* Covid-19 richtlijnen Van Lennep Kliniek *

Voor de tweede keer dit jaar hebben we te maken met een vergaande lockdown. Ook wij schrikken hiervan en we begrijpen dat dit voor veel mensen zorgt voor zware tijden, economisch, of in de privésfeer. We willen u via deze weg informeren dat onze klinieken geopend kunnen blijven voor afspraken, maar er zijn wel een aantal aanpassingen in onze vestigingen waar we u graag over informeren.

 

Medische contactberoepen
De medische beroepsgroepen waar huidtherapeuten, cosmetische artsen KNMG en plastisch chirurgen onder vallen, worden uitgesloten van de lockdown. Afspraken en behandelingen blijven mogelijk, uiteraard wel met inachtneming van de COVID-maatregelen en een triage protocol, zoals we deze al deden. Houd u wel aan de richtlijnen voor uw afspraak, welke hieronder en in de afspraakbevestiging terug te vinden zijn.

 

Aanpassing in de kliniek – enkel op afspraak geopend (ook voor producten)
Onze vestigingen zijn geopend voor het ontvangen van cliënten met een afspraak bij de huidtherapeut, cosmetisch arts, of plastisch chirurg en voor het afhalen van vooraf bestelde producten. We verzoeken u om productaankopen telefonisch, of via de mail te bestellen en hiervoor niet zonder afspraak binnen te lopen in onze klinieken. Het betreden van de kliniek zonder afspraak is niet toegestaan.

 

Covid-19 Moderna vaccinatie
Bij een aantal cosmetische behandelingen, bestaat er een zeldzame kans op bijwerkingen door de Covid-19 vaccinatie van Moderna. Hierbij kunt u denken aan verdikkingen en roodheid op behandelde plek. Deze reactie komt doordat het immuunsysteem actiever wordt door de vaccinatie. Ondanks dat dit een zeer zeldzame reactie is, willen wij dit bij de Van Lennep Kliniek voorkomen en daarom hanteren wij de volgende maatregelen:

 • Wij adviseren geen filler behandeling te ondergaan in de periode van 2 weken vóór- tot 2 weken na de Moderna Covid-19 vaccinatie.
 • Bij mensen die snel ontstekingen of allergische reacties krijgen, adviseren wij in het algemeen om geen cosmetische behandeling te ondergaan in de periode van 2 weken vóór- tot 2 weken na de Moderna Covid-19 vaccinatie.

Deze potentiële bijwerkingen gelden alleen bij het Moderna Vaccin en zijn niet bekend bij het BioNTech en Pfizer Vaccin.

Van Lennep Kliniek houdt zich strikt aan onderstaande maatregelen en wij vragen onze cliënten om de regels zorgvuldig na te leven. Wij vragen iedereen die een afspraak heeft staan, of wil maken om onze richtlijnen zorgvuldig door te nemen.

 

Algemene richtlijnen

 • Mondkapjes zijn verplicht in al onze klinieken, evenals het desinfecteren van uw handen, wanneer u de kliniek betreedt.
 • Bij binnenkomst wordt aan de cliënt nogmaals naar klachten gevraagd. De cliënt met hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, diarree en/of koorts wordt niet behandeld en verzocht direct te vertrekken.
 • Er wordt op afspraak gewerkt. Afspraken maken kan telefonisch, of via de mail.
 • Cliënten ontvangen een dag voor de geplande afspraak een mail waarin wij de richtlijnen nogmaals benadrukken en navraag doen naar de gezondheid.
 • Er wordt een maximaal aantal van 2 cliënten toegestaan in onze wachtruimte en winkel en wij passen de agenda’s er op aan dat het nooit te druk is.
 • De cliënt wordt gevraagd alleen te komen. Begeleiders worden in principe niet toegelaten in de kliniek, zij moeten buiten (in de auto) wachten.
 • Wij vragen u om stipt op tijd te komen, graag niet al te vroeg (of te laat) i.v.m. overlap met andere cliënten.
 • Toch te vroeg aanwezig en zijn er al 2 cliënten in de winkel- en wachtruimte? Dan vragen wij om buiten de kliniek te wachten.
 • Koffie, thee, tijdschriften, make-up bieden wij tijdelijk niet meer aan.
 • De cliënt kan per pin, of contactloos betalen. Bij contante betaling, alleen met gepast geld.
 • Neem plaats achter het plexischerm wanneer u met het baliepersoneel spreekt.
 • Aanvullende gedragsregels en hygiëne-eisen zijn leesbaar aan de buitenkant van de kliniek en worden binnen herhaald. Deze worden ook op de website en bij het maken van telefonische afspraken gecommuniceerd.

Indien er toch nog vragen zijn over de beschermende maatregelen die wij hebben getroffen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Team Van Lennep Kliniek