Liquid facelift met een Hybrid fillertechniek

Hybrid filler

Sinds jaar en dag gebruik ik al de combinatie van hyaluronzuurfillers met collageenstimulatoire fillers zoals Sculptra en Radiesse, en dat geeft mij een voorspelbare uitkomst. 

Sculptra is een vloeistof van polymelkzuur, lidocaine en water voor injectie. Radiesse is een in een gel opgelost calciumhydroxyapatiet. Beide middelen zijn volledig biologisch afbreekbare fillers en al zeer lang op de markt. Sculptra sinds 1999. Radiesse is net iets jonger. 

Op deze hybride manier van injecteren werk ik dus enerzijds aan directe vulling en anderzijds aan collageenstimulatie, het dikker maken van de huid en huidverbetering. Door de 2 technieken te combineren krijg je synergie en wordt het eindresultaat  mooier en zeker ook natuurlijker dan wanneer je alleen hyaluronzuurfillers of alleen collageenstimulatie toepast. Het mooiste resultaat krijg je als de huid vol, soepel en stevig aanvoelt en tevens goed gehydrateerd  en gelift is. 

Omdat ook de schedel wat in volume afneemt naarmate we verouderen vind ik het injecteren van het collageenstimulerende middel sculptra , mn in de slapen, echt een uitkomst. Langzaam wordt het gezicht daarmee gelift zoals de hamsterwangzakjes op de kaaklijn bij vrouwen , maar met deze techniek wordt ook een droopy oogstand minder droopy gemaakt. Ik heb al veel clienten horen zeggen dat dit de meest natuurlijke ooglift is, waardoor clienten hun chirurgische ooglidcorrectie vaak nog een tijdje kunnen uitstellen. Zeker als dit ook gecombineerd wordt met botox van frons en kraaienpootjes. 

Een beginnende traangoot , kun je meer succesvol verbeteren door eerst de slapen te behandelen met een collageenstimulerende injectable. Als de client jonger is en een volle stevige huid heeft is het eindresultaat van 1 behandeling vaak al geweldig en de traangootbehandeling overbodig geworden. 

 

De vulling neemt na verloop van tijd wel weer wat af, bij Sculptra pas na 2,5 jaar, bij Radiesse vaak al na een jaar, maar de verkregen huidverbetering blijft. Dat is een voordeel. 

 

Natuurlijk kunnen ook andere gebieden dan het gezicht behandeld worden met deze combinatie van hyaluronzuurfiller en collageenstimulerende injectables. Denk aan hals, decollete, handen, binnenzijde armen en benen, knieen en een verslapte buikhuid.

 

Allergan Aesthetics lanceert nieuwe Hybrid injectable filler
Sinds kort is er een nieuwe filler op de markt van Allergan die hyaluronzuur en collageenstimulatie combineert, namelijk HArmoniCA. Natuurlijk was ik hier benieuwd naar en op zaterdag 21 mei 2022 was ik samen met mijn collega cosmetisch artsen KNMG bij deze lancering.
HArmonyCa* met lidocaïne (verdoving) is bedoeld om enerzijds de kwaliteit van de huid te verbeteren en anderzijds om de tekenen van veroudering tegen te gaan. Hiermee valt het product in de categorie van hybride injecteerbare vullers. Een behandeling met HArmoniCA kan deze tekenen van veroudering in het gezicht op multidimensionale wijze verzachten dankzij de twee actieve bestanddelen die het bevat: hyaluronzuur (HA), voor een onmiddellijk liftend effect, en calciumhydroxyapatiet (CaHA), een stof die in staat is de productie van collageen te stimuleren.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij bieden de HArmoniCA filler behandeling aan op al onze vestigingen en bij alle cosmetisch artsen.

Left Menu Icon