Fillerbehandeling nu nóg veiliger met Lumify echografie

Van Lennep Kliniek werkt als één van de eerste klinieken in Nederland met echografie, te weten de Lumify. Een handzame echo van zeer hoge kwaliteit, die ingezet kan worden tijdens de injectable spreekuren. Een mooie techniek die helpt om bij esthetische behandelingen goed naar de diepere lagen van het gezicht te kunnen kijken.

Waarom is dit hulpmiddel belangrijk?

Eén van de belangrijkste redenen om deze tool in te zetten, is dat echografie kan bijdragen aan het nóg veiliger behandelen met injectables en dan met name de specifieke hyaluronzuur fillers. De geluidsgolven brengen de zachte en harde structuren van het gelaat in beeld en maken elementen zichtbaar, die met het blote oog niet te zien zijn.

Veilige fillerbehandeling met Lumify echografie

De Lumify kan voor meerdere doeleinden worden ingezet

1. Voorgaande filler behandelingen in beeld brengen

De echografie brengt eerdere fillers in beeld, als hier twijfel over bestaat. Zeker klanten die eerder en elders behandeld zijn, weten soms niet meer met welk type product, welk merk, of op welke plaats er in het gezicht behandeld is. Zowel hyaluronzuur fillers, als de al langere tijd verboden permanente fillers kunnen goed in beeld worden gebracht. Dat laatste is met name belangrijk, aangezien permanente vulmiddelen blijvend zijn en de nieuwe fillerbehandeling zodanig kan worden aangepast om complicaties te vermijden. Het behandeling kan zo op een veilige manier worden uitgevoerd.

 

2. Anatomie in beeld brengen

Ieder gezicht is anders, dus ook de anatomie. Vaatstructuren kunnen met behulp van de echo in beeld worden gebracht waardoor injecteren veiliger kan plaatsvinden. De arts kan de anatomie van het gezicht dromen, dus in de praktijk kan dit nuttig zijn bij cliënten met aangeboren afwijkingen aan het gezicht, of als de klant ervaring heeft met uitzonderlijke blauwe plekken zonder gebruik van bloedverdunners.

 

3. Behandelen van bijwerkingen

Bij complicaties speelt echografie ook een belangrijke rol. Er kan worden gekeken naar de exacte locatie en grootte van de filler, of er sprake is van een afgesloten vat, of een ontstekingsreactie, of bobbel. Vervolgens kan er doelgericht behandeld worden, denk hierbij aan het oplossen van de filler met hyaluronidase, of het starten met ontstekingsremmende medicatie. Iets dat niemand wil en gelukkig maar zelden voorkomt, maar waar we wel op zijn voorbereid.

Krijgt elke klant een echografie voorafgaand aan de filler behandeling?

 

Nee, dat is gelukkig niet nodig. Tijdens de intake wordt specifiek gekeken of er sprake is van de zaken die hierboven genoemd zijn bij punt 1 t/m 3. Bij twijfel kan de cosmetisch arts de echografie uitvoeren.

 

Kortom, veilig behandelen volgens de nieuwste innovaties kan bij de Van Lennep Kliniek.

“Lumify echografie in de praktijk door Drs. van der Made-Netten”

Drs. Ludy Holst oefent op kipfilet tijdens cursus

“Drs. Ludy Holst oefent op kipfilet tijdens cursus”

Wie voert de echografie uit?

Drs. Ludy Holst heeft afgelopen jaar gerenommeerde echografie trainingen gevolgd en Drs. Magali van der Made-Netten heeft met haar eerdere werk als arts bij de gynaecologie ruime ervaring opgedaan met echografie en traint dit frequent om de techniek te blijven beheersen.

Left Menu Icon