Informatie

Botox Den Haag, van Lennep kliniek

Botox ®  is de afgekorte naam van botuline toxine. De injectable wordt al sinds 1995 gebruikt in de geneeskunde en wordt inmiddels veelvuldig gebruikt in de cosmetische industrie. Inmiddels is het waarschijnlijk de meest bekende manier om rimpels aan te pakken. Tekenen van veroudering, zoals rimpels of fijne lijntjes kunnen veroorzaakt worden door het samentrekken van de spieren in het gelaat. De injectable zorgt ervoor dat deze spieractiviteit wordt verminderd. Fronsrimpels, kraaienpootjes en de voorhoofdrimpels worden verzacht door middel van fijne injecties. Naast de aanpak van rimpels is Botox zeer geschikt bij hoofdpijn en zweten.
De Van Lennepkliniek werkt met botulinetoxine van het A merk Allergan.
allergan botox

Botoxbehandeling bij rimpels

Sommige mensen hebben ongewild een norse uitdrukking op het gelaat. Dit kan veroorzaakt worden door fronsrimpels die de huid tekenen. Ook fijne lijntjes rond de ogen zijn niet altijd gewenst. Een behandeling met botulinetoxine is de oplossing om rimpels te verzachten maar ook te voorkomen. De behandelde gebieden zullen ontspannen aanvoelen, hetgeen een fijn gevoel geeft.

Botoxbehandeling bij overmatig transpireren (hyperhidrose)

Veel mensen hebben last van overmatig transpireren. Zowel mannen als vrouwen kunnen hiermee te maken krijgen. Oksels, handen maar ook het gezicht vertonen een verhoogde zweetproductie, soms gepaard met een hinderlijke geur. Dit is erg vervelend en kan een behoorlijke impact hebben op het sociale leven. De medische term voor overmatig zweten is hyperhidrose. De oorzaak is lastig te achterhalen. Behandelingen waarbij kleine hoeveelheden Botox worden ingespoten zorgen ervoor dat de overmatige zweetproductie met ongeveer 95% wordt gereduceerd zonder de reguliere transpiratie elders op het lichaam te beïnvloeden. De normale zweetproductie voor het afscheiden van afvalstoffen blijft intact. De behandeling wordt ook wel BotoxDry genoemd.

Botoxbehandeling bij migraine

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of (chronische) migraine. Het is zeer lastig om de exacte oorzaak van de meeste vormen van hoofdpijn te achterhalen. Wel zijn er aanwijzingen dat verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol kunnen spelen. Van Botox is aangetoond dat het een verlichting kan brengen bij hoofdpijn en ook de frequentie van hoofdpijn kan verminderen. dit maakt Botox een effectief middel bij behandeling van verschillende vormen van migraine veroorzaakt door een verhoogde spierspanning.

De kliniek verzorgt  Botox behandelingen in Den Haag, Scheveningen en Oegstgeest.

Behandelingen

Rimpelbehandeling met Botox

De behandelend arts, Ludy Holst, zal starten met een intake gesprek. Vervolgens zal het plan van aanpak besproken worden. Zij bepaalt samen met u of de oplossing gevonden kan worden in Botox, of juist in hyaluronzuur inspuiting of slechts alleen met een huidverbeterende crème het beste aangepakt kan worden. Een combinatie van behandelingen is ook mogelijk.

Betreft het een behandeling met Botox? Dan zullen we u, voorafgaand aan de injecties, vragen om enkele keren boos-fronsend en heel verbaasd te kijken. Zo kunnen we de spiertjes lokaliseren en de injectable toedienen.De zeer fijne injecties zorgen voor een kortdurende pijn door het prikje, die binnen enkele seconden weg trekt. Een verdoving is veelal niet nodig.

Een zeer kleine hoeveelheid zal op gelijkmatige afstand worden toegediend. De Botox oplossing zal middels een fijn naaldje in de spieren onder de huid gespoten. De behandeling is nu voltooid. Na ongeveer een week ziet u het resultaat.
Botulinetoxine van Allergan is een buitengewoon veilig geneesmiddel en kan zonder problemen herhaald worden.
Na ongeveer twee weken komt u terug bij Drs. Holst voor een controle en om te bekijken of het door u gewenste resultaat is bereikt

Hyperhidrosebehandeling met Botox

Tijdens de hyperhydrose-behandeling zullen er fijne prikjes gegeven worden. Deze injecties zijn zeer oppervlakkig. Bij eventuele gevoeligheid kan de huid licht verdoofd worden middels een crème maar de ervaring leert dat de meeste patiënten niet veel last ondervinden van de behandelingen. Het resultaat zal na ongeveer 2 dagen zichtbaar zijn. Na 2 weken zult u het optimale resultaat bemerken en zal de productie van zweet maximaal gereduceerd zijn. Ieder persoon ervaart een andere werkingsduur. De gemiddelden liggen tussen de 6 tot 12 maanden. Na die periode kunt u de behandeling herhalen.

Migrainebehandeling met Botox

Er zullen een aantal Botoxprikjes in de (frons)spier gegeven worden waardoor deze minder sterk gemaakt wordt. Deze prikjes zult u nauwelijks voelen. Om de behandeling op maat te maken zullen we u vragen om een dagboek bij te houden waarin u kunt aangeven welk effect de behandeling op de hoofdpijn heeft. De behandeling wordt als niet pijnlijk ervaren. Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (2 tot 6 maanden).

Prijzen

Botox prijzen

Botox en regio

Tarief

Botox Light € 90,-
Botox frons € 195,-
Botox kraaienpootjes € 195,-
Botox voorhoofd € 195,-
Botox frons, voorhoofd en kraaienpootjes € 450,-
Botox frons en kraaienpootjes € 350,-
Botox frons en voorhoofd € 350,-
Botox kraaienpootjes en voorhoofd € 350,-
Botox afhangende mondhoeken € 90,-
Botox mentalis (sinaasappelhuid kin) € 75,-
Botox medisch indicatie arts
Botox medisch frons migraine € 195,-
Botox medisch  frons + voorhoofd migraine € 300,-
Botox medisch hyperhidrosis (zweten) € 550,-
Botox medisch knarsetanden € 250,-
Assymmetrie (spieraandoening of letsel) € 250,-

 

Uitleg regio’s

  • Kraaienpootjes beide zijden (1 regio)
  • Fronsrimpel(s) tussen ogen (1 regio)
  • Voorhoofd (1 regio)

Foto's en ervaringen


Botox behandeling Scheveningen bij Van LennepkliniekBotox Wassenaar bij Van LennepkliniekBotox injectie bij Van Lennepkliniek