Interview van drs. Ludy Holst met BeautyJournaal over ZO Skin Health skincare

Ludy Holst, cosmetisch arts KNMG en eigenaar van de Van Lennep Kliniek, werd geïnterviewd door Corine van ‘BeautyJournaal’. In het interview lees je waarom Ludy’s huidgoeroe dokter Zein Obagi is en waarom ze al jaren naar grote tevredenheid met de skincare protocollen van ZO Skin Health werkt. Lees hieronder het interview.

 

Klanten die de resultaten van ZO Skin Health hebben ervaren, willen nooit meer anders

Het is de belofte van dokter Zein Obagi: “I can make your skin tight again!” Maar hoe doe je dat… een slappe huid weer stevig maken? Ik sprak erover met Ludy Holst, cosmetisch arts KNMG en eigenaar van de Van Lennep Kliniek, met vestigingen in Den Haag, Wassenaar en Oegstgeest.

ludy holst

Dé botox en filler specialist

De Van Lennep Kliniek staat bekend als dé botox en filler specialist van Zuid-Holland. Ik vraag Ludy Holst of dit haar dan ook automatisch dé botox en filler expert maakt. Ze glimlacht: “Ik pas inderdaad botox en fillers toe, waarmee ik een huid kan ontspannen en verstevigen. Maar ik heb veel meer tools om een huid steviger en mooier te maken. Zoals collageenstimulatie met Sculptra en de skincare van ZO Skin Health.”

Zorgverlener met een holistische benadering

Ludy noemt zichzelf een zorgverlener met een holistische benadering. “Ik ben een zorgverlener. Ik wil mensen helpen het uiterlijk te creëren dat past bij hoe ze zich voelen. Ik kijk daarbij niet alleen naar injectables en skincare, maar bemoei me ook met lifestyle en make-up. Soms zie ik in de kliniek jonge meiden die er zeker tien jaar ouder uitzien doordat ze een dikke laag foundation dragen. Daar zeg ik wat van en laat ze ervaren dat een dun laagje minerale foundation met SPF niet alleen een mooier effect geeft, maar ook beter is voor de huid.”

zo skin health

Je huid moet een leven lang mee

Veel klanten komen initieel bij de Van Lennep Kliniek, omdat zij zich storen aan bijvoorbeeld een boze of vermoeide blik door een frons, of wallen onder de ogen. Van de conditie van de huid is men zich vaak iets minder bewust, aldus Ludy. Toch is huidconditie heel belangrijk. Ludy: “Je huid moet namelijk een leven lang mee en des te beter de kwaliteit is, des te beter kan een cosmetisch arts ermee werken.”

Iedere huid veroudert en verslapt

Het is helaas een feit: iedere huid veroudert. Ludy: “Bij het verouderen van de huid ontstaan onregelmatigheden, vlekjes, verwijde poriën en een grove huidtextuur. Allemaal tekenen dat de huid uitzakt en verslapt. Zelfs mensen die hun hele leven een schitterende huid hebben gehad en nooit last hadden van huidproblemen, zoals acné of rosacea, krijgen op enig moment een dunnere en minder veerkrachtige huid.”

zo skin health

Effectieve werkstoffen kunnen de huid weer verstrakken

Ludy werkt al jaren naar grote tevredenheid met de skincare protocollen van ZO Skin Health. De effectieve werkstoffen en uitstekende aflevertechnieken maken dat ze er prachtige resultaten mee behaalt. Ludy: “Bij skincare vind ik vooral werkstoffen en aflevertechnieken relevant. Retinol, Vitamine C, Salicylzuur en antioxidanten bijvoorbeeld. Ze moeten in hoge concentraties aanwezig zijn in de producten, want ik wil het verschil kunnen maken voor mijn klanten. Dit kan ik met ZO Skin Health. De nieuwste ontwikkeling waar ik razend enthousiast over ben, zijn de ZO serums accelerated die toegevoegd kunnen worden aan salonbehandelingen als microneedling en HydraFacial. Hiermee kan er een echte boost gegeven worden aan het verjongingsproces van de huid.”

Dokter Zein Obagi als huidgoeroe

Ludy vervolgt: “Bovendien heb ik zeer veel geleerd van dokter Zein Obagi, founder van ZO Skin Health en ZO Medical. Hij is mijn huidgoeroe. Als arts leer je namelijk vooral over huidaandoeningen, minder over de huid weer in conditie brengen en mooier maken. Die kennisleemte heeft dokter Obagi ruimschoots aangevuld.”

“De accu van je huid”

De huid weer in conditie brengen (en houden!) heeft verrassend veel gelijkenissen met het opladen van de accu van een elektrische auto, zo legt Ludy me uit. “Antioxidanten hebben een signaalfunctie, waarmee ze signalen doorgeven dieper in de huid. Ze vertellen de huid om werkstoffen op te slaan, zoals een accu energie opslaat. Als de accu van de huid eenmaal goed is opgeladen, functioneert je huid het beste. Net zoals een auto op een volle accu het verste komt. Stop je met het aanvullen van de werkstoffen, dan loopt de accu weer leeg en gaat de conditie van je huid achteruit en wordt deze weer slapper.”

zo skin health

Een tight skin en de preventie van huidkanker

Naarmate de huid veroudert, vergeten de huidcellen aan het oppervlak wat ze moeten doen. Ludy: “Je moet de huid verjongen om de huidfuncties te herstellen naar normaal. Denk aan het vasthouden van vocht, een goede doorbloeding om voedingsstoffen aan te voeren en afvalstoffen af te voeren. Maar denk ook aan het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid tegen de zon. Hoe dikker en steviger de huid, hoe moeilijker UV-straling door de huid heen kan dringen. Je kunt dus stellen dat een tight skin bijdraagt aan de preventie van huidkanker.”

ZO Skin Health kan ook heel mild zijn

Volgens Ludy hebben de producten van ZO Skin Health ten onrechte soms de negatieve reputatie agressief te zijn: “ZO Skin Health kan ook heel mild zijn. Bijvoorbeeld de producten uit de Daily Skin Care Box. Dat is een mooie en milde kennismaking met ZO Skin Health, waarbij je werkt aan herstel van de beschermende laag van je huid. Daarna is het mogelijk om krachtiger producten toe te voegen, voor verstrakking van de huid. Radical Night Repair of Wrinkle + Texture Repair bijvoorbeeld. Dokter Obagi noemt dit zijn ‘heroes’ en dat zijn het ook.”

daily skin care box

Professionele begeleiding een must

Ludy geeft aan dat het gebruik van ZO Skin Health altijd professionele begeleiding nodig heeft. Ludy: “Als je geen begeleiding hebt en je kiest zonder de juiste kennis willekeurig producten uit, dan is de kans vrij groot dat je gaat schilferen, of een knalrood hoofd krijgt. Zo krijgt het merk een slechte naam. Ik kijk bij het bepalen van een protocol ook altijd naar mijn klanten. Sommigen zijn bijvoorbeeld wel bereid om te schilferen. In overleg kunnen we dan besluiten om voor een uitdagender protocol met sneller resultaat te gaan.”

Verwijderen van talg

Centraal in alle protocollen van ZO Skin Health, van mild tot uitdagend, staat het verwijderen van talg. Ludy legt me uit waarom: “We dachten lange tijd dat talg goed was, zoals talg op een verendek van vogels een beschermende functie heeft. Maar mensen zijn geen vogels, we stammen immers van apen af. En talg bij apen heeft de functie om de haren soepel te houden, niet de huid. En ons gezicht is ook niet meer behaard.”

Sterker nog: talg is een afvalproduct van de huid, dat je liever kwijt dan rijk bent. Ludy vervolgt: “Door de aanwezigheid van dit afvalproduct veroudert de huid sneller. Talg remt bovendien de opname van de werkzame stoffen in je skincare. Je kunt er dus het beste voor zorgen dat talg zo snel als mogelijk de huid weer verlaat. Je kunt hiervoor de Oil Control Pads of Complexion Renewal Pads van ZO Skin Health gebruiken. Nog twee ‘heroes’ van dokter Zein Obagi en van mij.”

complexion renewal pads

Ook dode huidcellen ben je liever kwijt dan rijk

Zoals talg de effectiviteit van professional skincare reduceert, zo zorgen ook dode huidcellen dat de werkstoffen minder goed door de huid worden opgenomen. Dode huidcellen kun je dus ook beter frequent (laten) verwijderen. En dat kan met de HydraFacial behandeling met boosters van ZO Skin Health. Ludy: “Deze behandeling kan je bij de huidtherapeut ondergaan. Bij acné en rosacea zit de behandeling zelfs in de vergoede zorg. Met lichte zuren worden de dode huidcellen met een speciaal disposable vortex opzetstukje van de huid opgezogen. Als een soort zachte wasstraat voor je huid. Je verlaat de kliniek weer met een gezonde glow en zónder overtollige dode huidcellen.”

ZO Skin hydrafacial

“Gunky”

Ludy geeft me nog een interessant kijkje achter de schermen. Ze vertelt me dat alles wat van de huid wordt afgehaald tijdens de HydraFacial behandeling (dode huidcellen, talg en make-up resten) wordt opgevangen in de capsule in het apparaat, ook wel de ‘gunky-jar’ genoemd. Ludy: “Het blijft bijzonder om te zien hoe de inhoud van de gunky-jar steeds schoner wordt, naarmate klanten langer de producten van ZO Skin Health gebruiken. Dat laat me echt heel veel over de effectiviteit van het merk zien en werkt verslavend.”

zo skin health

“Als iets goed is, verkoopt het zichzelf”

Naast arts is Ludy ook een rasechte ondernemer. Ze begon ooit als eenpitter en heeft inmiddels een goedlopende kliniek. Het team van de Van Lennep Kliniek bestaat uit zo’n 25 medewerkers, van consulenten tot huidtherapeuten, van winkelpersoneel tot plastisch chirurgen en er is een back-office ingericht. Daarnaast is Ludy opleider van cosmetisch artsen en biedt de kliniek stageplaatsen aan huidtherapeuten in opleiding. Doordat ze veel feeling heeft met marketing en sales kan Ludy de behandelingen én de producten van ZO Skin Health vanuit verschillende perspectieven beoordelen.

 

Ludy: “Het is heerlijk om te kunnen ondernemen. En als er daarbij een merk op je pad komt, zoals ZO Skin Health, dan kan je als ondernemer alleen maar in je handen knijpen. De producten verzorgen hun eigen sales en marketing. Klanten die eenmaal de resultaten van ZO Skin Health hebben ervaren, willen nooit meer anders. Als iets goed is, verkoopt het zichzelf. En dat doet ZO Skin Health.”

 

Voor een gericht advies en producten die aansluiten bij jouw huidbehoefte, laat je je uiteraard adviseren. Maak een afspraak bij de Van Lennep Kliniek

Left Menu Icon