Ludy’s blog – Een liquid facelift volgens de MD Codes, dé trend van nu

MD Codes, een term die je wellicht steeds vaker leest, of hoort, wanneer het om filler behandelingen gaat. Maar wat houdt dit precies in en waarom is dit de betere aanpak? In dit blog vertel ik je er graag meer over.

 

MD Codes zijn ontwikkeld door plastisch chirurg Dr. Mauricio De Maio. Deze arts en zijn team hebben mij de afgelopen jaren intensief getraind in binnen- en buitenland. Ik heb ontzettend veel bewondering voor zijn visie en aanpak. De MD Codes zijn ontstaan uit de 8-punts lift, een techniek die voor het eerst door hem werd geïntroduceerd in 2010. Het was de eerste keer dat een filler behandeling werd gedaan door verschillende injectiepunten ‘strategisch’ te combineren. Het doel was om een niet-chirurgische facelift te bereiken zonder littekens en downtime. Vervolgens zijn in 2015 meerdere MD Codes bedacht. Het gezicht werd daarbij opgedeeld in 3 gebieden (upper face, mid face, lower face) en per gebied zijn een aantal nauwkeurige locaties bepaald om te injecteren.

 

Een liquid facelift doet hij gerust met 24 ml, iets wat in Nederland niet zo snel voorkomt. Toch is het belangrijk om het totale gezicht met het juiste volume te benaderen als we veroudering willen aanpakken en die jeugdige uitstraling willen terugkrijgen. In een eerder blog heb ik al verteld over de verschillende ‘lagen’ van de huid. Veroudering is er nu eenmaal niet op één plek en je blijft het dichtst bij jezelf als je technieken op de juiste wijze combineert en daarbij het volume op meerdere plekken terug laat brengen. Een uitgebreide klantselectie en facial assessment is daarbij erg belangrijk.

Nadat Dr. De Maio meer dan 20 jaar ervaring had opgedaan, heeft hij een ingenieus systeem van injecteren ontwikkeld. MD codes zijn dus een mooie tool, om de injecties zodanig te injecteren dat ze maximaal resultaat bewerkstelligen.

 

Wat betekent dit voor jou?

Voorheen (en nu nog steeds) kwamen klanten vaak binnen met de wens om een vaak storend gebied in hun gezicht te verbeteren en dan met de vraag het liefst ook op die plek behandeld te worden waar de daadwerkelijke ‘rimpel’ zit. De huidige trend en aanpak van het Van Lennep Kliniek team is veel meer op het gehele gezicht gericht. Als je steeds maar op één plek blijft behandelen, verandert uiteindelijk de balans in het gezicht. De MD Codes, niet op één specifieke plek behandelen, maar juist naar het hele gezicht te kijken en op meerdere plekken behandelen.

 

Kaarten met ‘emotionele eigenschappen’

Samen met de MD Codes introduceerde Dr. de Maio ook het concept van de ‘emotionele eigenschappen’. In plaats van alleen gebieden te behandelen, vragen we om middels een kaart te bepalen wat je wenst te bereiken met de behandeling. Zo kunnen we nog beter inschatten welke behandeling het beste bij je past.

Ik kijk er naar uit om ook dit jaar speciaal voor jou weer een passend behandelplan te maken! Kom je langs op mijn spreekuur?

 

Liefs, Ludy

Left Menu Icon