voordat mijn gezicht elke avond retinol kon verdragen. Na me ca. 2,5 maand aan dit regime aan producten te hebben gehouden, merkte ik al een ontzettende verbetering van mijn huid. Heerlijk zacht, minder oneffenheden, egaler en strakker.

Schermafbeelding 2020-02-06 om 13.27.48

De dag van de peeling

2 januari is het D-day en ik vind het erg spannend. Huidtherapeut Danique en stagiair Ruby  maken voorfoto’s en laten mij de behandelovereenkomst tekenen voor de peeling. Vervolgens leggen ze de procedure nogmaals stap voor stap uit.

 

Mijn huid wordt grondig gereinigd, vervolgens wordt in 3 fases de peeling aangebracht op mijn gezicht. Het aanbrengen van deze vloeistof, zorgt vrijwel direct voor een intens brandend gevoel en een warm ‘kloppend’ gezicht. Gelukkig wordt er met een blazer verkoeling gegeven en na 3 minuten is de ergste branderigheid verdwenen. Danique ziet dat er een goede egale ‘frosting’ laag over mijn hele gezicht is gekomen en brengt vervolgens de 6% Retinol crème aan, welke het vervel-proces van de komende dagen zal gaan bevorderen.

 

Als laatste stap wordt Revitatrol aangebracht, een kalmerend en herstellend product. Na 30 minuten zit het er al op. Gelukkig staat mijn auto dichtbij geparkeerd, want mijn gezicht is rood en vlekkerig. De rest van de avond voelt mijn gezicht nog een beetje branderig en de huid zelf is rood en gevoelig bij aanraking. Gelukkig heb ik mijn agenda aankomend weekend vrij gehouden van sociale afspraken.

voor-de-peeling

De dag na de peeling

Ik mag mijn gezicht voorzichtig reinigen met Hydrating Cleanser. Mijn gezicht is wat roder dan normaal en er zit behoorlijk wat zwelling op mijn wangen en jukbeen. De huid zelf voelt wat dof aan. Ik breng na het reinigen het zakje 6% Retinol crème aan, en een laag Hydrating crème ter verzachting en kalmering van de huid. Beide producten heb ik meegekregen na de peeling. Mijn huid is deze periode extra gevoelig voor daglicht, dus ik breng een royale laag Sunscreen + Primer SPF 30 aan. Dit herhaal ik meerdere keren per dag.

dag1-2

Dag 2 t/m 8

Het vervellen gaat nu beginnen! De huid staat steeds strakker en de eerste loszittende velletjes zitten bij mijn neusvleugels en rond de mond. Een beweegbaar gebied natuurlijk. Ik mag er niet aan trekken, dus het is een absolute sport om er niet aan te zitten. De losse velletjes krullen langzaam omhoog en voelen hard aan, ik noem het de komende dagen ‘mijn krokantjes’.

 

De steeds langer wordende velletjes knip ik voorzichtig af met een klein schaartje, om nog enigszins toonbaar te blijven. De nieuwe huid is nog vrij roze, dus ik breng meerdere keren per dag de SPF aan. Vanaf dag 3 en 4 kleurt de huid die nog moet gaan peelen steeds donkerder, net als het vervellen bij een slang. Na 5 dagen zitten de laatste restjes ‘oude huid’ op mijn wangen en voorhoofd, het trekt mijn rechter ooglid een beetje naar beneden zoals je kunt zien op de foto.

 

Ik kan niet wachten tot het peelen klaar is. Op en naast de neus en rond de mond is de huid al volledig hersteld en ik zie echt al een goed resultaat, de huid is helemaal egaal en de poriën zijn veel kleiner. Na 8 dagen is het vervellen voorbij. De huid is plaatselijk nog vrij roze en kwetsbaar, dus ik gebruik alleen  Hydrating Cleanser, Daily Power Defense en Sunscreen + Primer SPF 30.

dag3-4
dag5-6

Het eindresultaat – na 12 dagen

12 dagen na de peeling heb ik de laatste foto gemaakt om het eindresultaat goed te kunnen beoordelen. Ik ben volledig vrij van pigmentvlekken en heb een prachtige egale spiegelgladde huid gekregen met een gezonde glow. Met name de grove poriën rondom mijn neus en de droogte lijntjes op mijn voorhoofd zijn verdwenen. Alleen een beetje blush, contouring en Hydration Spray van de minerale make-up lijn van Jane Iredale en ik ben klaar voor de dag!

 

Tip: Een volgende keer zorg ik dat ik mijn agenda wat langer vrij houdt, want het vervellen duurde langer dan ik van tevoren had ingeschat. Ik voelde me in de supermarkt en in een restaurant daardoor minder op mijn gemak, dus mentaal was het voor mij wel een ‘dingetje’. Nu het allemaal achter de rug is, ben ik ontzettend blij met het eindresultaat en is het zeker iets wat ik elk jaar als onderhoud wel zou willen doen.

 

Heb jij ook een grove huidstructuur, littekens door vroegere acné (PIH), of pigmentvlekken? Wie weet is de 3-Step Stimulation Peel iets voor jou! Meer weten? Kijk op de pagina Chemische peelings.

eindresultaat
Left Menu Icon