PERFECTIONEER JE GEZICHTSCONTOUREN MET DE 7-POINT LIFT

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen in voor een prikje botox, een filler, of kleine cosmetische ingreep. Ludy Holst, cosmetisch arts en eigenaar bij Van Lennep Kliniek, bespreekt de nieuwste fillertechniek: 7-Point Lift.

NATUURLIJKE MAKE-OVER

Je wilt erop vooruitgaan na zo’n mini make-over, maar het resultaat moet het liefst wel zo dicht mogelijk bij jezelf blijven. Toch kun je op tv sommige celebs er zo uitpikken, waarbij het resultaat niet meer zo natuurgetrouw is. Dat ligt soms aan de hoeveelheid filler die is ingespoten op één bepaalde plek in het gezicht, bijvoorbeeld de wangen, of juist aan het feit dat andere gebieden in het gezicht vergeten zijn om mee te nemen in de behandeling. Hierdoor kan er een vreemd beeld ontstaan. Het is een fine line. Fillers zouden het gezicht niet moeten ‘opbollen’, maar juist moeten liften en de huid strakker laten ogen. Gelukkig zijn er ook cosmetisch artsen die subtiel voor de juiste balans kunnen zorgen. Bij Van Lennep Kliniek werken we daarom volgens de MD-Codes, zodat we de grens niet overschrijden, maar wel volume, lift en contour terugbrengen in het gezicht.

MD-CODES

De MD-codes-injectietechniek is  ontworpen door Dr. Mauricio de Maio,  een Braziliaanse plastisch chirurg. Hierbij  wordt het gezicht opgedeeld in 12 zones.

 

Voor elke zone zijn precieze injectie punten vastgelegd: de MD-codes. Door  op deze wijze te behandelen krijg je een  zichtbaar en natuurlijk resultaat, zowel  in rust, als dynamisch, zoals bij lachen.

 

Dit komt omdat de behandeling zich  richt op herstel van de algehele balans in  het gezicht, in plaats van op het  injecteren van één of twee specifieke probleempunten.

VAN BABY-FACE NAAR AGING-FACE

Naarmate we ouder worden, verliezen we uiteraard eerst ons ‘babyvet’ en vervolgens verandert onze V-shape in het gezicht. Dit heeft diverse oorzaken.  Onze vetcompartimenten slinken en de zwaartekracht zorgt voor het zakken van spier-, vet- en bindweefsel, maar ook het skelet verandert van vorm door botresorptie. Samen met het feit dat onze collageenproductie al vanaf 25-jarige leeftijd begint af te nemen, betekent dit dat ook onze huid slapper wordt. Rond het 40ste levensjaar is dan vaak iets meer nodig dan alleen wat botox.

 

De 7-Point Shape bij vrouwen of de 9-Point Shape bij mannen is de meest innovatieve fillerbehandeling. Waar relatief jongere cliënten hun contour meer definitie willen geven, willen oudere cliënten de slapte, het afzakken van het gezicht en diepere lijnen verminderen. De 7-Point Shape wordt soms ook wel een niet-chirurgische facelift genoemd, omdat een behandeling een soortgelijk liftend en verjongend resultaat oplevert. Alleen dan zonder de hoge kosten, zonder downtime en zonder risico’s die een operatie met zich meebrengt. Bij Van Lennep Kliniek gebruiken we de hoogste kwaliteit hyaluronzuurfillers van Juvéderm voor deze behandeling. Wereldwijd het meest gebruikt, veilig en met een duurzaam resultaat.

Left Menu Icon