Verschillende merken Skincare combineren? Of liever niet?

Je zou denken dat het puur een marketingpraatje is. Maar is het écht beter als al je huidverzorgingsproducten, van je gezichtsreiniger tot en met je dag- en nachtcrème en serums van hetzelfde merk zijn?

Skincare producten uit een huidverbeteringslijn van één en hetzelfde merk bijten elkaar in de regel niet. Sterker nog: vaak zijn ze ontwikkeld en afgestemd om elkaars werking te ondersteunen en te versterken.

Zeker in het geval van CosmeCeuticals, merken met producten die actieve stoffen bevatten met een klinisch bewezen effect op de huid. Zowel Environ, ZO Skin Health, als SkinCeuticals vallen onder CosmeCeuticals, ook wel professionele huidverbeteringsmerken genaamd.

Het ligt dus voor de hand om al je producten van één merk te betrekken. Daarmee voorkom je ook een overload aan actieve stoffen, zoals zuren en retinol of vitamine A.

 

40% van onze klanten gebruikt de hele lijn van hetzelfde merk

 

In de praktijk zien we ook wel klanten die onze lijnen combinerenDat zijn de mensen die reeds langer bekend zijn met professionele huidverbetering en ook wel peelings doen in onze salon. Je hebt toch altijd die favoriete Exfoliating Cleanser van ZO Skin Health, de Pre-Cleansing Oil van Environ, of je bent verknocht aan een specifieke nachtcrèmezoals A.G.E. Interrupter van SkinCeuticals. 

Start je voor het eerst met professionele huidverbetering? Dan adviseren wij vaak om eerst de ‘andere lijn’ op te maken, zodat je wel met één en dezelfde lijn kunt starten. Zo kunnen we een goed beeld krijgen van de verbetering en tolerantie van je huid, maar ook bijstellen als de doseringen te laag, of te hoog blijkt te zijn. 

 

Hoe vaak het gebeurt dat verschillende producten niet samengaan?

Over het algemeen gaat het goed, maar in het ergste geval krijg je een lichte huidirritatie zoals jeuk, schilfertjes, of rode vlekken. Daar kom je doorgaans snel genoeg achter. Zulke irritaties verdwijnen vanzelf wanneer je het product in mindere mate gebruikt, maar bij een mix is het soms lastiger om het product eruit te vissen waar je huid nog minder tolerant voor is.  

Vaak denk je dat het de ‘zuren’ zijn, want die voelen minder fijn als je deze aanbrengt, maar vaak is het juist het product dat Retinol bevat waar je huid nog aan moet wennen. 

 

Wil je dus combineren, vraag dan altijd eerst ons advies, of plan een check-up bij onze huidtherapeuten. Zo kunnen wij de juiste combinatie samenstellen voor jouw specifieke huidwens. 

 

Boek hier online uw afspraak!

Left Menu Icon