Cliënt Instructies voor- en nazorg permanente make-up behandeling

Waarom deze instructie?

Wanneer u een permanente make-up- ofwel PMU behandeling ondergaat, zullen wij er alles aan doen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij hebben wij ook uw medewerking nodig! Hieronder vindt u een aantal instructies. Door het volgen van de instructies is de behandeling voor u comfortabeler, gaat het herstel sneller en wordt een optimaal eindresultaat bevordert. Daarom is het belangrijk dat u onderstaande instructies goed doorleest en nauwkeurig opvolgt.

 

Vóór de behandeling

  • Bent u zwanger dan behandelen wij u niet.
  • Pigmentatie tijdens borstvoeding is geen probleem.
  • Gebruikt u medicijnen of heeft u een medische aandoening, vermeld dit dan zo snel mogelijk.
  • Sport niet vlak voor de behandeling. Door verwijde poriën worden hairstrokes niet mooi strak.
  • Gebruik (tenzij medisch noodzakelijk) geen Ibuprofen, Aspirine, visolie, bloed verdunnende middelen of alcohol 24 uur voor de behandeling.
  • Paracetamol mag u wel gebruiken.

U mag 1 week voor en 1 week na de behandeling niet onder de zonnebank en niet in de zon. Het pigment kan donkerder worden of helemaal niet pakken.

 

Tijdens de behandeling

De behandeling duurt afhankelijk van een opfris behandeling of een eerste intake / behandeling wat nodig is tussen de 30 en 90 minuten. U kunt direct daarna naar huis, zonder begeleiding.
 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kunt u uw gewone werkzaamheden oppakken. Houd tot 1 week na de behandeling de wenkbrauwen droog.

Gebruik 1 week geen crème, make-up, lotions of iets dergelijks op het behandelde gebied.

Kom de eerste week niet met uw handen aan het behandelde gebied. Pulk niet aan de korstjes, deze vallen er vanzelf af. Pulken kan ontstekingen veroorzaken en zorgt voor extra afstoot van het pigment.

 

U mag 1 week voor en 1 week na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank. Het pigment kan niet pakken, donkerder kleuren en sneller vervagen. Ook al na 1 keer!

 

Houdt u ook rekening met het volgende:

Het behandelde gebied kan droog, rood, jeukerig en gevoelig zijn.

Soms kan er na de behandeling wat zwelling ontstaan.

 

Tweede PMU behandeling

Nadat u de eerste behandeling heeft gehad, kan de tweede behandeling plaatsvinden na 6 weken. Voor een perfect resultaat zijn 2-3 PMU-hairstrokes behandelingen nodig. U kunt op ieder moment gedurende deze periode uiteraard ook nog vragen stellen.
 

Pijnstilling

Voor de behandeling kunt u op recept van uw huisarts Emla crème laten voorschrijven. Breng de Emla crème dik aan op te behandelen gebied een uur voor de behandeling gaat plaatsvinden om de huid lokaal te verdoven.
 

Verzorging

De eerste 2 weken dient u het behandelde gebied goed te beschermen tegen de zon met een goede UV-beschermingsfactor (SPF 50)

De kleur vervaagt en wordt zachter. Er verdwijnt tussen de 10% en 50% van het pigment. Op sommige stukjes kan het pigment helemaal verdwijnen.  Dit noemen wij de afstoot en is heel normaal. Tijdens de nabehandeling zullen wij de wenkbrauwen, waar nodig, bijwerken.

 

De hairstrokes zien er in het begin strak en donker uit. Dit blijft niet zo. Ze zullen zachter en minder scherp worden.

 

Wij hebben geen controle over de genezing van de huid. Bij iedereen zal het genezingsproces anders verlopen.

 

Werken en Sport

Meteen na de behandeling kunt u wel werken.

U mag een week niet zweten, dus niet sporten. Zweet is zout en zorgt ervoor dat het pigment uitloopt, vervaagt of helemaal niet pakt.

 

Contact met de kliniek

Bij de volgende problemen dient u direct contact op te nemen met onze kliniek:
Abnormale zwelling of koorts boven de 38,5°C.
 

Vragen? U mag ons altijd bellen!

Van Lennep Kliniek, telefoon 070 – 737 00 88
of in geval van nood, telefoon 06 – 5169 0024