Zorgzaamheid is me met de paplepel ingegoten

Alex

11 juni 2017

Geen reacties

Home Ludy's Blog

Zorgzaamheid is me met de paplepel ingegoten

Zorgzaamheid is me met de paplepel ingegoten

Gids

Zorgzaamheid is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader was huisarts en mijn moeder ondersteunde hem in zijn praktijk. Daarnaast heeft zij een opleiding tot schoonheidsspecialiste gedaan, maar niet echt als zodanig gewerkt. Mijn moeder was een mooie vrouw die zichzelf  goed verzorgde – echt een voorbeeld.

Zelf heb ik toen ik jong was een aantal keren heel erge last gehad van uitslag in mijn gezicht. Dat kwam door een auto-immuunreactie. Gelukkig is dat uiteindelijk goed behandeld. Dat heeft mijn interesse in psychodermatosen gewekt: als je huid niet lekker meewerkt, zit daar een kwetsbaarheid achter, in de ziel. Ook heb ik veel geleerd over hoe verschillend specialisten te werk kunnen gaan.

 

blog-ludy-2

 

Energie

Toen ik zelf medicijnen ging studeren, kon ik daar goed met mijn vader over praten, maar hij was wel erg wetenschappelijk. En tijdens mijn afstudeerscriptie bij de afdeling dermatologie merkte ik dat ik liever oplossingsgericht wilde werken dan probleemgestuurd.Werken als cosmetisch arts geeft me daarom veel energie. De mensen die bij me komen, hebben er zin in. Die willen vooruit. Ik vind het echt leuk om naast iemand te gaan staan en te kijken: wat kunnen wij doen? Je moet je daarbij verdiepen in wie je in je stoel hebt zitten. Hoe kun je diegene blij maken? Sluit wat jij ziet aan bij hun verwachtingen? En natuurlijk moet je rekening houden met het beschikbare budget.

 

Drie generaties

blog-ludy-1

In de Frederikstraat voel ik me echt een ‘consultatiebureau voor de huid’. Ik krijg daar drie generaties over de vloer: de oma’s, de moeders en hun kinderen. Als het kleindochtertje binnenkomt en ik bij haar al beginnende zonneschade zie, is het heel mooi dat ik iets kan vertellen over hoe je verdere schade kunt voorkomen. Daar heb ik mooie producten voor. In Nederland hebben mensen niet door dat je een kind moet insmeren als het buiten speelt. Je moet de huid zien als een elastiekje. Als ze jong is, is ze lekker soepel, sappig en stevig. Maar als ze oud is, ligt ze uitgedroogd uit elkaar te vallen. Dat beseffen mensen niet. Aan de andere kant worden ze zo overspoeld met informatie dat ze niet meer weten wat ze moeten doen. Daar wil ik graag hun coach of gids in zijn.Ludy

Left Menu Icon