5 feiten over botox en fillers die je nog niet wist!

5 feiten over botox en fillers die je nog niet wist

Botox en fillers, deze twee termen hoor je misschien steeds vaker voorbijkomen. Wellicht vraag je je af wat precies het verschil is tussen deze twee injectables en waar ze goed voor zijn. Ben je op zoek naar meer informatie over botox en fillers? In deze blog bespreken we 5 feiten over botox en fillers die je waarschijnlijk nog niet wist!

 

1. Botox werkt niet voor volumeverlies

Botox is een spierontspanner die ervoor zorgt dat een overactieve spier tijdelijk tot rust wordt gebracht. Botox wordt het meest gebruikt bij de voorhoofdslijnen, de fronsrimpel en kraaienpootjes. Door botox worden deze overactieve spieren tot rust gebracht, waardoor er geen overmatige lijnen in het gezicht meer worden gevormd. Fillers daarentegen werken bijvoorbeeld uitstekend voor het opvullen van volumeverlies, bij onder andere ingevallen slapen, wangen, lippen, een diepe neus-lippenplooi of een traangoot die je er vermoeid doet uitzien. Laat je dus goed adviseren bij onze cosmetische artsen over wat het beste bij jouw wensen past!

 

2. Botox is niet direct zichtbaar, fillers wel!

Een verschil tussen botox en fillers is dat het resultaat bij botox niet direct zichtbaar is. Na de behandeling moet de botox eerst goed inwerken en na 48 uur begin je pas het verschil te zien. Na ongeveer twee weken is de spier optimaal geblokkeerd en zie je het eindresultaat van de botox behandeling. Het is goed om na deze twee weken op controle te gaan, zodat er gekeken kan worden of het door jou gewenste resultaat behaald is.

Bij fillers zie je meteen na de behandeling al verschil! De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur, dit is een lichaamseigen stof die gelijk voor extra volume zorgt. Fillers worden gebruikt om de meer statische rimpels op te vullen, of om contouren van het gezicht te verfraaien en volume toe te voegen. Door middel van deze filler krijgt het gezicht een hydratatie boost en een jongere uitstraling! Dit willen we allemaal, toch?

 

3. Fillers voor verschillende doeleinden

Er zijn heel veel verschillende soorten fillers, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De verschillende fillers hebben ieder hun eigen consistentie, waarmee je verschillende soorten weefsel kunt nabootsen. Denk hierbij aan vetweefsel voor het opvullen van ingevallen wangen en botweefsel voor het nabootsen van een strakkere kaaklijn. Veel mensen denken dat fillers eigenlijk alleen voor het opvullen van de lippen zijn bedoeld, maar niets is minder waar. Fillers zijn bij uitstek dus ook geschikt voor het verminderen van wallen onder de ogen, het strakker maken van de kaaklijn of het accentueren van de jukbeenderen. Bij Van Lennep Kliniek houden we van een natuurlijk eindresultaat. Ieder gezicht is uniek en daarom is elk behandelplan ook uniek opgesteld. Tijdens een vrijblijvend consult, kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.

 

4. Effect van botox én fillers is tijdelijk

Voor zowel botox, als fillers geldt dat deze na verloop van tijd door het lichaam zelf worden afgebroken. Bij botox worden de werkzame stoffen wat sneller afgebroken vergeleken met fillers. Je hebt ongeveer 3-6 maanden plezier van een botox behandeling, dan is het tijd om een vervolgafspraak te maken. Fillers blijven wat langer zitten, ongeveer 10-14 maanden. Hierna neemt het resultaat langzaam af. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over permanente injectables. Sterker nog, permanente fillers mogen sinds 2015 niet meer worden gebruikt voor cosmetische doeleinden, omdat deze op de lange termijn complicaties met zich meebrachten. Bij Van Lennep Kliniek worden door onze cosmetische artsen alléén tijdelijke fillers gebruikt.

 

5. Botox kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt

Een groot misverstand over botox is dat dit alleen voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt, maar niets is minder waar! Botox is een goede oplossing bij overmatig zweten, hoofdpijnklachten, neerwaartse mondhoeken, hangende wenkbrauwen en zelfs knarsetanden. Bij Van Lennep Kliniek nemen onze ervaren specialisten ruim de tijd voor iedere behandeling.

 

Geen enkel gezicht is hetzelfde en daarom is elke behandeling uniek! Ben jij benieuwd wat onze cosmetisch artsen KNMG voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend consult!

Left Menu Icon