De kracht van Vitamine B3 – ofwel Niacinamide

Heb jij al huidverzorgingsproducten met vitamine B3 in de kast staan? Grote kans dat je na het lezen van dit blog (nog meer) overtuigd bent om dit te gaan gebruiken!
Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd, is een doeltreffend en veelbesproken ingrediënt in de dagelijkse huidverzorging. Dit geliefde ingrediënt is voor alle huidtypen te gebruiken en werkt als een echte multi-tasker. Wij hebben alle voordelen van niacinamidevoor je op een rijtje gezet! 

  1. Niacinamide herstelt zonschade 

Niacinamide zorgt voor neutralisatie van vrije radicalen. Vrije radicalen die ontstaan door bijvoorbeeld UV-straling, hechten zich aan gezonde cellen, met cel-schade tot gevolg. Deze celschade kan zich uiten door het ontstaan van pigmentvlekken, roodheid, fijne lijntjes en rimpels. Niacinamide zorgt ervoor dat bestaande pigmentvlekken worden gereduceerd, de aanmaak van pigmentvlekken wordt voorkomen, het huidverouderingsproces vertraagt en roodheid vermindert. 

  1. Niacinamide zorgt voor een mooie gezonde glow

Over het algemeen wordt niacinamide niet gezien als een exfoliërend ingrediënt, maar uit onderzoek blijkt dat het een licht exfoliërende werking heeft op de huid. Hierdoor zorgt het ervoor dat dode huidcellen van de huid worden verwijderd, waardoor de huid er minder grauw en dus gezonder uitziet. De huid voelt daarnaast gladder en zachter aan! 

  1. Niacinamide stimuleert de aanmaak van collageen

Een belangrijke functie voor veel mensen is het stimuleren van collageen. Door de stimulatie van collageen wordt de huid stevig en krijgt de huid meer body. Perfect tegen huidveroudering! 

  1. Niacinamide herstelt de huidbarrière

Niacinamide stimuleert de productie van ceramiden en vrije vetzuren. Ceramiden zorgen ervoor dat de huidbarrière zich herstelt en een intacte huidbarrière zorgt voor meer weerbaarheid van de huid. Bovendien verdampt er veel minder vocht, waardoor de huid beter gehydrateerd blijft. Ideaal voor een gedehydrateerde huid die droog aanvoelt en droogte lijntjes zullen hierdoor verminderen.
 

  1. Niacinamide heeft ontstekingsremmende eigenschappen

De ontstekingsremmende eigenschappen maken niacinamide ook zeer geliefd bij mensen die last hebben van acne, rosacea, of rode plekken. Het ingrediënt remt de histamineproductie; dit stofje zorgt bijvoorbeeld voor de roodheid en jeuk bij muggenbeten. Ook andere stoffen die een ontstekingsreactie veroorzaken (roodheid, jeuk, zwelling) worden geremd. Er zijn meerdere goede en onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd die hebben aangetoond dat niacinamide de huid kalmeert. Soms wordt het ingrediënt zelfs door dermatologen gebruikt om bepaalde huidaandoeningen tot rust te brengen. 

 

  1. Niacinamide is zeer effectief bij melasma en pigmentvlekken

De afgifte van pigment aan omringende huidcellen wordt voorkomen door middel van niacinamide, waardoor de kans op het ontstaan van oppervlakkige pigmentvlekken en pigmentpieken bij melasma worden voorkomen. Dit resulteert in reductie van zowel pigmentvlekken als melasma. 

 

  1. Niacinamide voor een acne gevoelige huid

Door de ontstekingsremmende eigenschappen past niacinamide perfect in jouw skincare routine voorthuis. Het remt namelijk de talgproductie en voorkomt dat er tekenen van restacne of PIH ontstaan. Dit zijn vaak rood- bruine vlekjes na het wegtrekken van de ontstekingen. 

 

In welke producten vind je deze alleskunner terug? 

 

SkinCeuticals Metacell Renewal B3

 

 

Niacinamide is een heel mooi ingrediënt om toe te voegen in een skincare routine, vooral vanwege zijn vele voordelen. Dit alles zorgt voor een mooie, gezonde huid. Heb je nog vragen over welk product eventueel bij jouw huidtype/ -indicatie zou passen, neem dan vooral contact met ons op! 

 

Contact opnemen
Left Menu Icon