Traangoot fillers | Magazine Harper’s BAZAAR

Wallen, donkere kringen, een vermoeide blik?

Iedereen krijgt wallen onder de ogen, maar soms duiken ze de hele tijd op en zorgen ervoor dat je er de hele tijd er vermoeid uitziet. Traanholtes vallen meer op door volumeverlies. Naarmate we ouder worden, versnelt dit proces geleidelijk, maar frequentere traankuilen kunnen ook genetisch bepaald zijn en/of ook vanaf de kindertijd aanwezig zijn. De vermindering van het volume zorgt voor de donkere kringen, extra schaduwvorming en wallen onder de ogen. 

‘Des te ouder je wordt, des te meer volume je verliest in je gezicht,’ vertelt drs. Ludy Holst, cosmetisch arts KNMG en eigenaar van de Van Lennep Kliniek. ‘Door botresorptie, vetverlies en een steeds dunner wordende huid glijdt je gezicht een beetje van je schedel af.’ Dit proces uit zich niet bij iedereen op dezelfde manier. De ene bemerkt het volume verlies in de slapen, de ander aan wallen waar zelfs de beste nachtrust niet tegen is opgewassen. Traangoot fillers zijn ontwikkeld om dit laatste probleem aan te pakken. 

 

Wat zijn traangroot fillers?

De traangoot is een soort diepe vouw die van je binnenste ooghoek doorloopt tot onder je onderste ooglid,’ legt Holst uit. Je kan dit verhelpen door middel van een filler behandeling. Door het gebruik van fillers vermindert de schaduw onder jouw ogen en heeft het je weer een frisse blik. 

 

Indicaties voor de correctie aan de traangoot: 

 – het verschijnen van donkere kringen onder de ogen; 

  – het verschijnen van een “vermoeide blik”; 

 – het verschijnen van mimische rimpels in de periorbitale zone.

 

 Contra-indicaties: 

 – een neiging tot zwelling in het periorbitale gebied; 

 – de aanwezigheid van uitgesproken hernia’s van de onderste oogleden; 

 – herstelperiode na ooglidcorrectie (4-6 maanden); 

 – ontstekingsprocessen in het periorbitale gebied (keratitis, uveïtis, neuritis, diabetische retinopathie, endocriene oftalmopathie). 

 

Traangroot prijs  

‘Prijzen vergelijken is vaak appels met peren vergelijken,’ vertelt Holst. ‘Een meisje van 25 zal een andere prijs krijgen dan een vrouw van 65. Dit gebeurt omdat oudere vrouwen meer volume hebben verloren in de loop der tijd.’ Om toch een beeld te schetsen: Traangootvuller behandelingen beginnen bij €350. Daarnaast raadt drs. Ludy Holst aan om altijd na te gaan wat u daadwerkelijk koopt en welke diensten onder de prijs vallen. De kwaliteit van aanbieders kan sterk verschillen, en goedkoop kan snel duur worden voor onervaren beoefenaars. 

 

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder het artikel verder op Harper’s BAZAAR.

Tekst geschreven door : URMI PAHLADSINGH  

Het artikel werd geplaatst op Harper’s BAZAAR 

Left Menu Icon