Plasmage

Home

Plasmage

Plasmage behandeling

De plasmage behandeling is een innovatieve techniek om ogen te liften, rimpels te verwijderen, huid te verstrakken en te egaliseren en moedervlekjes, of andere huidoneffenheden weg te halen. En dat zonder in de huid te hoeven snijden.

 

Ideaal, wanneer u nog niet toe bent aan een chirurgische ingreep, of wanneer u deze te riskant of te duur vindt. Plasmage geeft huidverstrakking zonder operatie, is zeer effectief en een mooi alternatief voor plastische chirurgie.

Plasmage behandelingen

Plasmage is geschikt voor de behandeling van:

 • Hangende oogleden
 • Rokerslijntjes en liplijntjes
 • Kraaienpootjes en lachlijntjes
 • Verstrakken halslijnen
 • Plooitjes voor de oren
 • Fijne lijntjes op de wangen
 • Acne en acnelittekens
 • Goedaardige moedervlekken en ouderdomsvlekken
 • Steelwratjes
 • Xanthelasma (gelige bultjes rond de ogen)
 • Striemen (striae)

Hoe werkt plasmage?

Het plasmage-apparaat kan door middel van een elektrische ontlading plasma genereren. Plasma bestaat uit geïoniseerde moleculen en dit wordt in de natuurkunde gezien als de vierde vorm die materie kan aannemen, naast vast, vloeibaar en gas.

 

Wanneer het puntje van het plasmage-apparaat boven de huid wordt gehouden, ontstaat er een kleine straal met geladen deeltjes, die de huid raakt. De punt van het instrument hoeft hiervoor de huid niet te raken, maar slechts bij de huid te worden gehouden.

 

Het is te vergelijken met het ontstaan van een bliksemschicht, maar dan zeer klein en zeer gecontroleerd. Wanneer de huid wordt geraakt door de plasma straal, verdampen er kleine stukjes van de bovenste huidlaag. Hierdoor zullen de huidvezels zich samentrekken en zal er een verstrakkend/ liftend effect ontstaan. Tevens kunnen huidoneffenheden met deze behandelmethode worden verwijderd.

Hoe werkt plasmage

Overweegt u een Plasmage behandeling?

Een eerste consult is gratis

Ooglidcorrectie zonder snijden

Hangende oogleden horen bij een natuurlijk verouderingsproces, maar zorgen ervoor dat u er vermoeid uit ziet, of een moe of drukkend gevoel heeft. Ook kunt u er ouder door uit zien. Het is een veel voorkomend probleem, dat veelal operatief wordt opgelost. Echter is de drempel voor operatieve ingrepen vaak hoog. Daarom bieden wij, naast de operatieve ooglidcorrectie, nu ook een niet-operatieve ooglidcorrectie aan met ‘plasmage’.

 

Direct na deze behandeling zal de huid er al iets strakker en gladder uit zien. Doordat de collageen en elastine productie in de huid gestimuleerd wordt, zal het resultaat zich tot drie maanden na de behandeling nog verder verbeteren.

Specialist in plasmage behandelingen

Van Lennep Kliniek is gespecialiseerd in plasmage behandelingen. Tijdens een intakegesprek wordt beoordeeld of u een geschikte indicatie heeft voor deze behandeling. Door het brede aanbod aan behandelingen in de kliniek, kunnen ook aanvullende opties en alternatieven worden besproken. De behandeling is veilig, met minimale risico’s. Meer weten over de mogelijkheden? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Plasmagebehandeling (voor en na)

FAQ Plasmage

Er vindt altijd eerst een consult plaats waarbij uw gezondheid, uw wensen, de behandelmogelijkheden en de te verwachten resultaten worden besproken. Voor aanvang van de behandeling wordt er een verdovende crème aangebracht, of u krijgt een recept mee om de verdovingscrème zelf al 30 minuten voor aanvang van de behandeling aan te brengen, zodat u vrijwel niks zult voelen van de behandeling. De behandeling zelf bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasma straal. Door de kleine puntsgewijze aanrakingen kan er zeer precies worden gewerkt, waardoor de behandeling nauwkeurig bij iedere indicatie kan worden toegepast.

Een plasmage behandeling is een non-invasieve behandeling, waardoor de herstelperiode kort is. Na de behandeling is het behandelde gebied rood en kan er lichte zwelling (met name bij behandeling van de oogleden) ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Daarnaast zijn er direct na de behandeling kleine korstjes zichtbaar, die er na 5-7 dagen vanzelf af zullen vallen. U krijgt advies over de nazorg van uw behandelaar. Na de behandeling mag u direct naar huis en kunt u uw dagelijkse bezigheden hervatten.

In veel gevallen is één behandeling al voldoende, echter is dit afhankelijk van uw wensen en uw indicatie. Plasmage geeft vaak in 1 tot 2 behandelingen al het gewenste resultaat. Er wordt wel geadviseerd dit resultaat te onderhouden met huidverbeterende behandelingen  bij de huidtherapeut, of professionele huidverbeterende producten voor thuis. Het ligt aan de conditie van de huid of een jaarlijkse onderhoudsbehandeling nodig is.

Er zal een vervolgafspraak gemaakt worden na 6 weken. Het effect is dan grotendeels te beoordelen. De huidverstrakking door de stimulatie van collageen en elastine zal nog enkele maanden doorgaan. De behandeling kan herhaald worden.

We adviseren om niet te koelen na de behandeling. De reden is dat de minuscule wondjes dan nat worden en de korstjes er vervroegd af kunnen vallen.

Houd het behandelde gebied tenminste 2 dagen droog, dus ook geen dagcrème in dit gebied aanbrengen. Aanbevolen wordt het behandelde gebied vervolgens te reinigen met water en/ of een milde reiniger. Uw behandelaar kan adviseren welke reiniging te gebruiken. Het is belangrijk niet te wrijven. Dep de huid droog met een schone handdoek. Na 48 uur mag u weer make-up aanbrengen, maar het liefst zo min mogelijk zolang er zichtbare korstjes zijn en alleen minerale make-up om het genezingsproces te bevorderen.

Wij adviseren de eerste 14 dagen na de behandeling een sauna bezoek af. Zolang er nog zichtbare korstjes zijn in het behandelde gebied, adviseren wij om niet intensief te sporten.

De korstjes dienen vanzelf te verdwijnen. Meestal na 5 – 7 dagen. Het genezingsproces kan 4 – 12 dagen duren, afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied. Probeer dit gebied dan ook zo min mogelijk aan te raken (m.u.v. koelen en/ of reinigen) en niet aan de korstjes te zitten! De ‘nieuwe huid’ kan in het begin nog lichtjes roze van kleur zijn. Dit trekt vanzelf bij. Bescherm uw nieuwe huid extra goed in deze periode, door dagelijks UV-bescherming aan te brengen.

De behandelde huid is extra gevoelig voor UV-straling. Vermijd daarom direct zonlicht gedurende 14 dagen vanaf de behandeldag. U dient het behandelde gebied ten minste 3 maanden te beschermen tegen de zon met een UV-bescherming. Dit voorkomt het ontstaan van pigmentvlekken. Gebruik van de zonnebank raden wij af. Uw arts kan advies geven over de juiste UV-bescherming.

De behandeling is geschikt voor huidtype 1 en 2.

 • Zongebruinde huid
 • Getinte of donkere huidskleur (huidtype 3 t/m 6)
 • Hypopigmentatie (vitiligo)
 • Gebruik van antibiotica
 • Gebruik van bloedverdunners
 • Tatoeages, of oog- of lipliner in het te behandelen gebied
 • Zwangerschap (inclusief IVF)
 • Epilepsie
 • Kanker, specifiek huidkanker
 • Stralingstherapie
 • Dysfunctie van het immuunsysteem
 • Acute of chronische nierinsufficiëntie
 • Actieve herpesinfectie of eczeem in het te behandelen gebied
 • Keloïd, of hypertrofische littekenvorming
 • Diabetes
 • Pacemaker, of defibrillator (metalen onderdelen in het lichaam)
 • Het behandelen van gebieden die behandeld zijn met topische medicatie zoals hydrocortison
 • PUVA-behandelingen
 • Clienten met een ASA-klasse 3, of hoger

Heeft u nog vragen?

Eerste consult t.w.v. € 50,- is gratis

Nieuws en aanbiedingen

Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte


Volg ons

 

HET EERSTE CONSULT IS GRATIS

Maak een afspraak  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:
  Voorkeurslocatie: