Iedereen wil lang en gezond leven, maar er ook goed uit blijven zien voor zijn of haar leeftijd.

Er gaat geen week voorbij, of er wordt door mijn klanten een bekende Nederlander, of Celeb gespot die iets te veel aan zichzelf heeft laten doen. ‘Ludy wat is er toch gebeurd met Linda de Mol en Monique van de Ven, of met de lippen van Estelle Cruijff?’. ‘Heb je het gezicht van Sylvie Meis al gezien?’.

 

De foto’s zijn overduidelijk, er is teveel van dezelfde filler ingespoten, of het gezicht beweegt onnatuurlijk. Deze niet esthetische uitkomst geeft veel mensen een negatief gevoel over injectables. Het maakt cliënten bang om behandeld te worden. Door een duidelijke uitleg over onze aanpak stel ik mensen daarin juist gerust.

 

Tijdens de intake en voorafgaand aan de behandeling, vind ik het mijn taak om zo breed mogelijk te adviseren. Daarmee krijg je een eindresultaat dat zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Het is dus niet verstandig om door te gaan met alleen maar botox, of steeds maar te blijven vullen met een filler op diezelfde plek. Het verouderingsproces speelt zich nou eenmaal op meerdere niveau’s af.

 

Vaak leg ik dat uit aan de hand van bijvoorbeeld de verbouwing van een ‘huis’. De fundering, kunnen we terugbrengen met ‘Sculptra’. Dit geeft een langdurige basis doordat de huid wordt gestimuleerd collageen aan te maken. Een plaatselijk accent, zoals bij het teruggelopen volume op het jukbeen, in de lippen, traangoot of mondhoeken, kun je herstellen met een hyaluronzuurfiller. De finishing touch door wegspuiten van fijne lijntjes kan met een Restylane Skinbooster of Profhilo behandeling. En natuurlijk ben ik er een voorstander van om af en toe met een botoxje de frons-, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes te ‘resetten’.

 

Dat lijkt heel veel, maar net als bij veroudering door de jaren heen is het vaak niet een enkel dingetje waardoor wij er niet meer uitzien zoals we gewend waren. Het behandelplan kan uiteraard ook in kleinere stappen worden uitgevoerd in plaats van in één keer. In onze kliniek is het gebruikelijk dat we de mensen geregeld terugzien voor hun vervolgstap in professionele huidverbetering, bijvoorbeeld als hun vitamine A-dagcrème op is, of tijdens een van onze salonbehandelingen. Want waarom zou je niet die peeling, Hydrafacial, of microneedling behandeling slim combineren met een prikje?

 

Vaak vraagt men om dezelfde behandeling als de vorige keer omdat die als prettig en veilig werd ervaren. Iets nieuws proberen betekent dat je uit je eigen ‘comfortzone’ moet komen. Wij proberen onze cliënten altijd duidelijk te maken, dat juist door goed combineren het optimale resultaat wordt bereikt. Met andere woorden, een natuurlijk resultaat zonder dat men ziet dat je behandeld bent….

 

‘Lang en gezond leven willen we allemaal, laten we dat dan ook op de mooist mogelijke manier doen!”

Left Menu Icon