Vijftig

Vijftig geworden, en dat is een mooi moment voor een stukje zelfreflectie… In mijn werk als cosmetisch arts denk ik iedere dag en bij iedere cliënt uitgebreid na hoe ik iemand er beter uit kan laten zien voor zijn of haar leeftijd, en veelal draag ik dan bij aan het voorkomen, verzachten of verwijderen van uiterlijke verouderingskenmerken.

 

“Aging gracefully is mijn streven!”

 

Waar ik niet vaak bij stil sta is wat het is dat mij de cosmetisch arts heeft gemaakt die ik vandaag de dag ben, en waarom ik mij in deze richting heb ontwikkeld. Mensen er gezonder, frisser en mooier uit laten zien is de passie van mijn leven. Ik heb in de loop der jaren ook voor mijzelf natuurlijk uitgedokterd wat daaraan te doen valt :). Een uitdaging uiteraard, want ik realiseer me heel goed dat het niet alleen voor mijzelf maar ook voor de meeste cliënten belangrijk is er natuurlijk uit te blijven zien. Aging gracefully is mijn streven! Ik zou graag op een gezonde en mooie manier ouder willen worden en daar is aandacht voor de huid uiteraard een belangrijk onderdeel bij.

 

Voor mij geen dip op mijn 50e omdat ik er niet meer uit zie zoals pak ‘m beet 20 jaar geleden. Ik heb weleens een dip gehad, maar nooit om mijn leeftijd of vergane schoonheid. Nee, bij mijn dips ging om het niet om ouder worden, maar om ingrijpender zaken, en het zijn die dips in mijn leven geweest die mij hebben geholpen te zijn wie ik nu ben.

 

Mijn keuze om Geneeskunde te studeren heb ik van huis uit meegekregen, mijn vader was huisarts met een praktijk aan huis. Het gegeven dat mijn broer op zijn 17e een melanoom kreeg deed mij realiseren hoe belangrijk lifestyle en bescherming van de huid is. Een gezonde huid, ons grootste orgaan, beschermt ons voor kwaad van buitenaf. Als die barrière faalt dan word je ziek, krijg je huidkanker. Preventie van huidkanker door bescherming en verzorging van de huid staan bij mij daarom hoog in het vaandel! Daar kan ik soms best wat in doordraven bij mijn cliënten en omgeving, maar ik doe dit uit de volle overtuiging dat we vele levens redden of verlengen door te zorgen voor een gezonde huid. Gelukkig sta ik hierin niet alleen, en heb ik wereldwijd vermaarde artsen die voor mij een voorbeeld zijn. Dr. Des Fernandes , plastisch chirurg, met het wereldberoemde Environ, advanced vitamin step-up system met vitamine A en Dr. Zein Obagi met de ZO Skin Health therapeutische huidverbeteringsprotocollen en diepe peeling, Dr. Pinell dermatoloog en professor in de chemie met zijn SkinCeuticals als integrated skincare. Dat we met ons gedram over huidverbetering ook rimpels voorkomen en er fris uit blijven zien is in dat opzicht toch mooi meegenomen?

 

Op mijn 27e, veel te vroeg, overleed mijn moeder onverwacht. Mijn moeder en oma, die samen het Jappenkamp overleefden, waren degenen die mij van jongs af aan liefdevol leerden altijd door te zetten in alles wat je doet. Mijn moeder had haar eigen zaak en ik leerde hoe zij met zakelijke uitdagingen omging. Mijn moeder en oma zorgden ervoor dat ik van een verlegen meisje een onderzoekende doorzetter ben geworden, die een eigen zaak wilde hebben als cosmetisch arts.

 

Zo hebben we allemaal onze eigen ervaringen die ons de mensen maken die we vandaag de dag zijn. Met wat zelfreflectie kan ik mijn eigen passie wel een beetje verklaren. Als cosmetisch arts KNMG en eigenaar van ondertussen 3 Van Lennep Klinieken en een team van bijna 20 medewerkers gaan we op de huidige koers verder. We houden de cliënt op nummer een, streven naar vernieuwing en verdere ontwikkeling met onze vooruitstrevende huidverbeterende behandelingen en injectables en blijven met ons team opereren in het topsegment van cosmetisch artsen en huidtherapeuten.

 

Ik kijk er naar uit nog vele jaren te mogen blijven zorgen voor uw huid en uiterlijk,

 

XX, Ludy

Left Menu Icon