TCA-peeling: intensieve peeling voor in de winter

De winter staat voor de deur en dat betekent dat we met onze intensievere peelings aan de slag kunnen gaan.

Peelings kunnen heel goed ingezet worden voor verschillende indicaties, zoals huidveroudering, pigmentvlekken, littekens, een grove huidstructuur, acne of rosacea. Daarnaast kan een peeling ook mooi anti-aging ingezet worden.

Zo zijn er veel verschillende peelings, met verschillende soorten zuren die ieder weer hun eigen doel hebben.

Na de zomer zien we vaak meer pigmentvlekken, fijne lijntjes en een doffe huid. Een TCA-peeling is een geschikte behandeling om dit te verminderen.

 

Maar wat is een TCA-peeling?

Een TCA-peeling, ookwel TriChloorAzijnzuur peeling genoemd, is een van de sterkste peelings die ingezet kan worden tegen huidveroudering, pigmentproblemen, fijne lijntjes en littekens.

Het TCA-molecuul is zeer klein waardoor deze in de diepere huidlagen terecht komt. Dit zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt, perfect om fijne lijntjes en huidveroudering te behandelen! Daarnaast zorgt het voor exfoliatie van de bovenste huidlaag en voor herstel. Hyperpigmentatie door zonschade of een zwangerschapsmasker wordt daarom langzamerhand steeds minder zichtbaar.

 

Voor wie is een TCA-peeling geschikt?

Een TCA-peeling kan voor alle huidtypes ingezet worden. Van de lichtste huid tot aan de donkerste huid. Daarnaast hoeft iemand niet per se een dikke huid te hebben om behandeld te worden maar kan een dunner wordende huid en een gevoelige huid ook goed behandeld worden.

 

Om het beste en meeste resultaat te bereiken is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden. Hiervoor is het van belang dat de huidbarrière intact en gezond is. Dit wordt grotendeels gedaan door thuis aan de slag te gaan met reinigers en toners op basis van glycolzuur, vitamine A of retinol en natuurlijk ook een UV-bescherming. Hoe beter de huidconditie en huidbarrière is hoe beter het resultaat van de peeling is en hoe langer je het resultaat behoudt!

 

Als er na de voorbereiding gestart kan worden met de behandeling evalueert de huidtherapeut welke concentratie TCA ingezet kan worden. Zo kan de huidtherapeut geleidelijk de concentratie van de TCA-peeling intensiveren op basis van de huidconditie en uw wens. Het is dus niet altijd het beste en meest veilig om met de hoogste concentratie TCA te beginnen.

Een TCA-peeling kan op specifieke plekken op het gelaat aangebracht worden en ook gecombineerd worden met andere behandelingen zoals microneedling om de behandeling te intensiveren.

 

Wat kan je verwachten na een TCA-peeling?

  • Dag 1: Je huid voelt droog aan.
  • Dag 2: Je huid voelt strak en droog. Dit kan een jeukend of branderig gevoel veroorzaken. Bepaalde plekjes kunnen donkerder ogen.
  • Dag 3: Het vervellingsproces begint.  Dit duurt gemiddeld 3-7 dagen. Daarna kunnen er nog zeer kleine velletjes aanwezig zijn op de huid.

 

Wat is het resultaat na een TCA-peeling?

  • Frissere uitstraling van de huid
  • Verbetering van de conditie van de huid
  • Verhelderen van pigmentvlekken
  • Verbetering van huidstructuur, verfijning van de poriën
  • Verminderen van fijne lijntjes

 

 

Het resultaat is afhankelijk van verschillende factoren zoals de conditie van de huid, de voorbereiding en de nazorg met huidverbeterende producten, UV-bescherming en of de behandeling onderdeel is van een serie behandelingen.

Left Menu Icon