Ooglidcorrectie

Home Plastische chirurgie

Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Zware, hangende oogleden kunnen soms hoofdpijn klachten geven, maar ook een boze of vermoeide uitstraling. Een bovenooglidcorrectie kan in zulke gevallen uitkomst bieden en weer zorgen voor een frisse, uitgeruste blik.

Hangende oogleden kunnen in sommige gevallen zelfs het zicht belemmeren. Te zware bovenste oogleden worden dan gecompenseerd door de wenkbrauwen continue op te trekken. Het voortdurend optrekken van wenkbrauwen en het voorhoofd zorgt voor steeds dieper wordende rimpels in het voorhoofd.

Een ooglidcorrectie is een veel voorkomende en dankbare ingreep met een groot verjongend effect.

Gespecialiseerd in ooglidcorrecties

Plastisch chirurg, Drs. Verduijn, is gespecialiseerd in gelaatschirurgie en ooglidcorrecties. Om correcties van het bovenooglid aan te bieden, heeft hij Studio Blepharo opgericht en werkt hij samen met Van Lennep Kliniek. Door zijn brede kennis, kan hij beoordelen of u een goede kandidaat bent voor deze ingreep. Ook kan hij een alternatief advies geven, waardoor deze ingreep wellicht nog een aantal jaren uitgesteld kan worden.

Wanneer een ooglidcorrectie?

Bij de meeste mensen ontstaat er door het ouder worden huidoverschot ter plaatse van de bovenoogleden. Deze huid kan op de wimpers gaan rusten zodat het eigenlijke bovenooglid niet meer zichtbaar is. Dit kan een vermoeiend gevoel geven. Daarnaast kan het problemen geven bij het opmaken van de bovenoogleden. De huid rond de oogleden is erg dun en door de jaren heen kan deze zijn elasticiteit verliezen en het bindweefsel verslappen. Hierdoor kan het vetweefsel dat zich rondom het oog bevindt, zichtbaar gaan uitpuilen door het bovenooglid heen.  Hangende oogleden horen bij een natuurlijk verouderingsproces, maar dat proces kan versneld worden door overmatige blootstelling aan de zon, roken, of een erfelijke aanleg.

Veel voorkomende klachten bij hangende oogleden zijn:

 • Huidoverschot van de bovenoogleden;
 • Beperking van het gezichtsveld doordat er huid over de ooglidrand hangt;
 • Een plakkend gevoel van het bovenooglid (soms rode irritatie of smetplekken);
 • Tranende, of droge ogen;
 • Een vermoeid gevoel door zware oogleden;
 • Een drukkend gevoel op de oogleden;
 • Hoofdpijn door spierspanning in het voorhoofd door het continu optrekken van de wenkbrauwen;
 • Er vermoeid of ouder uitzien;
 • Problemen bij het aanbrengen van make-up, of de make-up blijft niet meer mooi zitten.

Zijn bovenstaande klachten herkenbaar? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij de plastisch chirurg.

Herstellen na een onder- of bovenooglidcorrectie

Consult bij bovenooglidcorrectie

Tijdens het consult maakt u kennis met de plastisch chirurg en worden uw wensen besproken. Er wordt gekeken naar de stand van de bovenoogleden en de mate van het huidoverschot. De plastisch chirurg zal vragen welke klachten u ervaart. Vervolgens krijgt u uitgebreide voorlichting over hoe de behandeling in zijn werk gaat, de voor- en nazorg, het te verwachten resultaat en de risico’s. Er is uiteraard ruimte voor vragen.

Behandeling ooglidcorrectie

Voorafgaand aan de operatie worden foto’s gemaakt van de bovenoogleden voor in uw medisch dossier en u tekent een behandelovereenkomst. voor de ingreep tekent de arts op het bovenste ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd dient te worden. Het gezicht wordt vervolgens schoongemaakt met desinfecterend middel waarna het gelaat steriel wordt afgedekt.

Na een plaatselijke verdoving wordt de bovenooglid correctie uitgevoerd. U ervaart geen pijn tijdens de ingreep, maar u voelt wel dat de plastisch chirurg bezig is. Tijdens de operatie wordt per oog beoordeeld hoeveel huid, spier en vet moet worden verwijderd voor het mooiste resultaat. Vervolgens wordt de wond gehecht en worden er kleine hechtpleisters overheen geplakt die een week blijven zitten totdat de hechtingen verwijderd worden.

Nazorg en herstel

Na de operatie worden er gekoelde gaasjes op de ogen gelegd. Dit koelen beperkt de zwelling en een beginnende bloeduitstorting. Na 15 minuten koelen mag u onder begeleiding naar huis. Het is aan te raden om een zonnebril mee te nemen voor de terugreis, zodat u niet met uw ogen tegen het licht in hoeft te knijpen.

 

Herstel ooglidcorrectie per dag

Eenmaal thuis is het verstandig om elk uur 15 minuten te koelen. Bijvoorbeeld door een zak diepvriesdoperwtjes met een doek ertussen op de ogen te leggen. Ondanks goed koelen zullen de oogleden enigszins zwellen en kan er een blauwe plek ontstaan. Na een dag of drie wordt dit vanzelf minder.

Probeer de week na de ingreep zoveel mogelijk spanning op de oogleden te voorkomen door bukken en tillen te vermijden. Probeer ook te slapen met een extra kussen onder het hoofd, zodat u wat hoger ligt en het vocht makkelijker kan wegtrekken. Een bovenooglidcorrectie geeft in de regel weinig napijn. Heeft u toch last, neem dan een pijnstiller zoals bijvoorbeeld paracetamol.

Na een week mogen de hechtingen eruit en bent u meestal weer toonbaar. Oogmake-up is na twee weken pas weer toegestaan. Bescherm het litteken de eerste periode goed tegen de zon met een UV-filter.

Resultaat

Na de ooglidcorrectie is het resultaat snel zichtbaar en zult u merken dat u weer een frisse uitstraling heeft, er minder vermoeid uitziet en het aanbrengen van oogmake-up weer gemakkelijk gaat. Het is een subtiel verschil, maar zal ervoor zorgen dat u er jaren jonger uitziet.

Ooglidcorrectie voor en na

Behandelprijzen en vergoeding

Voor de actuele behandelprijzen verwijzen wij u naar onze tarieven pagina.
Voor het eerste consult vragen wij een vergoeding van 50 euro die bij een definitieve boeking in mindering wordt gebracht op het tarief van een bovenooglidcorrectie. Van Lennep Kliniek biedt alleen onverzekerde zorg aan.

Heeft u nog vragen?

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie:


  Left Menu Icon