Scrub of Peeling? Wat is het verschil?

Door regelmatig dode huidcellen te verwijderen wordt de huid gezonder en strakker. Dit heet met een mooi woord exfoliëren en zorgt voor een frisse en jonge uitstraling. Maar kun je dan beter een scrub of peeling gebruiken? En wat is het verschil?

 

Scrub of Peeling? Wat is het verschil?

 

Een scrub en een peeling hebben allebei hetzelfde gemeenschappelijke doel. Namelijk het verwijderen van dode huidcellen waardoor de huid frisser en strakker wordt. Toch verschilt scrubben van een peeling. Niet alleen verschilt de structuur van de substantie, maar ook de werking. Namelijk, een of twee keer in de week zelf de huid scrubben is prima, maar een peeling is ingrijpender en brengt risico’s met zich mee. Daarom laat je deze behandeling uitvoeren door een huidspecialist. Uiteindelijk is een peeling dan ook zichtbaar effectiever dan een scrub.

 

Scrubben

Wanneer je een scrub gebruikt, masseer je de huid met een korrelachtige gel waardoor dode huidcellen (deels) uit de bovenlaag worden verwijderd. De huid voelt na de scrubmassage zachter aan. Wanneer je een gevoelige huid hebt, doe je er wel verstandig aan om de massage niet te ruw te doen omdat het de opperhuid kan beschadigen. Een of twee keer in de week de huid scrubben is meestal meer dan voldoende.  

 

Peeling

Een peeling gaat verder dan een scrub. Net als een scrub bestaat een peeling ook uit een substantie met (hele fijne) korrels, maar zit het voornaamste verschil in toevoegingen van (veilige) zuren. Deze zuren weken de bovenste laag los waardoor dode huidcellen worden verwijderd. Maar een peeling doet meer dan dat. Het helpt rimpels te verminderen en laat pigmentvlekjes en zonneschade verdwijnen. Een peeling is dan ook vele malen effectiever voor een stralende huid dan een scrub.

Omdat een peeling een intensieve, maar ook risicovolle behandeling is, adviseren wij om dit door een huidspecialist te laten doen. Hierdoor voorkom je schade aan de huid en ben je verzekerd van het gewenste resultaat. Na de behandeling ziet de huid er zichtbaar jonger en frisser uit.

 

Soorten peelings

Er bestaan overigens verschillende intensiteiten van peelings. Zo kun je kiezen uit diverse sterktes

 

 

Wil je weten welke scrub of peeling geschikt is voor jouw huidtype? En wat de beste methode is om de huid te verjongen? Laat je voorlichten en maak een afspraak.

Left Menu Icon