Informatie

Littekens

Littekens ontstaan na beschadiging van de huid. Bij een verwonding kan de huid een wit litteken achterlaten. In enkele gevallen kan het litteken irriteren en rood verkleuren. Deze littekens liggen wat hoger op de huid en veroorzaken soms jeuk.

Van Lennep Kliniek biedt meerdere behandelmogelijkheden voor het verminderen van littekens. Dit zijn:

  • lasertherapie (fractional laser),
  • microneedling (Enterpen),
  • littekenmassage,
  • peelings.
litteken
Afhankelijk van het litteken kiest de therapeut een bij u passende behandeling en maakt een individueel behandelplan voor u qua kosten en frequentie van behandelen.

Behandelingen

Littekens behandelen

Laserbehandeling

Door het laseren met een fractionele laser wordt de aanmaak van nieuw en sterker bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor zal het littekenweefsel verminderen en plaatsmaken voor een gezondere huidstructuur. Voor het laseren van littekens met de fractional laser wordt uitgegaan van minimaal 4 tot 6 behandelingen. Uw behandelaar zal u adviezen voor thuis meegeven.

Microneedling

Ook Microneedling met de Enterpen stimuleert de aanmaak van nieuw en sterker bindweefsel. In plaats van laserlicht wordt de huid middels kleine naaldjes gestimuleerd om nieuw weefsel aan te maken, waardoor het litteken zal verminderen.  Voor het behandelen van littekens met de Enterpen wordt uitgegaan van minimaal 4 tot 6 behandelingen. Uw behandelaar zal u daarna adviezen voor thuis meegeven.

Littekenmassage

Voor het verminderen van verklevingen in littekens kan een littekenmassage worden uitgevoerd. Door middel van speciale handgrepen en knedingen kan uw therapeut verklevingen verminderen en hiermee uw mobiliteit vergroten. Voor het behandelen van littekens met  littekenmassage wordt uitgegaan van minimaal 6 tot 8 behandelingen. Uw behandelaar zal u daarna adviezen voor thuis meegeven.

Peelings

Acnelittekens in het gelaat kunnen middels een peeling minder zichtbaar gemaakt worden. Door het gebruik van speciale zuren wordt de huidstructuur verbeterd en egaler gemaakt, waardoor littekens verminderen en minder opvallend zullen zijn. Voor het behandelen van acne littekens met peelings wordt uitgegaan van minimaal 4 tot 6 behandelingen. Uw behandelaar zal u daarna adviezen voor thuis meegeven.

Het behandelplan verschilt per persoon, per aandoening en wordt op u afgestemd.

Acnelittekens

Acnelittekens behandelen

Acnelittekens zijn goed te behandelen met de laser. Een professionele peeling kan tevens de huidstructuur  egaler maken. Eventuele ingevallen huid kan meer volume krijgen middels een fillerbehandeling. Een EnterPen behandeling biedt ook goede resultaten.

Welk behandelplan voor u geschikt is, zal de arts bepalen na het eerste consult.
Graag horen we uw wensen en bespreken we met u welke behandelingen geschikt zijn en de resultaten die u kunt verwachten.
acne-littekens-behandelen

Prijzen

locatie

Tarief

Laserbehandeling, acné littekens gezicht 350,00
Laserbehandeling, acné littekens wangen 150,00
Laserbehandeling, acné littekens voorhoofd 150,00
Laserbehandeling, acné littekens kin 150,00
Laserbehandeling, acné littekens rug 350,00
Laserbehandeling en peeling, acné littekens gezicht 600,00
Laserbehandeling en peeling, acné littekens wangen 425,00
Laserbehandeling en peeling, acné littekens voorhoofd 425,00
Laserbehandeling en peeling, acné littekens kin 425,00
Laserbehandeling en peeling, acné littekens rug 600,00

Behandeling

Tarief per zone

1 zone vanaf € 150,-
2 zones vanaf € 200,-
3 zones vanaf € 250,-
Plaatselijk (op bijvoorbeeld een litteken) € 100,-

Foto's en ervaringen

Behandeling met de Enterpen.
enterpen resultaten