Vitamine A crème maakt de huid echt gezond

Alex

15 juli 2017

Geen reacties

Home Ludy's Blog

Vitamine A crème maakt de huid echt gezond

Vitamine A crème maakt de huid echt gezond

Vitamine A

Vitamine A
Heleen van Royen heeft afgelopen zomer bij Linda de Mol het recht opgeëist om Botox uit te roepen tot wondermiddel. Ze stelde toen dat het veel beter werkt dan een anti-rimpelcrème.Maar wat zij nog niet weet, is dat er anti-rimpelcrèmes zijn die wél werken. Het verschil zit ‘m in de concentraties, met name van de vitamine A. Dr. Des Fernandes, een plastisch chirurg uit Zuid-Afrika, heeft me uitgelegd hoe je een huid gezond maakt. En weer later hoorde ik dr. Zein Obagi dezelfde theorie gebruiken, al gaat hij nog verder. Nu kan ik alles naar die theorie herleiden, en dat probeer ik ook mijn cliënten uit te leggen.

Resetten

Je moet uitvinden welke concentratie vitamine A je huid aankan, door deze geleidelijk te verhogen. Zo laad je je huid op, als een accu.
Hiermee verandert je huid op DNA-niveau. Je krijgt betere cel- en huidfuncties. De crème pakt alles aan.

Neem rosacea. Dat zijn die rode vlekjes door gesprongen vaatjes en pukkeltjes op je gezicht. Dat komt naar mijn idee gewoon door de inwerking van UV op de huid. Dat effect kun je resetten met vitamine A, want je maakt je huid gezond.

Of neem acne: zorg dat je de talgproductie normaliseert, want die is op hol. Dode huidcellen zitten als een soort kurk op de porie. Die moeten eraf. Die verweek je, die peel je. Vitamine A grijpt daarop aan, want die zorgt voor celvernieuwing.

 

Environ

Het merk van dr. Fernandes heet Environ. Je kunt er je huid heel snel een heel stuk prettiger mee laten aanvoelen. Als je ouder wordt, lukt dat niet met crèmes die je bij de drogist kunt kopen. Met Environ zet je babystapjes, maar zelfs in vergelijking met La Prairie, Vichy of Olaz, you name it! loop je ze met zevenmijlslaarzen voorbij.

Met Environ-producten bouw je de tolerantie van je huid voor vitamine A langzaam op. Na een adviesgesprek worden er keuzes gemaakt in welke producten uit het gamma geschikt voor jouw huid zijn. De dag- en nachtcrème zit in een flacon en is genummerd van nummer 1 tot en met 5. Verder zijn er allerlei andere ‘trucjes’ : meer zuren, en ook andere vitamines: vitamine E uit zaden en pitten; vitamine C natuurlijk, uit groente en fruit, en vitamine A uit onder andere wortelen. Antioxidanten werken heel goed met elkaar samen. En zuren zorgen voor een betere opname in de huid. Dat bereik je door geleidelijk de concentratie te verhogen.

 

 

dr ludy holst

Een volgende keer vertel ik meer over de producten van dr. Zein Obagi.

 

 

Left Menu Icon