Maak slim gebruik van jouw zorgverzekering | Vergoedingen huidtherapie 2022 

Aan het einde van het jaar wordt er vaak gekeken of het voordeliger is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, of om de basisverzekering uit te breiden met een aanvullende polis. En juist dat laatste is interessant als je onder behandeling bent, of onder behandeling wilt gaan bij een huidtherapeut. Ben jij dit jaar aanvullend verzekerd? Kijk dan hoe je hier in 2022 slim gebruik kunt maken want diverse huidtherapeutische behandelingen worden namelijk (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

 

Een huidtherapeut is een paramedicus en behandelt als BIG geregistreerde behandelaar medische problemen zoals acne, rosacea en pigment problematiek. Huidtherapeuten zijn sinds 2011 direct toegankelijk. Dat houdt in dat je geen verwijzing nodig hebt van de huisarts of een medisch specialist.  

 

Behandelingen die uitgevoerd worden door onze huidtherapeuten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Om in aanmerking te komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Voorbeelden van dit soort huidtherapeutische behandelingen zijn bijvoorbeeld acnetherapie, littekentherapie en camouflagetherapie. 
 

Welke behandelingen en producten kunnen vergoed worden?

  • Reinigende acne behandelingen;  
  • Chemische peelings bij acne(littekens); 
  • Laserbehandelingen bij hyperpigmentatie (pigment) en rosacea (vaatjes); 
  • Microneedling bij (acne)littekens; 
  • Verwijderen van huidoneffenheden; 
  • Jane Iredale camouflageproducten (make-up) bij pigment en roodheid; 

Het verschilt per zorgverzekeraar en zorgverzekering welke behandeling, hoeveel procent, of tot welk bedrag je kunt declareren. Neem voor meer informatie hierover contact op met jouw zorgverzekeraar.  

 

Onze huidtherapeuten maken graag een persoonlijk plan om jou te begeleiden naar een stralende huid! 

 

Left Menu Icon