Blog overgangsconsulente: met de juiste behandeling meer in balans

Iedere vrouw is uniek en ervaart de overgang of menopauze op haar manier. De hormonale schommelingen kunnen diverse problemen veroorzaken. De klachten worden vaak afgedaan als “het hoort nu eenmaal bij de leeftijd”. Onzin, voor bijna iedere cliënt is een passende oplossing. ‘Het hoort er nu eenmaal bij’ is met de huidige kennis en ervaring niet meer van deze tijd!

 

Ingrid-Kloesmeijer-Koopmans is gespecialiseerd verpleegkundige en overgangsconsulente bij Van Lennep Kliniek. Zij zorgt voor de juiste begeleiding en helpt u op weg naar de oplossing die bij u past.

 

Het begin van de overgang

Merkte je dat pas ook? Je bent aan het sporten en je merkt dat je het warmer hebt dan voorheen. Je zweet ook meer dan je vroeger deed. En de volgende ochtend voel je je stijf en je gewrichten doen toch echt meer pijn dan je gewend bent. Je denkt in 1e instantie, dat was een pittige training. Maar bij de volgende training merk je het weer. Minder conditie komt in je op. Maar dat kan eigenlijk niet. Grote kans dat je toch te maken hebt met het begin van de overgang.

 

Klachten tijdens de overgang

De overgang kan heel veel klachten geven. Klachten waar je prima mee kunt leven, maar ook klachten die je beperkingen in je dagelijks functioneren. Zowel lichamelijk als psychisch. Een aantal voorbeelden hiervan zijn opvliegers, nachtelijk zweten, slecht slapen waardoor je overdag vermoeid bent en soms geïrriteerd. Het hebben van wisselende stemmingen, overmatig en onregelmatig bloedverlies, droge ogen waardoor contactlenzen niet meer verdragen worden. Gewrichtsklachten, gewichtstoename, verslapping en het droger worden van je huid. En zo kan ik nog wel even door gaan.

De klachten kunnen zoveel invloed hebben op je dagelijks functioneren dat je besluit naar je huisarts te gaan. Nadat je hebt het uitgelegd, krijg je als antwoord: “het hoort bij de overgang en gaat vanzelf weer over”. Dit klopt ook vaak wel, maar het wil nog niet zeggen dat we deze klachten niet zouden kunnen verlichten waardoor we deze periode wat plezieriger kunnen laten verlopen.

 

Onze overgangsconsulente laat je beter voelen

Op dit gebied wil ik er graag voor je zijn. Ik wil graag samen met jou kijken of er mogelijkheden en/of adviezen zijn waardoor jij je beter gaat voelen gedurende deze periode in je leven. Je kan via de frontoffice medewerksters een afspraak maken en indien nodig kunnen wij aanvullend bloed laten prikken. Gun jezelf deze mogelijkheid en ik zie je graag op mijn spreekuur.

Left Menu Icon