Ooglidcorrectie

Home Plastische chirurgie

Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Zware, hangende oogleden kunnen soms hoofdpijn klachten geven, maar ook een boze of vermoeide uitstraling. Een bovenooglidcorrectie kan in zulke gevallen uitkomst bieden en weer zorgen voor een frisse, uitgeruste blik.

Veilig en mooi een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren door onze plastisch chirurg

Hangende oogleden kunnen in sommige gevallen zelfs het zicht belemmeren. Te zware bovenste oogleden worden dan gecompenseerd door de wenkbrauwen continue op te trekken. Het voortdurend optrekken van wenkbrauwen en het voorhoofd zorgt voor steeds dieper wordende rimpels in het voorhoofd.

Een ooglidcorrectie is een veel voorkomende en dankbare ingreep met een groot verjongend effect.

Gespecialiseerd in ooglidcorrecties

Onze plastisch chirurg, Drs. Verduijn, is gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Hij kan beoordelen of u een geschikte indicatie heeft voor deze ingreep. Door zijn brede kennis, kan hij ook een alternatief advies geven, waardoor deze ingreep wellicht nog een aantal jaren uitgesteld kan worden.

Wanneer een ooglidcorrectie?

Het komt regelmatig voor dat de huid rond de bovenoogleden zodanig uitrekt dat deze over de oogbol gaat hangen. Dit noemen we blepharochalasis. De huid rond de oogleden is erg dun waardoor deze door de jaren heen sneller zijn elasticiteit verliest en het bindweefsel verslapt. Dit gaat soms gepaard met het uitpuilen van vetweefsel in de oogkassen. Hangende oogleden horen bij een natuurlijk verouderingsproces, maar dat proces kan versneld worden door overmatige blootstelling aan de zon, roken, of een erfelijke aanleg.

Veel voorkomende klachten bij hangende oogleden zijn:

 • Huidoverschot van de bovenoogleden;
 • Slechter zien, beperking van het gezichtsveld doordat er huid over de ooglidrand hangt;
 • Een plakkend gevoel van het bovenooglid (soms rode irritatie of smetplekken);
 • Tranende, of droge ogen;
 • Een vermoeid gevoel door zware oogleden;
 • Een drukkend gevoel op de oogleden;
 • Hoofdpijn door spierspanning in het voorhoofd door het continu optrekken van de wenkbrauwen;
 • Er vermoeid of ouder uitzien;
 • Problemen bij het aanbrengen van make-up, of de make-up blijft niet meer mooi zitten.

Zijn bovenstaande klachten herkenbaar? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij onze plastisch chirurg.

Herstellen na een onder- of bovenooglidcorrectie

Consult bij bovenooglidcorrectie

Tijdens het consult maakt u kennis met de plastisch chirurg en worden uw wensen besproken. Er wordt gekeken naar de stand van de bovenoogleden en de mate van het huidoverschot. De arts zal vragen welke klachten u ervaart. Vervolgens krijgt u uitgebreide voorlichting over hoe de behandeling in zijn werk gaat, de voor- en nazorg, het te verwachten resultaat en de risico’s. Er is uiteraard ruimte voor vragen. Bij Van Lennep Kliniek is de arts die de intake doet, ook altijd de behandelend arts die de ingreep uitvoert.

Behandeling ooglidcorrectie

De plastisch chirurg zal voorafgaand aan de operatie foto’s maken voor in het medisch dossier en u tekent een behandelovereenkomst. Vervolgens tekent de arts op het bovenste ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd dient te worden. Het gezicht wordt vervolgens schoongemaakt met desinfecterend middel en er worden steriele doeken om het gezicht gelegd.

De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving. Met een plaatselijke injectie wordt de huid en het onderliggende weefsel verdoofd. U heeft geen pijn tijdens de ingreep. Als de verdoving is ingewerkt, wordt er een reepje huid en een klein stukje oogkringspier weggehaald. Kleine bloedvaatjes worden direct dicht gebrand. Zit er te veel vet, dan wordt dat ook verwijderd. Vervolgens wordt de wond gehecht en worden er kleine hechtpleisters overheen geplakt die een week blijven zitten totdat de hechtingen verwijderd worden. De ingreep duurt ongeveer 30 minuten.

Nazorg en herstel

Na de operatie worden er gekoelde gaasjes op de ogen gelegd. Dit koelen beperkt de zwelling en een beginnende bloeduitstorting. Na 15 minuten koelen mag u onder begeleiding naar huis. Het is aan te raden om een zonnebril mee te nemen voor de terugreis, zodat u niet met uw ogen tegen het licht in hoeft te knijpen.

 

Herstel ooglidcorrectie per dag

Eenmaal thuis is het verstandig om elk uur 15 minuten te koelen. Bijvoorbeeld door een zak diepvriesdoperwtjes met een doek ertussen op de ogen te leggen. Ondanks goed koelen zullen de oogleden enigszins zwellen en kan er een blauwe plek ontstaan. Na een dag of drie wordt dit vanzelf minder.

Probeer de week na de ingreep zoveel mogelijk spanning op de oogleden te voorkomen door bukken en tillen te vermijden. Probeer ook te slapen met een extra kussen onder het hoofd, zodat u wat hoger ligt en het vocht makkelijker kan wegtrekken. Een bovenooglidcorrectie geeft in de regel weinig napijn. Heeft u toch last, neem dan een paracetamol.

Na een week mogen de hechtingen eruit en bent u meestal weer toonbaar. Oogmake-up is na twee weken pas weer toegestaan. Bescherm het litteken de eerste periode goed tegen de zon met een UV-filter.

Resultaat

Na de ooglidcorrectie is het resultaat snel zichtbaar en zult u merken dat u weer een frisse uitstraling heeft, er minder vermoeid uitziet en het aanbrengen van oogmake-up weer gemakkelijk gaat. Het is een subtiel verschil, maar zal ervoor zorgen dat u er jaren jonger uitziet. Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er voor en na de ooglidcorrecties foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.

Ooglidcorrectie voor en na

Behandelprijzen en vergoeding

Voor de actuele behandelprijzen verwijzen wij u naar onze tarieven pagina.
Van Lennep Kliniek heeft geen contracten met zorgverzekeraars, dus deze kosten worden niet vergoed. Wel kunnen wij de AGB-code van de arts en de diagnose op de factuur vermelden, zodat u deze zelf kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Houd u daarbij rekening dat de meeste verzekeraars pas vergoeden uit de aanvullende verzekering bij zeer ernstige gezichtsveldbeperking.

Heeft u nog vragen?

Eerste consult is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie: