‘Heb ik nog genoeg collageen, Ludy?’

In de Van Lennep Kliniek krijg ik regelmatig mensen over de vloer die zich opeens druk maken over hun slapper wordende huid door collageenverlies. “Ludy”, vragen ze me dan, “ heb ik nog wel genoeg collageen voor mijn leeftijd?” Het is goed dat ze erover nadenken. Collageen is het basismolecuul voor het bindweefsel dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid. Als de hoeveelheid collageen afneemt, krijgen we eerder rimpels. Fijnere, maar ook diepere lijnen. En bepaalde andere lichaamsonderdelen, zoals hals, handen, billen en buik, worden daarmee ook slapper….

 

Collageen

We moeten dus zuinig zijn op onze huid. Niet alleen het ouder worden speelt een rol bij de verminderende aanmaak van collageen, ook iemands levensstijl. Bij iemand die rookt, breekt het sneller af. Bij iemand die veel in de zon ligt ook. UV-bescherming is noodzakelijk, evenals beweging , gezond eten met veel antioxidanten en het drinken van voldoende water.

Bij het tegengaan van het verouderingsproces kan Van Lennep Kliniek natuurlijk een handje helpen. Op de vraag welke behandeling het beste is voor huidverstrakking, kan ik niet meteen een eenduidig antwoord geven. Tijdens het eerste consult worden foto’s van het gezicht en/of het lichaam gemaakt, daarna bespreekt allereerst een consulent de mogelijkheden en bijbehorende kosten in het algemeen. Als cosmetisch arts ga ik daarna specifieker in op wat het meest passend is voor de cliënt op dat moment. Met andere woorden, wat zou iemand het beste kunnen doen om zo snel mogelijk het grootste verschil in hun uiterlijk te maken? Het is maatwerk.

 

Om toch een idee te geven zal ik een paar voorbeelden uitlichten van collageen stimulerende behandelingen.

 

Injectables

Wil je de gezichtsrimpels aanpakken, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor injectables zoals botox, skinboosters, hyaluronzuur fillers of injecties met polymelkzuur (collageenstimulatie met Sculptra, of Lanluma). Het polymelkzuur dat wordt ingespoten, stimuleert de collageenvorming in de huid. Ook het uit Zweden afkomstig Restylane, het Amerikaanse Juvederm of de van een Duits familiebedrijf afkomstige Belotero zijn veilige fillers, gebaseerd op hyaluronzuur, dat sterk lijkt op het hyaluronzuur dat in ons eigen lichaam voorkomt, en een verslapte huid lift. Bij de handen en de hals raad ik eveneens injectables aan, omdat die voor huidverbetering met meer volume zorgen. Aanvullende huidverbeterende injectable-behandelingen zijn Prohilo en Sunekos, beide mooie methoden voor huidverbetering met injecties.

 

Bindweefselmassage

Voor wie niet van naalden houdt, bestaan natuurlijk alternatieven, zoals een bindweefselmassage in de salon. Hierbij wordt collageen gestimuleerd middels een stevige manuele behandeling door een speciaal daarvoor opgeleide huidtherapeut. De huid krijgt echt een lift. Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren en wordt geadviseerd in kuurverband. De behandeling is geschikt voor gezicht, hals decollete , maar ook voor de benen.

 

Clearlift laser

De pijnloze en veilige Clearlift-Laserbehandeling is erg populair en zorgt voor de productie van nieuw collageen, wat resulteert in een strakke, verjongde huid. Deze speciale laserstraal zorgt voor een laser facelift zonder de huid te beschadigen. Rimpels vervagen en imperfecties verdwijnen. De Clearlift laserbehandeling biedt een uitstekend alternatief voor Botox of Fillers of ter onderhoud van deze behandelingen. Een Clearlift laserbehandeling is geschikt voor het gezicht, hals, decolleté en nu ook voor de lippen. En voor iedere huid het gehele jaar door, zelfs in de zomer!

Left Menu Icon