Blog huidtherapeut Margot “Goede voornemens…”

Gezonde voornemens 2020“Een nieuw jaar, daar horen natuurlijk weer goede voornemens bij! Het gebruik van goede huidverzorgingsproducten is uiteraard iets waar ik mij als huidtherapeut dagelijks mee bezig houd. Daarnaast promoot ik een gezonde leefstijl: Een paar keer per week sporten, gevarieerd en gezond eten, aangevuld met de juiste supplementen van Advanced Nutrition Programme. Welke supplementen en met welk doel, daar vertel ik graag meer over in dit blog.”

 

Ondanks een ‘healthy lifestyle’ hield ik darmklachten. Net als veel andere vrouwen en mannen tegenwoordig, heb ik last van het PDS (Prikkelbare Darm Syndroom). Hierdoor was ik nóg meer genoodzaakt om me te verdiepen in gezonde voeding en uit te zoeken wat voor mij het beste werkt. Anderhalf jaar terug was dit dan ook één van de redenen waarom ik ben gestopt met het eten van vlees en vis. Deze stap heeft al een positieve invloed gehad, want mijn darmen slaan sindsdien minder vaak “op hol”. Toch was dit nog niet de volledige oplossing, dus ben ik verder gaan zoeken.

 

Een aantal maanden geleden zijn de nieuwe producten van ANP (Advanced Nutrition Programme) gelanceerd. Waaronder ANP Skin Youth Biome.

 

“Een unieke formule, speciaal ontwikkeld voor onze darmen met als extra voordeel een mooie, gezonde en jeugdige huid. De capsules bevatten 5 miljard actieve culturen van 4 wetenschappelijk onderzochte bacteriestammen die de immuniteit van onze darmen (en daarbij onze huid) ondersteunen. Gezonde darmen helpen namelijk mee aan het hebben van een gezonde huid. Daarnaast bevat het Vitamine C die de vorming van collageen stimuleert.”

 

‘Ik was natuurlijk wel een beetje sceptisch’

 

Deze supplementen hadden natuurlijk direct mijn aandacht. Zou dit de oplossing zijn voor mijn darmen? Gezonde darmen met als fijne bijkomstigheid, een gezonde huid. Omdat ik al zo veel verschillende dingen geprobeerd had was ik natuurlijk een beetje sceptisch. Wat fijn dat ik dan ook via mijn werkgever Van Lennep Kliniek de mogelijkheid kreeg om het uit te proberen. De eerste dagen na het starten met de supplementen, waren mijn darmen juist van slag, maar na een week merkte ik eigenlijk al dat het veel beter ging. Inmiddels gebruik ik het al bijna drie maanden en ik merk echt dat mijn huid en mijn haar meer glans hebben en dat ik rust heb in mijn buik. Deze verbetering heeft mij nog meer doen beseffen hoe belangrijk het is om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen.

 

Daarom is mijn goede voornemen voor 2020 voornamelijk het nuttigen van gezonde gevarieerde voeding én het innemen van de voedingssupplementen waar mijn lichaam extra om vraagt. In mijn geval focus ik op mijn darmen, maar ANP heeft supplementen die aansluiten bij het verbeteren van iedere huidconditie. Voor alle cliënten in onze kliniek wil ik graag het advies geven om in het nieuwe jaar ook eens aan de binnenkant te denken bij het gezond maken en houden van ons grootste orgaan, de huid.

Left Menu Icon